Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie


Recommended Posts

co prawda jest już póżno,ale ze smakiem poczytałam przepisy jednak no cóż w lodówce pustka(taka dieta przed swietami)Ja w święta postawiłam na peklowaną szynkę już się moczy ale prawdę mówiąc nie wiem co z nią zrobic póżniej.Może znacie jakieś przepisy?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ostatnio wszystkie mięsiwa piekę w foliowym piekarniku. Rewelacja. Po pierwsze mięsa są soczyste,po drugie nie przypalają się, po trzecie nie trzeba potem zmywać gara. Mięso po upieczeniu albo w tej samej foli przechowuję w lodowce do czasu spożycia albo podaję od razu. A rybka z jarzynkami, lekko w tej folii podlana winkiem..........poezja.

Polecam Wam też moją ulubioną stronę www o jedzonku: http://www.mniammniam.pl/.

Grzesiu ( głównodowodzący tą strnką) jest "the best".

Pozdrawiam jajecznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polecam jaja faszerowane.

Żółtka plus trochę majonezu szczypiorek,sól,pieprz.Ponakładać do przekrojonych połówek.

Udekorować albo nie (oliwką,rzodkiewką).Mistrzostwo świata i szybko się robi.

Nic tu nie słyszę o białej kiełbasce.Jak tak można??

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i po świętach jesteśmy ponajadani :grin:

Ja już kuchni i garów i zmywania mam dosyć. Ten tydzień będzie przynajmniej u mnie, bez gotowania, samowolka w kuchni co kto chce niech sobie gotuje, bo mi się już nie chce :grin:

Na śniadanko wielkanocne u mnie obowiązkowo była swojej robotki biała kiełbaska odparzana pychotka, wszystko poszło :razz: a ja tylko donosiłam i donosiłam :grin: gdzież się to wszystko zmieściło ???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przyszła wiosna, cieplutko, więc czas na radosne grillowanie. Szcególnie teraz, gdy zaczyna się długi majowy weekend :smile:

Ja przeważnie piekę kurze skrzydełka wymoczone w wcześniej w jakiejś marynacie, teraz marzy mi się pstrąg z ziołami, pyszna jest też zgrillowana domowa kaszanka ( tzn kaszankę robi moja Mama a ja tylko wrzucam na ognicho :grin: ).

Napiszcie, co Wy wrzucanie na ruszt.

Pozdr. B.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! :grin:

 

Ja na grilka robię kurczaczki palce lizać. same udka z podudziami w marynatę swojej roboty pikantno kwaśną i po tym udeczka są pychotka. - - Pierwszy grilek 2003 w dłuugi weekend (1maja) :grin: niemogę się doczekać.

 

A jeszcze polecam pieczone banany z miodem na grilku. to na deserek, ale znika w oczach i do piwka pyszności :grin:

 

Pozdrawiam grilkowiczów i strzelam piwkiem do was :grin:

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

On 2003-04-30 08:38, emems wrote:

Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! :grin:

 

Bez przesady, pisałam już że nie mam czasu na kucharzenie - bo mam też parę innych ulubionych zajęć. W długi majowy weekend planuję też zwizytować swoją budowę i ( przede wszystkim )przywrócić do łask ukochane dwa kółka :smile:. Zresztą gdzie mi tam z moimi pieczeniami do Twoich wędzonych kiełbasek :grin:.

Zaintrygowały mnie te banany z miodem - czy mogę poprosić o jakieś szczegóły? Aha, na stronie mniammniam znalazłam fajny przepis na szaszłyki z pieczarek i cebuli - też pewnie wypróbuję.

Pozdrawiam i smacznego. B.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 months później...
  • 4 weeks później...

Grzybki!

Kanie w panierce, maślaki w śmeitanie, borowiki zamrożone do świąt (wtedy będą w śmietanie). Duuużo grzybów. Resztę suszyć.

A z grilla: borowiki w plasterki, boczek w plasterki, cebula w plasterki, posolić, popieprzyć, rzucić kawałek pomidora, sera - zawinąć w folię - takie papiloty i na grilla - pyyyyszne!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kanie - teraz obfitość - a przepisów mało.

1.Wiadomo - nieśmiertelna kania a'la schabowy - w panierce (mąka jajko bułka)

2. Kania w cieście naleśnikowym, uprzednio przyprawionym solą i pieprzem - i na patelnię ją

3. Na masło rzucone rwanek kawałeczki kani, cebulka, sól, pieprz - a potem jak usmażone - to na kromeczki tostowe - i do piekarnika. Serem można posypać - mniam mniam. Mniam. Mniam, mniam...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...