Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

o cos Ty. :D

Ja gotuje , a nie doluje. :p

 

Bedzie sos grzybowy i dziki ryz mieszany z bialym 50/50.Salata z sosem z zapiekanej papryki. :p

 

W miedzyczasie zanim dojedziemy do konca, mozna zjesc pierwszego na tradycyjnej bulce wloskiej, oczywiscie przekrojonej na macie do bulek i nozem Henckel. :p

 

http://imgplace.com/directory/dir1509/1176928635_2629.jpg

 

 

Ciagle zachowujemy sterylnosc jak widac. :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1736696
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem na etapie dzikiego ryzu i ciaglym gotowaniu sosu. :p

 

Tak wiec w miedzyczasie cos na zeba trzeba zapodac, czyli dobrze przyprawionej naturalnej zubrowiny(okolo 250g miesa). :p

 

http://imgplace.com/directory/dir1509/1176929264_2340.jpg

 

 

:p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1736775
Udostępnij na innych stronach

Mamy gotowy ryz. :p

Nastepnym krokiem jest przygotowanie papryki jako skladnika sosu do salaty i przypalenie jej na patelni. :D

 

http://imgplace.com/directory/dir1511/1176930990_8412.jpg

http://imgplace.com/directory/dir1511/1176930991_4709.jpg

 

Ten nozyk zawsze uzytkuje do takich ciec, oczywiscie slynny Global. :p Mata do warzyw. :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1736870
Udostępnij na innych stronach

Mozna i bez, ale dzieciak z sosem albo wcale. :p

 

Natomiast apeluje o regularne ostrzenie nozy przed uzyciem, jest to glowna zasada obowiazujaca w kuchni 8) ....

 

 

http://imgplace.com/directory/dir1513/1176934918_1487.jpg

 

 

.....na dzisiaj to koniec. :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1736961
Udostępnij na innych stronach

Zeljka,

tak długo pieczesz tą polędwicę??

nie jest sucha i twarda??

Nie jest, chyba ten ocet balsamiczny o to zadbal. No i ja ja nie pieke, tylko caly czas pod przykryciem trzymam i polewam od czasu do czasu tym sosem. Moze tez dlatego, nie wiem... :roll:

Co prawda mieso jest raczej miekkie i kruche niz soczyste. :roll:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1737109
Udostępnij na innych stronach

Biegnij .... już myślałam, że o najważniejszym zapomniałeś ....

ja bym chyba wolala to danie bez tego sosu .... :-?

a ja lubie sos grzybowy :p mniam

jak chce aby byl ciemny to robie bez cytrynki jak chce jasny to na poczatku duszenia skraplam cytryna

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1737128
Udostępnij na innych stronach

Sorki ze moze i nie w ostatnim temacie ale moze ktos wie i pomoze...Jak zrobic w zwyklej domowej zamrazalce kostki lodu - ale calkowicie przezroczyste? (takie jakie podaja np. w McDonaldzie?)

Probowalem wielu porad i lipa..zawsze sa zmatowiale :-? :(

HELP

pozdr

dab

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1738710
Udostępnij na innych stronach

dab,

a próbowałeś z przegotowanej wody te kostki zrobić??

 

próbowałem i lipa... dalej z bąbelkami powietrza. Jakieś inne rady? :roll:

 

ale mineralną?? :D

chyba chodzi raczej o szybkie zamrażanie w b wysokiej temperaturze od razu

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/26/#findComment-1738989
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...