Mila 16.04.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 co prawda jest już póżno,ale ze smakiem poczytałam przepisy jednak no cóż w lodówce pustka(taka dieta przed swietami)Ja w święta postawiłam na peklowaną szynkę już się moczy ale prawdę mówiąc nie wiem co z nią zrobic póżniej.Może znacie jakieś przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 17.04.2003 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Co do szynki to mogę poradzić. Możesz nadziać daktylami albo innymi rzeczami. Tzn ponakłówać i nadziać czymś. Owinąć w folię do pieczenia tą aluminiową i piec w piekarniku albo w prodziżu ok 1 godz pychotka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 17.04.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.04.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 chyba jakis niemrawy ten w watek - wszyscy siedza w kuchni i dlubia w miesach i mazurkach. ciekawe, czy po swietach chetniej bedziemy tu zagladac, oddajac sie wspominkom... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 18.04.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja ostatnio wszystkie mięsiwa piekę w foliowym piekarniku. Rewelacja. Po pierwsze mięsa są soczyste,po drugie nie przypalają się, po trzecie nie trzeba potem zmywać gara. Mięso po upieczeniu albo w tej samej foli przechowuję w lodowce do czasu spożycia albo podaję od razu. A rybka z jarzynkami, lekko w tej folii podlana winkiem..........poezja.Polecam Wam też moją ulubioną stronę www o jedzonku: http://www.mniammniam.pl/.Grzesiu ( głównodowodzący tą strnką) jest "the best".Pozdrawiam jajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Polecam jaja faszerowane.Żółtka plus trochę majonezu szczypiorek,sól,pieprz.Ponakładać do przekrojonych połówek.Udekorować albo nie (oliwką,rzodkiewką).Mistrzostwo świata i szybko się robi.Nic tu nie słyszę o białej kiełbasce.Jak tak można?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-96996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 18.04.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Biała kiełbaska, mniam mniam. Ja ją piekę na patelni z majerankiem i cebulką. Gotowanej u mnie nie lubią. Śniadanie bez niej się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-97009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Z chrzanem? mam nadzieję,że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-97025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.04.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 moi wlasnie wcinaja sernik wykonany osobiscie przez mojego 17-letniego syna. Chwala i chwala: puchaty, wilgotny, pachnacy prawdziwa wanilia, niezbyt slodki, prawie 20cm wysokosci.... mmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-97471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.04.2003 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 No i po świętach jesteśmy ponajadani Ja już kuchni i garów i zmywania mam dosyć. Ten tydzień będzie przynajmniej u mnie, bez gotowania, samowolka w kuchni co kto chce niech sobie gotuje, bo mi się już nie chce Na śniadanko wielkanocne u mnie obowiązkowo była swojej robotki biała kiełbaska odparzana pychotka, wszystko poszło a ja tylko donosiłam i donosiłam gdzież się to wszystko zmieściło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-97635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.04.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Przyszła wiosna, cieplutko, więc czas na radosne grillowanie. Szcególnie teraz, gdy zaczyna się długi majowy weekend Ja przeważnie piekę kurze skrzydełka wymoczone w wcześniej w jakiejś marynacie, teraz marzy mi się pstrąg z ziołami, pyszna jest też zgrillowana domowa kaszanka ( tzn kaszankę robi moja Mama a ja tylko wrzucam na ognicho ). Napiszcie, co Wy wrzucanie na ruszt. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-99868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 30.04.2003 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! Ja na grilka robię kurczaczki palce lizać. same udka z podudziami w marynatę swojej roboty pikantno kwaśną i po tym udeczka są pychotka. - - Pierwszy grilek 2003 w dłuugi weekend (1maja) niemogę się doczekać. A jeszcze polecam pieczone banany z miodem na grilku. to na deserek, ale znika w oczach i do piwka pyszności Pozdrawiam grilkowiczów i strzelam piwkiem do was Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-100143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 30.04.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 On 2003-04-30 08:38, emems wrote: Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! Bez przesady, pisałam już że nie mam czasu na kucharzenie - bo mam też parę innych ulubionych zajęć. W długi majowy weekend planuję też zwizytować swoją budowę i ( przede wszystkim )przywrócić do łask ukochane dwa kółka . Zresztą gdzie mi tam z moimi pieczeniami do Twoich wędzonych kiełbasek . Zaintrygowały mnie te banany z miodem - czy mogę poprosić o jakieś szczegóły? Aha, na stronie mniammniam znalazłam fajny przepis na szaszłyki z pieczarek i cebuli - też pewnie wypróbuję. Pozdrawiam i smacznego. B. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-100189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 19.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Chyba czas odswieżyć ten wątek sezon grillowy niebawem niestety dobiegnie końca co tam dobrego przyrządzaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-142323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 21.08.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 A co powiecie na udziec indyczy pieczony z miodem i przyprawami Jest pachnący i chrupiący a do tego surówka z kapust różnych z sosem vinegret plus białe wytrawne Bordeaux Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-143391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.08.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Mmmmmm, mniam niam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-143511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 16.09.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Grzybki!Kanie w panierce, maślaki w śmeitanie, borowiki zamrożone do świąt (wtedy będą w śmietanie). Duuużo grzybów. Resztę suszyć.A z grilla: borowiki w plasterki, boczek w plasterki, cebula w plasterki, posolić, popieprzyć, rzucić kawałek pomidora, sera - zawinąć w folię - takie papiloty i na grilla - pyyyyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-155117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.09.2003 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Heeej.. no wreszcie coś drgnęło... zakurzył się ten wątek.... Kobietki kochane.... piszcie co gotujecie... i inne takie tam.. U nas grzybów moc.. aż przerabiać nie ma jak i kiedy... i jak jest po grzybobraniu to grzyby je się do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-158497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 23.09.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Kanie - teraz obfitość - a przepisów mało.1.Wiadomo - nieśmiertelna kania a'la schabowy - w panierce (mąka jajko bułka)2. Kania w cieście naleśnikowym, uprzednio przyprawionym solą i pieprzem - i na patelnię ją3. Na masło rzucone rwanek kawałeczki kani, cebulka, sól, pieprz - a potem jak usmażone - to na kromeczki tostowe - i do piekarnika. Serem można posypać - mniam mniam. Mniam. Mniam, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-158530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 27.09.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 a ja dzis zrobilam prawdziwe czekoladki. z marcepanem, z roza, z suszonymi sliwkami, z prazonymi migdalami... Sliczne i pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/3/#findComment-161038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.