Zochna 13.04.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 wlasnie - polska wolowina sie nie nadaje ... i szparagi dopiero pod koniec maja zjadliwe sa... co za kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 wlasnie - polska wolowina sie nie nadaje ... i szparagi dopiero pod koniec maja zjadliwe sa... co za kraj ... ... ale za to jakie szparagi ... aż słodziutkie, ... najlepsze na świecie ... co za kraj ? ... kraj wielkich kontrastów pozdrówka smaczniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 13.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Tak, zgadzam sie z tymi cennymi uwagami .Osobiscie patelni malo uzywam http://imgplace.com/directory/dir1272/1176466506_7494.jpg Preferuje duza powierzchnie do smazenia http://imgplace.com/directory/dir1272/1176466508_5028.jpg http://imgplace.com/directory/dir1272/1176466509_8610.jpg Wczoraj uzylem strony gladkiej http://imgplace.com/directory/dir1272/1176466510_1568.jpg Marynate winna omijam przy smazeniu “ribeye” lub lepszej jakosci wolowiny. A-ha, pieprz zawsze swiezo mielony, szkoda smaku na mielony z puszki. Zeliwo to zeliwo, jest do tego najlepsze. P.S. swietna sprawa na pojedyncze porcje lub dla dzieciaka, aby wpajal sobie zamilowanie do gotowania. http://www.imgplace.com/directory/dir1273/1176470116_9429.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 13.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Piatek, czyli potrawa postna. Sos. Ser wloski Pecorino - odmiana rzymska(Pecorino Romano), ser wloski-Parmesane, maslo, wino biale, pieprz, cukier , smietana, czosnek. http://www.imgplace.com/directory/dir1287/1176488695_6743.jpg http://imgplace.com/directory/dir1290/1176492897_9263.jpg Pasta- wloska z pelnych ziaren zboz. Krewetki 0.5kg i ryba jako obcja dodatkowa. http://www.imgplace.com/directory/dir1290/1176493329_4060.jpg Pasta bez ryby http://imgplace.com/directory/dir1290/1176493392_8044.jpg lub z ryba jako opcja dodatkowa http://imgplace.com/directory/dir1290/1176493393_7997.jpg Resztka wina do popicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Q zdradz nam skad u Ciebie takie zamilowanie do Italii. Pewnie zone masz Wloszke. A tak powaznie, jak ja czytam te Wasze przepisy, to mnie wstid, ze tak malo wiem... co niektore nazwy to slysze po raz pierwszy... Malo swiatowa jestem... Ale milo czytac, ze sa tacy co znaja sie na tym i tamtym..., wiec sobie zerkne tutaj od czasu do czasu..., aby Was podziwiac z ukrycia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 14.04.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Sam nie wiem .Prawdopodobnie dlatego, ze wychowalem sie na dobrych przyprawach. Pamietasz taka puszke. http://imgplace.com/directory/dir1324/1176558599_2607.jpg P.S.z nadmiaru czasu wszystkiego mozna sie nauczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Pewnie, ze pamietam. Tutaj tez jest. Juz od lat. Choc na poczatku jak przyjechalam to jeszcze nie bylo. Teraz, podobno juz mozna tu kupic rzeczy z calego swiata, choc ja sama nie kupuje i nie wiem gdzie i za ile..., ale cosik mi sie wydaje, ze lepiej, ze nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Q, co dobrego dzisiaj zaserwujesz?? jakoś weny mi brakuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 16.04.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Wiem ,wiem ale stara puszka miala swoj urok. Cos bardzo szybkiego do przygotowania. Obiad dla leniwych 2. Udka kurczece bez skory , tluszczu i kosci. http://imgplace.com/directory/dir1417/1176738641_1426.jpg http://imgplace.com/directory/dir1417/1176738642_1560.jpg Skladniki salaty. Orzeszki pistacjowe, suszona zurawina, winogron czerewony ciety na 1/2, ser wloski Gorgonzola, salata, sos do salaty(ocet balsamiczny, oliwka z oliwek, maliny, mak) http://imgplace.com/directory/dir1417/1176738643_8832.jpg http://imgplace.com/directory/dir1417/1176738644_3278.jpg http://imgplace.com/directory/dir1417/1176738645_8751.jpg http://imgplace.com/directory/dir1417/1176739180_4476.jpg http://imgplace.com/directory/dir1417/1176739183_6163.jpg Czas przygotowania kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Q, ale co się robi z tymi kurczaczkowymi?? dusisz w czymś, smażysz?? a skąd mam wziąć suszoną żurawinę?? sałata wygląda super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 16.04.