Żelka 17.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 ns przetlumacz starej znajomej, bo moze faktycznie cos nie zalapalam.... I nie placz, przeciez wiesz juz, ze Cie lubie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 ns przetlumacz starej znajomej, bo moze faktycznie cos nie zalapalam.... I nie placz, przeciez wiesz juz, ze Cie lubie... Facet Q pisze: Szkoda poledwiczek. Ponczocha na leb , a poledwica do krojenia. Na co ja mu "gruszkami" gruszka jest bardzo zle strawiana w połaczeniu z miesem a Ty na to ,że to nie ten dział: kulinaria a nie kuchnia dla mających problemy z trawieniem.... . Powiedz prosze dlaczego zauważasz u mnie ten nietekt a u Q nie zracasz uwagi ,że jest dział kulinaria a nie kuchnia dla tych z ochrony(w kominiarkach) co bronia kucharzy. A jeżeli mnie lubisz to nie mów tego głosno no bo.......no wiesz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.06.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Juz sie poprawiam. Q Nie gotuj nam tu w pończochach, zdejmuj natychmiast wszystko.., prócz fartuszka. Tak moze byc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Juz sie poprawiam. Q Nie gotuj nam tu w pończochach, zdejmuj natychmiast wszystko.., prócz fartuszka. Tak moze byc???? Jak nie jak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hmm, po takich super potrawach, nie bardzo wiem, czy moge sie pochwalic tym, co zrobilam wczoraj, ale moze jest ktos jeszcze taki jak ja poczatkujacy i mu sie przyda i spodoba? Przepis prosciutki, z innego forum ( a wlasciwie to z Nigelli): kurczaka pociac w paski, zalac na dwie godziny jogurtem naturalnym, a potem obtaczac w panierce i smazyc - panierka to pokruszone krakersy. Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hmm, po takich super potrawach, nie bardzo wiem, czy moge sie pochwalic tym, co zrobilam wczoraj, ale moze jest ktos jeszcze taki jak ja poczatkujacy i mu sie przyda i spodoba? Przepis prosciutki, z innego forum ( a wlasciwie to z Nigelli): kurczaka pociac w paski, zalac na dwie godziny jogurtem naturalnym, a potem obtaczac w panierce i smazyc - panierka to pokruszone krakersy. Pycha! Jaką część kurczaka pociąć?Smażyć na głębokim tłuszczu(i na jakim) a może we frytownicy? A krakersy to te naturalne czy solone?Bez przypraw? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ozesz qrtka nie przypuszczalam, ze zostane zasypana tyloma pytaniami Ale juz grzecznie odpowiadam: Jaką część kurczaka pociąć? Ja cielam filety z piersi. Smażyć na głębokim tłuszczu(i na jakim) a może we frytownicy? Ja smazylam nie na glebokim, na oleju, bardzo krotko na duzym ogniu, mozna tez w piekarniku podobno. A krakersy to te naturalne czy solone?Bez przypraw? Krakersy slone. W oryginale podobno jest bez przypraw, ja troche posolilam miesko przed panierowaniem samym. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 mbz i wlaśnie na tym polega prawdziwe gotowanie ,ktore konczy sie konsumpcja.Czy to jest dobre czy złe to juz inna para kaloszy. Wracając do Twojego przepisu.A co proponujesz jako dodatek?Pytam bo przepis mi sie podoba za jego prostote i krótki czas wykonania.Zrobie go dzisiaj. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hmm, jako dodatek to poszla mizeria bo ja to bym ja mogla tonami jesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hmm, jako dodatek to poszla mizeria bo ja to bym ja mogla tonami jesc Chodziło mi jeszcze o to czy z pieczywam czy z czymś innym? Bo powiem ,że pasuje mi do tego faszerowany ziemniak ,pomidorem i pieczarką.Co koleżanka na to? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No u mnie bylo z ziemniaczkami ale nie faszerowanymi, wiec poprosze przepis, bo rzeczywiscie pasuje, pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Prosiem. 1. 4 szt.młodych ziemniaków 2.4 szt. pomidorkow 3.4 szt. pieczarek wielkośc dowolna ale niezaduże. Wydrążyć łyżeczką środki ze wszystkich warzyw.Następne kazde z nich przyprawić vegetą i pieprzem. Faszerować: i tak: Ziemniaki pomidorem i pieczarką Pomidory zeimniakiem i pieczarką Pieczarki ziemniakami i pomidorem Zawinąć każde z osobna w folie aluminiową .Piec w piekarniku 180 st czas 45 min.Tylko prosze nie dodawaj tam żółtego sera bo moi domownicy powiedzieli mi ,że to takie pospolite smacznego. Postaram się zrobic połączenie tych naszych przepisow na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Chciałem kol Q pokazać warkoczyki z poledwiczek ale jakoś nie mogę sie zebrac .Obiecuje ,że w postaci fotek (oczywiście nie takich jak u Q)wrzuce tu do tego działu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Juz sie poprawiam. Q Nie gotuj nam tu w pończochach, zdejmuj natychmiast wszystko.., prócz fartuszka. Tak moze byc???? Ah, to tylko takie male nawiaznie do tego przepisu: Przepis. 1. 1 do 1,5 kg sera żółtego 2. 2 poledwiczki 3.łyżka żelatyny 4.Rajstopy lub pończocha. 5.jeden buraczek ćwikłowy Do takich celow jest cos na wzor gazy, no coz moza i rowniez majtki koronkowe jak widze . Jak trzeba to osobiscie uzywam czapki. Jestem obecnie po obiedzie. Dzisaj zaprezentujemy cos sezonowego. Piersi z kurczaka nadziewane cukinia, pomidorami i listkami bazyli. Dodatkiem jest saladka z buraczkow czerwonych i czegos co powinno obic sie Tobie o uszy czyli bulgur(pisownia rowniez obejmuje bulgar lub bulghur).Balkany byly dlugo pod wplywem Turkow. Najpierw musze troche odsapnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Marynata do piersi z kurczaka:2 lyzki oliwki dziewiczej2-3 zabki czosnku1 lyzka siekanej natki z pietruszki1 lyzka siekanego oregonu http://img224.imageshack.us/img224/5020/51crmh4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Piers przecinamy tzw. cieciem motylkowym - grubosc jednej strony to okolo 12 mm http://img382.imageshack.us/img382/7433/52crqp0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wszystkie strony pokrywamy marynata. http://img224.imageshack.us/img224/3196/53crbn2.jpg Odstawiamy na 30 min. w temperaturze pokojowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Nadzienie do piersi.Pomidory i cukini - ciete w plastry zalane oliwka. Cukini cieta bardzo cieniutko. http://img224.imageshack.us/img224/8525/55crbe1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ukladamy nadzienie w piesiach i dodajemy 4 listki bazyli na kazda piers. http://img382.imageshack.us/img382/5905/56cruq2.jpg Zakrywamy gorna czesia i przebijamy wykalaczkami. Do piekarnika lub na grila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axd 19.06.2007 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Saladka: Buraczki gotowane- 12 malych buraczkow cietych na cwiartki lub wieksze w mniejszej ilosci (ciete jak podadnie). Bulgur- 280g dostepny w duzych skepach w Polsce lub internecie. 8 bardzo mlodych cebul ze szczypiorkiem lub 2-3 wieksze 10g siekanej miety siekana pietruszka i koperek (u mnie bez - dzieciak krzywo sie patrzy), naprawde warto. sok z 2 cytryn sol i pieprz 250 ml oliwki dziewiczej http://img224.imageshack.us/img224/3843/57crbh3.jpg Bulgur byl zalany zimna woda na 30 minut, odcedzony i wycisniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.