Q 17.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 czy juz sie zlustrowalas? ..... nie jestem pewny czy moge z Toba rozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.04.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 czy juz sie zlustrowalas? ..... nie jestem pewny czy moge z Toba rozmawiac. Mozesz, mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Kamien z serca mi spadl. Tak wiec salana na 4 osoby. Sos do salaty: 125ml oliwki z oliwek, 3 lyzki soku z pomaranczy(wycisnietego), 1 lyzeczka startej skorki z pomarancza, 3 lyzki octu balsamicznego. http://imgplace.com/directory/dir1478/1176861704_8775.jpg http://imgplace.com/directory/dir1478/1176861705_1498.jpg Salata: 200g mlodego szpinaku, 125ml kruszonego sera koziego lub fety, 125 ml suszonej zurawiny, 50 ml migdalow siekanych, 1/4 slodkiej cebuli moze byc czerwona. http://imgplace.com/directory/dir1478/1176861706_8933.jpg http://imgplace.com/directory/dir1478/1176861707_4055.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Q Dlaczego to co pokazujesz jest takie nieapetyczne. Mógłbyś się jakos przyłożyć do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Q Dlaczego to co pokazujesz jest takie nieapetyczne. Mógłbyś się jakos przyłożyć do zdjęć. Dlaczego?Jest apetyczne..... mnię sie podoba zwłaszcza ,że buciki też sa w tej scenerii."Marmara"widać nadaje sie do wszystkiego.Brawo bardzo ładne i eleganckie te danka z podłogi.Nieskromnie dodam ,że tak je widze.ładniej wygladałyby np.na jakimś "amerykańskim fikusnym stolyku". pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.04.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nie ma to jak się przyczepić do kogoś i sobie ulżyć. Nie żebym broniła, ten gość sam się obroni, tylko żal mi tego trawertynu pięknego. Tez chciałabym mieć taki blat i ścianę ale mnie nie stać. JoShi masz jakiś dobry przepis na polędwicę.., bo się już od paru dni na mnie gapi z zamrażalnika a ja nie mam pomysłów. To znaczy jak reszta z Was ma cosik dobrego, to tez grzecznie proszę. Może być bez zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Polędwicę to bym uwędziła A jakiegoś szczególnie godnego polecenie przepisu nie mam. No chyba, że tak naprawdę to jest schab a nie polędwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jesc powinno sie zdrowo i smacznie, aby rak i otylosc nas szerokim lukiem omijaly. Dzisiaj cos ciezkiego, podobnego do polskiego mielonego tylko bez buly. No i oczywiscie zdrowsze. z akcentem dzikiego zachodu. http://imgplace.com/directory/dir1492/1176897067_1060.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.04.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Polędwicę to bym uwędziła A jakiegoś szczególnie godnego polecenie przepisu nie mam. No chyba, że tak naprawdę to jest schab a nie polędwica Ty juz nic nie mow, mi nadal slinka leci jak sobie te Wasze kiebaski przypomne. A poledwice dzis zrobilam.., tak jak zawsze z warzywamy i w sosie smietankowym..., dobra byla.., nawet maz powiedzial, ze dzis na plakat nie trafie... Ale czekam dalej na jakis bardziej egzotyczny przepis.... tylko sos musi byc - to warunek...., moje dziecko bez sosu nie zje = nie pogryzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To nie bądź taka skromna tylko zapodawaj ten przepis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To nie bądź taka skromna tylko zapodawaj ten przepis... O matko, to zadna rewelacja... To taki mój przepis z głowy, ze tak powiem, nie wiem czy ktoś zaryzykuje.., ale dam... Polędwicę tak jak ona jest w kawałku obtaczam w Wegecie i pieprzu, jak tak sobie trochę postoi to na gorącym oleju podsmażyć ze wszystkich stron. Jak to się tak podsmaża, przygotować jedna duża cebule i z dwa ząbki czosnku (posiekane drobno, lub jak się uda). Dodać cebule do smażącego się mięsa, potem czosnek, tylko chwile pomieszać (aby nie przypalać cebuli i czosnku) i już zalać (biorę tak na oko) octem balsamicznym. Przemieszać i zdjąć z ognia. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać plasterek boczku i trochę ( nie wiem z 3-4 łyżki) mrożonej włoszczyzny, przykryć i wstawić do piekarnika na – nie wiem ile.., aż będzie dobre. Ja trzymałam chyba z półtora godzinki. W czasie pieczenia dodawałam po trochę bulionu, mozna tez wode, aby było na koniec wiecej sosu. Aha, ja caly czas trzymam pod przykryciem. Jak już jest mięso miękkie to dodaje łyżeczkę maki pomieszanej z śmietana ( śmietany tez biorę tak na oko - pól kubka, trochę więcej może). Lekko zagotować i już. Do tego można zrobić co się chce, ja dziś miałam ryz i zielona sałatę w śmietanie, zrobionana słodko kwaśno... O takie sobie bez egzotyki ale tez dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 O matko, to zadna rewelacja... To taki mój przepis z głowy, ze tak powiem, nie wiem czy ktoś zaryzykuje.., ale dam... A dlaczego nie, skoro wypróbowany? Dzięki, ze chciało Ci się pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Bedzie i sosik. http://imgplace.com/directory/dir1498/1176913919_6121.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.04.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nie ma to jak się przyczepić do kogoś i sobie ulżyć. tak,tak trafnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nie ma to jak się przyczepić do kogoś i sobie ulżyć. tak,tak trafnie. Ty sie tu nie smuc, tylko dawaj jakis dobry przepis. Q dawaj reszte, bo dobrze sie zapowiada. JoShi, nie ma sprawy, pisac lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Wlasnie sie zabieram , wiec bedzie troche w wolnym tepie. Rozbije wszystko tak, aby NS byl zadowolony bo widze , ze ma uczulenie. Tak wiec skladniki do miesa z "zubra" pierwsze, oczywiscie na macie do takich skladnikow i noz ktory uzywam tylko do nich. Jest sterylnie i niebezpiecznie poniewaz noz z serii katana jest wykonan z ponad 30 osobnych warst metalu i tym samym zarabiscie ostry(widac po cieciach). http://imgplace.com/directory/dir1505/1176924732_8674.jpg przyprawy : pieprz i sol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Ser kroic tylko i wylacznie nozem do ser i macie mlecznej(krowa). http://imgplace.com/directory/dir1506/1176925851_2905.jpg Nozyk jednej z najlepszych firm japonskich Global. Zestaw nozy jest umieszczony na wystawie w Muzeum Sztuki Nowoczesnej w NY. Jak widac zachowujemy sterylnosc i wysoko poziom sprzetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 18.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zubrowina wedruje do piekarnika , na patelnie lub grila. http://imgplace.com/directory/dir1506/1176926749_5038.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Q czy Ty czasami nas specjalnie nie dolujesz pokazujac nam te cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zeljka, tak długo pieczesz tą polędwicę?? nie jest sucha i twarda?? ja polędwiczki wieprzowe marynuję w musztardzie z miodem przez całą noc obsmażam z każdej strony (strasznie pryska) i dosłownie na 20 min do piekarnika ale ja lubię miękką, delikatną a nie wysuszoną nie każdemu to odpowiada polędwiczka rozpływa się w ustach mmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.