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Najlepiej przysmazyc kurczaka na grilu. Ja wczoraj smazylem na patelni i pod koniec dodalem sos do grilowania(deszcz byl okropny). Co do zurawiny to, w wieczornych wiadomosciach(niedziela) TVP1 widzialem jakis zakon, ktory prowadzi sprzedaz przetworow z zurawiny. a tutaj z internetu: http://www.ekosfera.pl/sklep,1101,,,03,,pl-pln,275470,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 w tym sosie tak nieciekawie wygląda zapomniałeś jeszcze winka zaserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 16.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ale smakuje wysmienicie .Wino czerwone polslodkie - najlepsze. Ja osobiscie sobie odpuscilem po sobotnim porzadkowaniu piwniczki, mialem dosc. Z ostatniego wypitego zostala tylko etykieta i zero ochoty na niedzielne winko. http://imgplace.com/directory/dir1419/1176741466_7719.jpg http://imgplace.com/directory/dir1419/1176741467_7909.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Q, ale co się robi z tymi kurczaczkowymi?? dusisz w czymś, smażysz?? a skąd mam wziąć suszoną żurawinę?? sałata wygląda super!! Zurawine u nas kupuje w Auchan. Jest tam gdzie inne suszone owoce. Q Ty wracaj tutaj i restauracje otwieraj!!! Ja bede stalym gosciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Q, ale co się robi z tymi kurczaczkowymi?? dusisz w czymś, smażysz?? a skąd mam wziąć suszoną żurawinę?? sałata wygląda super!! Zurawine u nas kupuje w Auchan. Jest tam gdzie inne suszone owoce. Q Ty wracaj tutaj i restauracje otwieraj!!! Ja bede stalym gosciem. dzięki Zeljka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 16.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Do salaty powinna byc jeszcze dodana gruszka, pocieta w drobna kostke. Niestety nie mialem pod reka. Naprawde bardzo wazny skladnik salaty. Polecam. a-ha , oczywiscie obrana ze skorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 17.04.2007 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Obiad na nastepny dzien. Udziec barani ciety w plastry 2.5-3cm. Marynata do miesa: oregano, rozmaryn, pieprz, lisc laurowy, sol, sok z cytryny(1.5 cytryny), 100ml oliwki z oliwek. http://imgplace.com/directory/dir1435/1176768747_3058.jpg http://imgplace.com/directory/dir1435/1176768748_7740.jpg Dwa zabki czosnku(po jednym z dolu i gory) http://imgplace.com/directory/dir1435/1176768749_9947.jpg Odstawiamy na drugi dzien do lodowki pod przykryciem(folia) http://imgplace.com/directory/dir1435/1176768750_6674.jpg W miedzyczasie robimy cos na szybko do zjedzenia, czyli “obiad dla leniwych 3”. Steak z lososia (grubosc 4cm - okolo 450 gram sztuka).Przyprawa do ryb. Osobicie tylko sole i kropie cytryna przed podaniem. http://imgplace.com/directory/dir1435/1176769343_4979.jpg Piec w tosterze, jest szybko i malo sprzatania(folia do smieci i po sprawie) . http://imgplace.com/directory/dir1435/1176769344_3252.jpg Podac z mloda fasolka francuska……. http://imgplace.com/directory/dir1435/1176769345_4688.jpg …lub sama fasolka, jak ktos nie ma ochoty na rybe. http://www.imgplace.com/directory/dir1436/1176770362_8297.jpg Udziec czeka do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 17.04.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 a w miedzyczasie, aromatyczna prosto z wypalania kawa http://imgplace.com/directory/dir1457/1176822682_9641.jpg http://imgplace.com/directory/dir1457/1176822683_6992.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 17.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Donosze, ze jestem obecnie na etapie smazenia udzca. http://www.imgplace.com/directory/dir1465/1176837313_7983.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Donosze Q czy jestes pewien, ze Ty az za oceanem? Bo takich slow uzywasz jakbys byl tutaj z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.