Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzielimy na porcje cieciami ukosnymi.

http://img175.imageshack.us/img175/1705/32crfy3.jpg

podajemy z saladka(makaron, rodzynki z rumu,papryka z grila, przyprawy,oliwka dziewicza, dziki ryz, orzeszki sosnowe) plus druga z serem mozzarella,oliwka, pomidorami , pietruszka,czerwona cebula,wino,sol i pieprz.

Sos polewamy brzegi poledwicy.

P.S. ponczoche sciagamy z lepetyny. :p

A mi to na pasje wyglada. :p Czemu z tego co sie lubi nie zrobic tez interesu a inny tez sie uciesza... Tam u Was to juz w ogole, przeciez tam ludzie tak zadko gotuja w domu, nie? Czuje, ze goscie do Was wala drzwiamy i oknami. :p :wink:

A mi to na pasje wyglada. :p Czemu z tego co sie lubi nie zrobic tez interesu a inny tez sie uciesza... Tam u Was to juz w ogole, przeciez tam ludzie tak zadko gotuja w domu, nie? Czuje, ze goscie do Was wala drzwiamy i oknami. :p :wink:

jak najbardziej , ale tylko w piciu winek. 8) Taka pasja jest przywara goscinnosci napewno. :p

P.S. wiecej sie wyda jakby sie zarobilo. :D

To tylko tak hobbistycznie. :p

Jestem pełna szczerego uznania. Danie pyszne, ale przede wszystkim świetnie pokazany proces jego przygotowania. Naprawdę! Odżałowałam trochę limitu na net i obejrzałam dokładnie wszystko. Nie myślałeś o przygotowaniu jakiejś książeczki kulinarnej w takiej konwencji? Myślę, że mogłaby zrobić furorę. :D

PS. Możemy mieć różnice zdań, ale to nie znaczy, że nie widzę Twoich zalet. Aha - fajny głos masz... :wink:

To tylko tak hobbistycznie. :p

Jestem pełna szczerego uznania. Danie pyszne, ale przede wszystkim świetnie pokazany proces jego przygotowania. Naprawdę! Odżałowałam trochę limitu na net i obejrzałam dokładnie wszystko. Nie myślałeś o przygotowaniu jakiejś książeczki kulinarnej w takiej konwencji? Myślę, że mogłaby zrobić furorę. :D

PS. Możemy mieć różnice zdań, ale to nie znaczy, że nie widzę Twoich zalet. Aha - fajny głos masz... :wink:

:o :o :o

Krotko i na temat. 8) Nie.

8)

Przygotowuje jedzenie tylko dla siebie i moich znajomych. :p Nawet drinki robie sobie na wakacjach sam, bo ludzie wsadzaja rece gdzie popadnie. :evil:

Jestem samolubem. 8) :p :p :D

http://img378.imageshack.us/img378/8260/p1000801il9.jpg

P.S. glos mam jaki mam. :D

gruszka jest bardzo zle strawiana w połaczeniu z miesem

he, teraz wiem dlaczego mamy taka ciezka kuchnie, moze bardziej kucharzy -ooo. :lol:

Slyszales o salacie debolistnej?

Jak odpiszesz to troche pomysl. 8) Ja skoncze deser w tym czasie. :p

http://img393.imageshack.us/img393/5276/41crpv2.jpg

http://img393.imageshack.us/img393/1230/42crdb1.jpg

http://img393.imageshack.us/img393/4771/43craa1.jpg

Proporcje dobieramy do wielkosci mozgu lub smaku. :D

Q[/b] a message from the action]

gruszka jest bardzo zle strawiana w połaczeniu z miesem

he, teraz wiem dlaczego mamy taka ciezka kuchnie, moze bardziej kucharzy -ooo. :lol:

Slyszales o salacie debolistnej?

Jak odpiszesz to troche pomysl. 8) Ja skoncze deser w tym czasie. :p

Proporcje dobieramy do wielkosci mozgu lub smaku. :D

Q jak na takiego "ciężkiego kucharza to powiem ,że nie wysiliłes się.

Q[/b] a message from the action] Slyszales o salacie debolistnej?
nawet ją przytocze:Sałata dębolistna (Lactuca sativa var. crispa) - odmiana sałaty siewnej należąca do rodziny astrowatych.

Charakterystyka

Liście

Fioletowo-zielone lub zielone, pofałdowane liście przypominające dębowe.

Zastosowanie

Warzywo : Liście są pikantne, o lekko orzechowym smaku.

Sztuka kulinarna : Dobrze komponuje się z delikatnymi sosami, łagodnymi serami, grzybami oraz z innymi sałatami, na przykład masłową.

Jest bardzo nietrwała i trudna w przechowywaniu.

Skorzystam w takim razie z pewnego przywileju.....rzuc fotke z potrawą z jej udziałem.Taka nie ciężką :lol: :wink:

Q[/b] a message from the action] Jak odpiszesz to troche pomysl.
Jeżeli chodziło ci o gruszki to twierdze ,że w kazdej postaci są cieżkostrawne.

A wiesz co to za czynność?jangizować...ona po części tłumaczy to co miałem na mysli tylko z takim dużym mózgiem nie wiem jak to ogarniesz :D :D :D :wink: :wink: wszak to twoje słowa :

Q[/b] a message from the action] Proporcje dobieramy do wielkosci mozgu lub smaku
:wink: :wink: :wink: i nietylko.

oj, ns w tytule tego watku jest napisane, kulinaria a nie kuchnia dla mających problemy z trawieniem.... :lol:

mój mąż na przykład zjadł by (chyba) obiad razem z naczyniami i stołem i nie miał by problemów :wink: a ja z kolei, rozumiem o czym Ty mówisz, bo czasami to i owo odczuwam, ze niestety zjadłam...., 8) tylko, ze tu kuchnia dla normalnych jest, a wyjątkom niech ślinka leci, a czemu by nie, lepiej strawimy to co nam wolno jeść... :lol: :wink:

oj, ns w tytule tego watku jest napisane, kulinaria a nie kuchnia dla mających problemy z trawieniem.... :lol:

mój mąż na przykład zjadł by (chyba) obiad razem z naczyniami i stołem i nie miał by problemów :wink: a ja z kolei, rozumiem o czym Ty mówisz, bo czasami to i owo odczuwam, ze niestety zjadłam...., 8) tylko, ze tu kuchnia dla normalnych jest, a wyjątkom niech ślinka leci, a czemu by nie, lepiej strawimy to co nam wolno jeść... :lol: :wink:

Szkoda poledwiczek.

Ponczocha na leb , a poledwica do krojenia.

.Żle zrozumiałas moja intencje.Nie mozna bezgranicznie ufac temu co autor pokazuje.Dotyczy to także i mnie.Sprawdzasz na sobie i sie wypowiadasz.

A Ty:Zeljko tak jak Q udowadniasz mi ,że nie o to w watku idzie :o .Może nie zrozumiałem i moja strata. :(

w tytule tego watku jest napisane, kulinaria a nie kuchnia dla mających problemy z trawieniem....

Ciekawe co bys napisała gdyby Cie przeczysciło po tych przepisach :D :wink: też ,że kulinaria itd?Czy po swojemu rozwinełabys temat nie patrząc na jego zapis główny.

Oj duszku duszku.Ty jak powiesz to powiesz :(

pzdr