trais 28.10.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Ktory kolor u mnie ma kabel sterujacy podajacy napiecie z wlacznika ...???? Wedlug mnie takiego nie mam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.10.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Ktory kolor u mnie ma kabel sterujacy podajacy napiecie z wlacznika ...???? Wedlug mnie takiego nie mam!!!! Nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 28.10.2018 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Nie masz. Zatem jak podlaczyc ten wentylator zeby dzialal w miare prawidlowo??? Bo teraz nie dziala albo dziala non stop. Pomozecie? Ps. Da sie zrobic kable jakos cos polaczyc mam wszystko puszczone pod plytkami...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.10.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Nie wtedy, kiedy światło jest włączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 28.10.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Nie wtedy, kiedy światło jest włączone? Kaizen Jak podlacze wentylator albo brazowy pod LT albo pod L wtedy niebiecki odwrotnie to albo dziala non stop albo nie dziala w ogole. A swiatlo zawsze dziala hmmmmm pomozesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.10.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Po pierwsze - niebieskiego (N) ani żólto-zielonego (PE) nie podłączaj tam, gdzie są inne oznaczenia, bo to niebezpieczne. To opcje widzę dwie. Zamontowanie zdalnego sterowania, które będzie podawało napięcie z L na sterowanie. Druga opcja - to wymiana wentylatora na zwykły z włącznikiem, higrostatem, czujką rychu albo światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 28.10.2018 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Kaizen Jak podlacze wentylator albo brazowy pod LT albo pod L wtedy niebiecki odwrotnie to albo dziala non stop albo nie dziala w ogole. A swiatlo zawsze dziala hmmmmm pomozesz? Coś bajki piszesz. Wcześniej pisałeś że jak wyłączone światło to nie ma napięcia na przewodzie wentylatora a teraz wychodzi że pracuje cały czas. Jeśli jakiś pseudo elektryk przygotował to pod wentylator to może być wszystko pomieszane. Potrzebny miernik i sprawdzenie czy napięcie jest bez włączonego światła i z włączonym. Normalnie powinno wyglądać to tak np. brązowy faza napięcie zawsze, czarny. faza za wyłącznikiem światła. niebieski neutralny, żółto zielony ochronny, wtedy brązowy podłączony do L, czarny do LT niebieski do N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ja_tuTYLKO_naCHWILĘ 21.12.2019 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Właśnie jestem po podobnych przebojach i u mnie działa.Zanim przeczytasz i polecisz robić na wariata u siebie, nie sugeruj się kolorami kabla podanymi przeze mnie a raczej oznaczeniami na twoim produkcie i instrukcją producenta!Kabel z FAZĄ podpiąłem do L (czarny kabel na wentylatorze)Kabel z klawisza/włącznika podpiąłem do LT (czerwony kabel na wentylatorze)Kabel z ZEREM podpiąłem do N (biały na wentylatorze).Wszystko działa jak natura chciała. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Ja_tuTYLKO_naCHWILĘ fix składni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts