Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tu jest o gotowaniu (jakby powiedziala to Zeljka) :D :D :wink:

Dawaj przepis no chyba ,że pochwalisz sie tym moim ,którego wyprobowałaś :oops: :oops: :oops: :wink:

 

Hmm, jeszcze nie wyprobowalam - nie mialam czasu i wszystkich skladnikow ( patrz: pieczarki) :oops: moze w weekend :)

 

A kiedy beda fotki "naszego" zestawu :lol: :wink:

 

Bardzo mi zaimponował Twój styl w rozmawianiu i to jak do tego docierasz.

 

No to zobacz jak wygląda nasze połaczenie na fotkach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://images28.fotosik.pl/1/691d2fe634e25aba.jpg

 

szklana dla rozluźnienia :D :wink:

 

http://images24.fotosik.pl/1/0146c3a6d9c38f43.jpg

 

a to żuberek kontra trawa "żubrówka" z mojej działeczki.

 

http://images24.fotosik.pl/1/d16f03253040c8c1.jpg

 

wszystkie składniki do połączenia naszych przepisów.

 

http://images24.fotosik.pl/1/d3f202339c231974.jpg

 

przygotowania do "faszerady".Kazde warzywo zostało pozbawine cześci srodka i oczekuje na połączenie z innym :wink:

 

http://images26.fotosik.pl/1/8f12a6f235b15d9f.jpg

 

tu pojawiają się Twoje "cycuszki"w jogurcie naturalnym i krakersy solone do panierowania.

 

http://images29.fotosik.pl/1/00ca08cc8ba8f122.jpg

 

Faszerada zaczyna troszke przypominac nasze wspólne danko.(dodałem moją ulubioną przyprawe tak dla zmyłki)

 

http://images27.fotosik.pl/1/51bee70114940246.jpg

 

zakrywki na ziemniaczki i jazda do pieca. :wink: Folie rwe pazurami :D :wink:

 

http://images26.fotosik.pl/1/a2b9ca6a91ff8ea6.jpg

 

tuż przed smażeniem "cycuszków"

 

http://images26.fotosik.pl/1/20436d8d639073aa.jpg

 

Stary wysłużony piekarnik zrobi teraz co swoje.

 

http://images23.fotosik.pl/1/20f94eb8eb098c8c.jpg

 

Twoje(nie w pełnym tego słowa znaczeniu tylko dla potrzeb kulinarnych :lol: :wink: ) "cycuszki" w krakersach i różyczki byś się uśmiechnęła.

 

http://images24.fotosik.pl/1/10cc15de89c6e7e0.jpg

 

obsmażamy z obydwu stron i przygotowujemy się do podania naszego wspólnego dania w całości.

 

 

http://images27.fotosik.pl/1/4b7527f5814a56fe.jpg

 

na 10min przed podaniem włączamy grill i grilujem tak ,żeby było zgrilowane :roll: :wink:

 

http://images25.fotosik.pl/1/d6133299f81dff2e.jpg

 

ługrilowane kładziemy na talerz :wink:

 

http://images29.fotosik.pl/1/91eeb6bc03311de9.jpg

 

z małym dopiskiem dla Q

 

http://images28.fotosik.pl/1/750c1062168e25be.jpg

 

a to specjalnie dla Ciebie finał naszego wspólnego danka.

 

życząc smacznego serdecznie Cię pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja dziś poszedłem na łatwiznę... po prostu miałem ochotę na - łyk zmrożonej wódeczki nie z bananów bynajmniej...może ostatniej - z żyta :|

http://preview.cptq.photosite.com/~photos/tn/11396855_348.ts1182291110000.jpg

 

ns o winku to ja aż taki spec nie jestem, ale myślę, że do tych cycuszków bym zapodał jakieś białe (że nie zażegnam marzeń o Żubrze przy przyrządzaniu) - kiedyś w RPA odkryłem, jakie tam są zasoby

http://www.chenin.co.za/Drinking.asp

- obawiam się, że to końcówka... :(

Niedługo będzie tylko z bananów...

 

tak patrzę na to zdjęcie - cholera - mniejszej sardynki nie miałem :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja dziś poszedłem na łatwiznę... po prostu miałem ochotę na - łyk zmrożonej wódeczki nie z bananów bynajmniej...może ostatniej - z żyta :|

http://preview.cptq.photosite.com/~photos/tn/11396855_348.ts1182291110000.jpg

 

ns o winku to ja aż taki spec nie jestem, ale myślę, że do tych cycuszków bym zapodał jakieś białe (że nie zażegnam marzeń o Żubrze przy przyrządzaniu) - kiedyś w RPA odkryłem, jakie tam są zasoby

http://www.chenin.co.za/Drinking.asp

- obawiam się, że to końcówka... :(

Niedługo będzie tylko z bananów...

 

tak patrzę na to zdjęcie - cholera - mniejszej sardynki nie miałem :(

 

 

Widzisz białe niestety do tego rodzaju cycuszkow nie pasi.Dlaczego? a to dlatego ,że piersi są zrobione w naturalnym jogurcie co nieco wyostrza smak i półsłodkie akurat łagodzi to połączenie.

Ten befsztyk tatarski to z czego?Nie widze musztardy i maggi.Bo to co sie tak wyswieca na około to domyślam sie ,że rozlana oliwa. :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak, nieelegancko mi sie ta oiliwa rozlała, ale musztarda do tatara? Maggi sa kropelki cztery :)

 

Befsztyk tatarski

Czas wykonania:

Trudność: bardzo łatwe

Ocena przepisu [1-10]: 5

Typ potrawy: Wołowina

Źródło: http://www.kuchnia.3miasto.pl

 

Wykonanie:

40 dag wołowiny bez kości,

6-8 dag cebuli,

4 żółtka,

5 dag ogórków konserwowych,

4 dag grzybków marynowanych,

oliwa,

musztarda,

sól, pieprz

 

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki i musztardę.

 

Befsztyk tatarski "

Składniki:

40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,

6-8 dkg cebuli,

2 dkg kaparów,

4 żółtka,

5 dkg ogórków konserwowych,

4 dkg grzybków marynowanych,

oliwa,

musztarda,

sól,

pieprz,

przyprawa do zup i papryka mielona do smaku.

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę.

 

:wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

http://images26.fotosik.pl/1/8f12a6f235b15d9f.jpg

 

tu pojawiają się Twoje "cycuszki"w jogurcie naturalnym i krakersy solone do panierowania.

 

NS - i juz tus sie usmiechnelam pierwszy raz bardzo szeroko :D

 

http://images23.fotosik.pl/1/20f94eb8eb098c8c.jpg

 

Twoje(nie w pełnym tego słowa znaczeniu tylko dla potrzeb kulinarnych :lol: :wink: ) "cycuszki" w krakersach i różyczki byś się uśmiechnęła.

 

Bardzo dziekuje za rozyczki :wink: :D

 

http://images28.fotosik.pl/1/750c1062168e25be.jpg

 

a to specjalnie dla Ciebie finał naszego wspólnego danka.

 

NS - bardzo dziekuje za "nasze" danie, musze przyznac, ze efekt przeszedl moje najsmielsze oczekiwania, gratulacje :D :D :D

i pozdrowienia oczywiscie tez :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No tak, powinienem podać receptę, ale wydawało mi się, że już nic bardziej prostego. :)

Nadal się nie zgodzę z ta musztardą.

 

Rzecz gustu.Kiedys gdybym do tatara dodal szprotke albo sardynke,powiedzieliby mi ,że robie exsperymenta i głupoty gadam.Jest to tak wyszukany dodatek i smak ,że niekażdy go akceptuje.Musztarede natomiast mus dać.Mało ale zawsze dać.

 

 

pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo mi zaimponował Twój styl w rozmawianiu i to jak do tego docierasz.

 

No to zobacz jak wygląda nasze połaczenie na fotkach.

 

NS - po tak milych slowach pozostaje mi tylko podziekowac i splonac rumiencem, co skwapliwie czynie :wink: :oops: :oops: :oops:

 

Bardzo sie ciesze ,że nam sie udało połączyc przepisy.Jest mi niezmiernie miło ,że mogłem choć przez chwile pocieszyć się razem z Tobą z udanego pomysłu.

Gdybyś chciała jeszcze coś połaczyć :oops: :wink: to prosze bardzo.Zawsze najlepiej dania wychodzą jak podchodzi sie do nich troszke spontanicznie.

 

serdecznie pozdrawiam ,życząc dalszych tak trafionych połączeń. :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...