Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie

Recommended Posts

co prawda jest już póżno,ale ze smakiem poczytałam przepisy jednak no cóż w lodówce pustka(taka dieta przed swietami)Ja w święta postawiłam na peklowaną szynkę już się moczy ale prawdę mówiąc nie wiem co z nią zrobic póżniej.Może znacie jakieś przepisy?

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ostatnio wszystkie mięsiwa piekę w foliowym piekarniku. Rewelacja. Po pierwsze mięsa są soczyste,po drugie nie przypalają się, po trzecie nie trzeba potem zmywać gara. Mięso po upieczeniu albo w tej samej foli przechowuję w lodowce do czasu spożycia albo podaję od razu. A rybka z jarzynkami, lekko w tej folii podlana winkiem..........poezja.

Polecam Wam też moją ulubioną stronę www o jedzonku: http://www.mniammniam.pl/.

Grzesiu ( głównodowodzący tą strnką) jest "the best".

Pozdrawiam jajecznie

Polecam jaja faszerowane.

Żółtka plus trochę majonezu szczypiorek,sól,pieprz.Ponakładać do przekrojonych połówek.

Udekorować albo nie (oliwką,rzodkiewką).Mistrzostwo świata i szybko się robi.

Nic tu nie słyszę o białej kiełbasce.Jak tak można??

No i po świętach jesteśmy ponajadani :grin:

Ja już kuchni i garów i zmywania mam dosyć. Ten tydzień będzie przynajmniej u mnie, bez gotowania, samowolka w kuchni co kto chce niech sobie gotuje, bo mi się już nie chce :grin:

Na śniadanko wielkanocne u mnie obowiązkowo była swojej robotki biała kiełbaska odparzana pychotka, wszystko poszło :razz: a ja tylko donosiłam i donosiłam :grin: gdzież się to wszystko zmieściło ???

Przyszła wiosna, cieplutko, więc czas na radosne grillowanie. Szcególnie teraz, gdy zaczyna się długi majowy weekend :smile:

Ja przeważnie piekę kurze skrzydełka wymoczone w wcześniej w jakiejś marynacie, teraz marzy mi się pstrąg z ziołami, pyszna jest też zgrillowana domowa kaszanka ( tzn kaszankę robi moja Mama a ja tylko wrzucam na ognicho :grin: ).

Napiszcie, co Wy wrzucanie na ruszt.

Pozdr. B.

Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! :grin:

Ja na grilka robię kurczaczki palce lizać. same udka z podudziami w marynatę swojej roboty pikantno kwaśną i po tym udeczka są pychotka. - - Pierwszy grilek 2003 w dłuugi weekend (1maja) :grin: niemogę się doczekać.

A jeszcze polecam pieczone banany z miodem na grilku. to na deserek, ale znika w oczach i do piwka pyszności :grin:

Pozdrawiam grilkowiczów i strzelam piwkiem do was :grin:

On 2003-04-30 08:38, emems wrote:

Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! :grin:

Bez przesady, pisałam już że nie mam czasu na kucharzenie - bo mam też parę innych ulubionych zajęć. W długi majowy weekend planuję też zwizytować swoją budowę i ( przede wszystkim )przywrócić do łask ukochane dwa kółka :smile:. Zresztą gdzie mi tam z moimi pieczeniami do Twoich wędzonych kiełbasek :grin:.

Zaintrygowały mnie te banany z miodem - czy mogę poprosić o jakieś szczegóły? Aha, na stronie mniammniam znalazłam fajny przepis na szaszłyki z pieczarek i cebuli - też pewnie wypróbuję.

Pozdrawiam i smacznego. B.

• 3 months później...
  • 4 weeks później...

Grzybki!

Kanie w panierce, maślaki w śmeitanie, borowiki zamrożone do świąt (wtedy będą w śmietanie). Duuużo grzybów. Resztę suszyć.

A z grilla: borowiki w plasterki, boczek w plasterki, cebula w plasterki, posolić, popieprzyć, rzucić kawałek pomidora, sera - zawinąć w folię - takie papiloty i na grilla - pyyyyszne!

Kanie - teraz obfitość - a przepisów mało.

1.Wiadomo - nieśmiertelna kania a'la schabowy - w panierce (mąka jajko bułka)

2. Kania w cieście naleśnikowym, uprzednio przyprawionym solą i pieprzem - i na patelnię ją

3. Na masło rzucone rwanek kawałeczki kani, cebulka, sól, pieprz - a potem jak usmażone - to na kromeczki tostowe - i do piekarnika. Serem można posypać - mniam mniam. Mniam. Mniam, mniam...