Mila 16.04.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 co prawda jest już póżno,ale ze smakiem poczytałam przepisy jednak no cóż w lodówce pustka(taka dieta przed swietami)Ja w święta postawiłam na peklowaną szynkę już się moczy ale prawdę mówiąc nie wiem co z nią zrobic póżniej.Może znacie jakieś przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 17.04.2003 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Co do szynki to mogę poradzić. Możesz nadziać daktylami albo innymi rzeczami. Tzn ponakłówać i nadziać czymś. Owinąć w folię do pieczenia tą aluminiową i piec w piekarniku albo w prodziżu ok 1 godz pychotka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 17.04.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.04.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 chyba jakis niemrawy ten w watek - wszyscy siedza w kuchni i dlubia w miesach i mazurkach. ciekawe, czy po swietach chetniej bedziemy tu zagladac, oddajac sie wspominkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 18.04.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja ostatnio wszystkie mięsiwa piekę w foliowym piekarniku. Rewelacja. Po pierwsze mięsa są soczyste,po drugie nie przypalają się, po trzecie nie trzeba potem zmywać gara. Mięso po upieczeniu albo w tej samej foli przechowuję w lodowce do czasu spożycia albo podaję od razu. A rybka z jarzynkami, lekko w tej folii podlana winkiem..........poezja.Polecam Wam też moją ulubioną stronę www o jedzonku: http://www.mniammniam.pl/.Grzesiu ( głównodowodzący tą strnką) jest "the best".Pozdrawiam jajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Polecam jaja faszerowane.Żółtka plus trochę majonezu szczypiorek,sól,pieprz.Ponakładać do przekrojonych połówek.Udekorować albo nie (oliwką,rzodkiewką).Mistrzostwo świata i szybko się robi.Nic tu nie słyszę o białej kiełbasce.Jak tak można?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 18.04.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Biała kiełbaska, mniam mniam. Ja ją piekę na patelni z majerankiem i cebulką. Gotowanej u mnie nie lubią. Śniadanie bez niej się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Z chrzanem? mam nadzieję,że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.04.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 moi wlasnie wcinaja sernik wykonany osobiscie przez mojego 17-letniego syna. Chwala i chwala: puchaty, wilgotny, pachnacy prawdziwa wanilia, niezbyt slodki, prawie 20cm wysokosci.... mmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.04.2003 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 No i po świętach jesteśmy ponajadani Ja już kuchni i garów i zmywania mam dosyć. Ten tydzień będzie przynajmniej u mnie, bez gotowania, samowolka w kuchni co kto chce niech sobie gotuje, bo mi się już nie chce Na śniadanko wielkanocne u mnie obowiązkowo była swojej robotki biała kiełbaska odparzana pychotka, wszystko poszło a ja tylko donosiłam i donosiłam gdzież się to wszystko zmieściło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.04.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Przyszła wiosna, cieplutko, więc czas na radosne grillowanie. Szcególnie teraz, gdy zaczyna się długi majowy weekend Ja przeważnie piekę kurze skrzydełka wymoczone w wcześniej w jakiejś marynacie, teraz marzy mi się pstrąg z ziołami, pyszna jest też zgrillowana domowa kaszanka ( tzn kaszankę robi moja Mama a ja tylko wrzucam na ognicho ). Napiszcie, co Wy wrzucanie na ruszt. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 30.04.2003 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! Ja na grilka robię kurczaczki palce lizać. same udka z podudziami w marynatę swojej roboty pikantno kwaśną i po tym udeczka są pychotka. - - Pierwszy grilek 2003 w dłuugi weekend (1maja) niemogę się doczekać. A jeszcze polecam pieczone banany z miodem na grilku. to na deserek, ale znika w oczach i do piwka pyszności Pozdrawiam grilkowiczów i strzelam piwkiem do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 30.04.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 On 2003-04-30 08:38, emems wrote: Hejka Becik widzę , że tylko z nas takie wielkie kuchary !!! Bez przesady, pisałam już że nie mam czasu na kucharzenie - bo mam też parę innych ulubionych zajęć. W długi majowy weekend planuję też zwizytować swoją budowę i ( przede wszystkim )przywrócić do łask ukochane dwa kółka . Zresztą gdzie mi tam z moimi pieczeniami do Twoich wędzonych kiełbasek . Zaintrygowały mnie te banany z miodem - czy mogę poprosić o jakieś szczegóły? Aha, na stronie mniammniam znalazłam fajny przepis na szaszłyki z pieczarek i cebuli - też pewnie wypróbuję. Pozdrawiam i smacznego. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 19.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Chyba czas odswieżyć ten wątek sezon grillowy niebawem niestety dobiegnie końca co tam dobrego przyrządzaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 21.08.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 A co powiecie na udziec indyczy pieczony z miodem i przyprawami Jest pachnący i chrupiący a do tego surówka z kapust różnych z sosem vinegret plus białe wytrawne Bordeaux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.08.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Mmmmmm, mniam niam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 16.09.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Grzybki!Kanie w panierce, maślaki w śmeitanie, borowiki zamrożone do świąt (wtedy będą w śmietanie). Duuużo grzybów. Resztę suszyć.A z grilla: borowiki w plasterki, boczek w plasterki, cebula w plasterki, posolić, popieprzyć, rzucić kawałek pomidora, sera - zawinąć w folię - takie papiloty i na grilla - pyyyyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.09.2003 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Heeej.. no wreszcie coś drgnęło... zakurzył się ten wątek.... Kobietki kochane.... piszcie co gotujecie... i inne takie tam.. U nas grzybów moc.. aż przerabiać nie ma jak i kiedy... i jak jest po grzybobraniu to grzyby je się do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 23.09.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Kanie - teraz obfitość - a przepisów mało.1.Wiadomo - nieśmiertelna kania a'la schabowy - w panierce (mąka jajko bułka)2. Kania w cieście naleśnikowym, uprzednio przyprawionym solą i pieprzem - i na patelnię ją3. Na masło rzucone rwanek kawałeczki kani, cebulka, sól, pieprz - a potem jak usmażone - to na kromeczki tostowe - i do piekarnika. Serem można posypać - mniam mniam. Mniam. Mniam, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 27.09.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 a ja dzis zrobilam prawdziwe czekoladki. z marcepanem, z roza, z suszonymi sliwkami, z prazonymi migdalami... Sliczne i pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.