Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to juz nie z kiwi, ale mi sie przypomnialo. Bierzemy arbuza (troszke bardziej dojrzalego) i pol litra. Kupujemy igle i strzykawke w aptece, napelniamy strzykawke wóda i wstrzykujemy do arbuza, a pozniej do lodowki na najzimniejsza polke albo nawet do zamrazalnika tam gdzie warzywa i owoce, jak bedzie zmrozone to wyciagamy i jemy. Tez pycha.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173062
Udostępnij na innych stronach

Kiwi z natury jest kwasne,ale jesli jest kwasne jak cholera,tzn jeszcze nie dojrzal.Niedojrzaly owoc kiwi jest twardy jak kamien.

Co sie bedziesz piescil,zalej spirytem i poczekaj ,bedziesz mial kiwowice. :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173203
Udostępnij na innych stronach

Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? :(

 

jak to nie wiesz? zjedz! juz pewnie zreszta dojrzalo ;)

wczoraj mialam tez takie kwasne i twarde, ze do wybijania szyb najlepsze. wsadzilam do salatki owocowej i bylo super. zrob to samo!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173419
Udostępnij na innych stronach

Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? :(

 

drugi przepis, to kiwi z awokado (deserek):

przeciac awokado, wyjac pestke, do otworu dekoracyjnie wlozyc plasterki kiwi, posypac cukrem, polac sokiem z cytryny i podawac. boskie!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173423
Udostępnij na innych stronach

Te przepisy to juz chyba na drugi rok, bo bez sie skonczyl :( Bylam na poszukiwaniach i nie ma...

 

Taka czuje wielka potrzebe zrobienia czegos na zime, co polecacie z gruszek albo z papryki?

 

Papryka w occie. Krucha nie za ostra - pyszności :p Jak chcesz to podam przepis.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-173889
Udostępnij na innych stronach

Zalewa:

1 szkl. octu 10%

8 szklanek wody

0,5 szkl. cukru

0,5 szkl. oleju

1 łyżka soli

2 ziarnka ziela , pieprzu, listek laurowy.

 

Zrobić zalewę z przyprawami. Paprykę pokrojoną sparzyć w gorącej wodzie (ja nie sparzam, bo wszyscy lubimy twardą). Paprykę sparzoną włożyc do słoiczków i zalać gotującą się zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. I to wszystko :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174629
Udostępnij na innych stronach

Juz zrobilam leczo i gruszki w zalewie, a w tym tyg. zrobie jeszcze tej papryczki. Gotujecie pozniej sloiki? Jesli tak to jak dlugo? Ja gotowalam ze 25 min, bo o nich zapomnialam szczerze mowiac...Ale i tak mi sie wydawalo, ze tam dalej jest powietrze i sie nie zassalo porzadnie...
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174835
Udostępnij na innych stronach

na pewno sie zassalo, a jesli nie, to dluzsze gotowanie nic na to nie pomoze. Najlepiej sprawdzaj pokrywki i brzegi sloikow przed zakreceniem - jesli sa uszkodzone, to jedynym wyjsciem jest wymiana.

Sposob z zamykaniem na goraco i odwracaniem sloikow jest zazwyczaj zupelnie wystarczajacy.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-174848
Udostępnij na innych stronach

Ja trochę z innej beczki.

Może macie wypróbowany przepis na gofry. Mam takie specjalne ustrojstwo, ale nie pamiętam kiedy na nim smażyłam takowe. Teraz moja latorośl przypomniała sobie o nim, ale ja nie znam przepisu :-? . Wiem,że najlepsze gofry są w Igloo na Nowym Świecie :lol: , ale jak ta młodzież się uprze... :wink:

Pozdrawiam

Kasia

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/5/#findComment-175234
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...