ma 14.11.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Do tej pory omowilismy juz pare zagadnien z dziedziny przetworow na zime, byly przepisy na gruszki w occie i na papryke, a teraz ewidentnie nadszedl czas na zagospodarowanie dyni. Kto da dobry przepis na dynie w occie i na inne sposoby wykorzystania tego zlotego dobra? Akurat weekend przed nami - mozna by bylo sloiki ponapelniac i satysfakcje malym kosztem osiagnac Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-187915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 LUDZIE POMOCY! NAPRAWDE NIKT NIE MA PROPORCJI NA DYNIE W OCCIE??? ANI WLASNEGO SPOSOBU NA DOSMACZENIE TAKOWEJ? TYLKO GOZDZIKI I CYNAMON NA OKRAGLO? ALE NUDA! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-189165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.12.2003 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 ŚWIĘTA IDĄ!!! Miłośnicy garkotłuczenia do dzieła!!! Jakieś sugestie kulinarne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-199959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 06.12.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 na dzis sugestia: pierniczki! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-199999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 07.12.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Poniewaz w mojej rodzinie Wigilia jest "składkowa", ja zawsze robię tradycyjną sałatkę jarzynową, 3 rodzaje śledzi (szczególnym powodzeniem cieszy się sałatka śledziowa w sosie carry i szuba) z ciast różnie....sernik na zimno i pieczony albo pleśniak lub Izaura ,keks. Kiedys piekłam rogaliki ale teraz nie chce mi się Może ktoś z Was ma jakieś ciekawe przepisy na śledzie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 07.12.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 sledzie w oleju, skropione sokiem z pomaranczy, z dodatkiem rodzynek i przyprawy do piernika. Bardzo swiateczne i bardzo ulubione Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.12.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 A ja już 2 tygodnie temu zagniotłam ciasto na świąteczneczne pierniczki Bo to takie specjane ciasto które powinno przez miesiąc dojrzewać. Zainteresowanych odsyłam na forum Edziecko. Poza tym obowiązkowo będzie pstrąg w galarecie i sałatka ze śledziem i czerwoną fasolą. A w ogóle to jak zwykle nie mogę się tych wigilijnych pyszności doczekać...zawsze mnie potem brzuch z przejedzenia boli Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.12.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Sara, ja gotuję czerwoną fasolę ( najlepiej taką w ciapki - nie wiem jak ona sie nazywa ), odcedzam, do tego dodaję śledzie pokrojone w paseczki, cebulkę, ogórek kiszony i grzybki marynowane - wszystko w pokrojonę w kosteczkę, doprawiam ziołami ( np "Zioła do sałatek" Kamis ) i jakimś dobrym olejem - pyszna sałatka! Jakbyś mogła zdradzić sekret tych sledzi w curry.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 08.12.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ja śledzie robię takie: filet z matiasa pokroić w kostkę: ogórek konserwowy, jabłko, cebulkę, dodać posiekany koperek i doprawić solą (wegetą),pieprzem i wszystko to wymieszać ze śmietaną lub jogurtem lub śledzie korzenne każdy jeden płat posmarowć musztardą taką ostrą dosyć, pokroić w kawałki, dodać pokrojoną cebulę , ziele angielskie, liść laurowy, wymieszać i zostawić tak na ok 0,5 godz, potem zalać oliwą (olejem) ja dodaję do tych śledzi trochę cukru( do smaku) Becik! czy mogę Ciebie poprosić o przepis na śledzie pod pierzyną i mazurek z masą krówkową ? Będe Ci dozgonnie wdzięczna Mam też wypróbowane rózne sałatki (tort sałatkowy i sałatkę z żółtego sera i inne) , nie wiem czy chcecie? KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 08.12.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 zapomniałam się śledzie jak są za słone to oczywiście pomoczyć w wodzie lub mleku KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 08.12.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 tort salatkowy brzmi dumnie! poprosze o przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.12.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Jakbyś mogła zdradzić sekret tych sledzi w curry.... [/qu Śledzie w sosie curry 30 dkg śledzi 0,5 kg cebuli mały koncentrat pomidorowy 1 mały majonez łagodny (ja daję napoleoński) curry - na czubek łyżeczki trochę czosnku (ja nie daję, bo rodzinka nie lubi) Cebulę udusić na oleju + koncentrat pomidorowy, posolić. Pod koniec duszenia dodać curry. Kiedy wystygnie, połączyć z majonezem. Wymieszać z pokrojonymi na cząstki śledziami. Dla mnie PYCHA Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.12.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Mam też wypróbowane rózne sałatki (tort sałatkowy i sałatkę z żółtego sera i inne) , nie wiem czy chcecie? KaeR Ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 09.12.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Tort sałatkowy układać warstwami, tak jak jest podane:słoik selera,1 p. kukurydzy,20 dkg sera żółtego startego na dużych dziurkach, 5 jajek pokrojonych, 2 jabłka, 15 dkg szynki, 1 p. anansa, 1 por (białe cz.) sosmajonez + śmietana (po połowie)+1/2 sosu sałatkowego wymieszać i polać górę sałatki.Sałtkę układać w przeźroczystej misce i nie mieszać. Sałatka z żółtego sera:jabłko(potarte na dużych dziurkach) skropić cytryną, czosnek przeciść przez przeciskacz(1- 2) ząbki (do smaku)ogórek konserwowy pokroić w kostkęcebula w kostkęser żółty (pikantny) w kostkępietruszka zielona (posiekać)wymieszać z majonezem i doprawić pieprzem Niestety nie mam tutaj gramatur bo tak jakoś zawsze robię to na "oko"KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-200928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.12.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Powitanko przed świętami. Oj się będzie działo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-201796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 10.12.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Oj tak! Oj tak...... To jedzonko....., ta atmosferka uuuuhhuuuuuu......, te dodatkowe dekagramy...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-201976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.12.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 nic o tyciu! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-201989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 10.12.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 mnie to też dotyczy i to jak Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-202008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 10.12.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Drobna wariacja na temat wyżej podanej sałatki z czosnkiem.Dla tych, co czosnek lubią barzo: starty żółty serprzeciśnięty czosnek, kilka ząbkówpuszka groszkumajonezu trochę. I już. Dobre tylko z dużą ilością czosnku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-202042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.12.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 hhh-hu! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/6/#findComment-202056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.