ma 18.10.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 kiwi najlepsze w kombinacji z truskawkami. pod wplywem mleka (jogurt, smietana) gorzknieje, ponadto powoduje niescinanie sie zelatyny. w salatce owocowej ladne i smaczne - polecm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-172998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 19.10.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Polecam salatke owocowa w adwokacie. Owoce w zasadzie dowolne, ja lubie kiwi, banany, pomarancze i gruszki. Pokroic, zalac to adwokatem (nie za duzo), przykryc i wstawic na kilka godzin do lodowki. Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 19.10.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 A to juz nie z kiwi, ale mi sie przypomnialo. Bierzemy arbuza (troszke bardziej dojrzalego) i pol litra. Kupujemy igle i strzykawke w aptece, napelniamy strzykawke wóda i wstrzykujemy do arbuza, a pozniej do lodowki na najzimniejsza polke albo nawet do zamrazalnika tam gdzie warzywa i owoce, jak bedzie zmrozone to wyciagamy i jemy. Tez pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.10.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Mag, masz fajne systemy na wysokoprocentowe jedzonko Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 19.10.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Kiwi z natury jest kwasne,ale jesli jest kwasne jak cholera,tzn jeszcze nie dojrzal.Niedojrzaly owoc kiwi jest twardy jak kamien. Co sie bedziesz piescil,zalej spirytem i poczekaj ,bedziesz mial kiwowice. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.10.2003 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Jak kamień to nie, ale w życiu pierwszy raz trafiły mi się tak gorzkie.... spróbuję z tą sałatką... Dzięki wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? jak to nie wiesz? zjedz! juz pewnie zreszta dojrzalo wczoraj mialam tez takie kwasne i twarde, ze do wybijania szyb najlepsze. wsadzilam do salatki owocowej i bylo super. zrob to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? drugi przepis, to kiwi z awokado (deserek): przeciac awokado, wyjac pestke, do otworu dekoracyjnie wlozyc plasterki kiwi, posypac cukrem, polac sokiem z cytryny i podawac. boskie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 20.10.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Te przepisy to juz chyba na drugi rok, bo bez sie skonczyl Bylam na poszukiwaniach i nie ma... Taka czuje wielka potrzebe zrobienia czegos na zime, co polecacie z gruszek albo z papryki? Papryka w occie. Krucha nie za ostra - pyszności Jak chcesz to podam przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 kazdy chce! podaj szybko! pozdrawiam serdecznie. ma Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 21.10.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 No jasne, ze chce!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 21.10.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Sara, ja też chcę. Tzn. bardzo proszę - dobra papryka - pyszności... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 21.10.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Zalewa: 1 szkl. octu 10% 8 szklanek wody 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. oleju 1 łyżka soli 2 ziarnka ziela , pieprzu, listek laurowy. Zrobić zalewę z przyprawami. Paprykę pokrojoną sparzyć w gorącej wodzie (ja nie sparzam, bo wszyscy lubimy twardą). Paprykę sparzoną włożyc do słoiczków i zalać gotującą się zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. I to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 22.10.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Juz zrobilam leczo i gruszki w zalewie, a w tym tyg. zrobie jeszcze tej papryczki. Gotujecie pozniej sloiki? Jesli tak to jak dlugo? Ja gotowalam ze 25 min, bo o nich zapomnialam szczerze mowiac...Ale i tak mi sie wydawalo, ze tam dalej jest powietrze i sie nie zassalo porzadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 22.10.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 na pewno sie zassalo, a jesli nie, to dluzsze gotowanie nic na to nie pomoze. Najlepiej sprawdzaj pokrywki i brzegi sloikow przed zakreceniem - jesli sa uszkodzone, to jedynym wyjsciem jest wymiana.Sposob z zamykaniem na goraco i odwracaniem sloikow jest zazwyczaj zupelnie wystarczajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.10.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ja trochę z innej beczki. Może macie wypróbowany przepis na gofry. Mam takie specjalne ustrojstwo, ale nie pamiętam kiedy na nim smażyłam takowe. Teraz moja latorośl przypomniała sobie o nim, ale ja nie znam przepisu . Wiem,że najlepsze gofry są w Igloo na Nowym Świecie , ale jak ta młodzież się uprze... Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-175234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 22.10.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Może tutaj znajdziesz (ciasta, ciastka)http://www.kuchnia.3miasto.pl/ciasta.htm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-175325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 22.10.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Nie mogłam znaleźć postu jak to zrobić, żrby ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-175326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.10.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Dziękuję w imieniu córki . Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-175455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 24.10.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Sara, wpisujesz ciurkiem bez przerw (piszę z przerwami żeby było widać co napisałam): gofry Poniżej masz efekt gofry Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-176555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.