Żelka 19.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 sliwowica wcale gorzka nie jest a robi sie ja po prostu ze sliwek, nie konezcnie musza byc to wengierki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 sliwowica wcale gorzka nie jest a robi sie ja po prostu ze sliwek, nie konezcnie musza byc to wengierki.... Duszek a kto pierwszy zrobił śliwowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 19.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 a kiedy Great Taste coś tu napisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Tu jest o gotowaniu (jakby powiedziala to Zeljka) Dawaj przepis no chyba ,że pochwalisz sie tym moim ,którego wyprobowałaś Hmm, jeszcze nie wyprobowalam - nie mialam czasu i wszystkich skladnikow ( patrz: pieczarki) moze w weekend A kiedy beda fotki "naszego" zestawu Bardzo mi zaimponował Twój styl w rozmawianiu i to jak do tego docierasz. No to zobacz jak wygląda nasze połaczenie na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 http://images28.fotosik.pl/1/691d2fe634e25aba.jpg szklana dla rozluźnienia http://images24.fotosik.pl/1/0146c3a6d9c38f43.jpg a to żuberek kontra trawa "żubrówka" z mojej działeczki. http://images24.fotosik.pl/1/d16f03253040c8c1.jpg wszystkie składniki do połączenia naszych przepisów. http://images24.fotosik.pl/1/d3f202339c231974.jpg przygotowania do "faszerady".Kazde warzywo zostało pozbawine cześci srodka i oczekuje na połączenie z innym http://images26.fotosik.pl/1/8f12a6f235b15d9f.jpg tu pojawiają się Twoje "cycuszki"w jogurcie naturalnym i krakersy solone do panierowania. http://images29.fotosik.pl/1/00ca08cc8ba8f122.jpg Faszerada zaczyna troszke przypominac nasze wspólne danko.(dodałem moją ulubioną przyprawe tak dla zmyłki) http://images27.fotosik.pl/1/51bee70114940246.jpg zakrywki na ziemniaczki i jazda do pieca. Folie rwe pazurami http://images26.fotosik.pl/1/a2b9ca6a91ff8ea6.jpg tuż przed smażeniem "cycuszków" http://images26.fotosik.pl/1/20436d8d639073aa.jpg Stary wysłużony piekarnik zrobi teraz co swoje. http://images23.fotosik.pl/1/20f94eb8eb098c8c.jpg Twoje(nie w pełnym tego słowa znaczeniu tylko dla potrzeb kulinarnych ) "cycuszki" w krakersach i różyczki byś się uśmiechnęła. http://images24.fotosik.pl/1/10cc15de89c6e7e0.jpg obsmażamy z obydwu stron i przygotowujemy się do podania naszego wspólnego dania w całości. http://images27.fotosik.pl/1/4b7527f5814a56fe.jpg na 10min przed podaniem włączamy grill i grilujem tak ,żeby było zgrilowane http://images25.fotosik.pl/1/d6133299f81dff2e.jpg ługrilowane kładziemy na talerz http://images29.fotosik.pl/1/91eeb6bc03311de9.jpg z małym dopiskiem dla Q http://images28.fotosik.pl/1/750c1062168e25be.jpg a to specjalnie dla Ciebie finał naszego wspólnego danka. życząc smacznego serdecznie Cię pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.06.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ns fajne danie , zglodnialam Gotowalam dzis pospolity zurek , a tu takie smakolyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.06.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 sliwowica wcale gorzka nie jest a robi sie ja po prostu ze sliwek, nie konezcnie musza byc to wengierki.... Duszek a kto pierwszy zrobił śliwowice? Taka stara to ja nie jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.06.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ns fajne danie , zglodnialam Gotowalam dzis pospolity zurek , a tu takie smakolyki ns, podasz coś jeszcze? Też zgłodniałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.06.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Czy to półsłodkie wino? Jakoś by mi tu inne pasiło http://www.blaise.us/emots/wine.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Czy to półsłodkie wino? Jakoś by mi tu inne pasiło http://www.blaise.us/emots/wine.gif A mianowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.06.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ja dziś poszedłem na łatwiznę... po prostu miałem ochotę na - łyk zmrożonej wódeczki nie z bananów bynajmniej...może ostatniej - z żyta :| http://preview.cptq.photosite.com/~photos/tn/11396855_348.ts1182291110000.jpg ns o winku to ja aż taki spec nie jestem, ale myślę, że do tych cycuszków bym zapodał jakieś białe (że nie zażegnam marzeń o Żubrze przy przyrządzaniu) - kiedyś w RPA odkryłem, jakie tam są zasoby http://www.chenin.co.za/Drinking.asp - obawiam się, że to końcówka... Niedługo będzie tylko z bananów... tak patrzę na to zdjęcie - cholera - mniejszej sardynki nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ja dziś poszedłem na łatwiznę... po prostu miałem ochotę na - łyk zmrożonej wódeczki nie z bananów bynajmniej...może ostatniej - z żyta :| http://preview.cptq.photosite.com/~photos/tn/11396855_348.ts1182291110000.jpg ns o winku to ja aż taki spec nie jestem, ale myślę, że do tych cycuszków bym zapodał jakieś białe (że nie zażegnam marzeń o Żubrze przy przyrządzaniu) - kiedyś w RPA odkryłem, jakie tam są zasoby http://www.chenin.co.za/Drinking.asp - obawiam się, że to końcówka... Niedługo będzie tylko z bananów... tak patrzę na to zdjęcie - cholera - mniejszej sardynki nie miałem Widzisz białe niestety do tego rodzaju cycuszkow nie pasi.Dlaczego? a to dlatego ,że piersi są zrobione w naturalnym jogurcie co nieco wyostrza smak i półsłodkie akurat łagodzi to połączenie. Ten befsztyk tatarski to z czego?Nie widze musztardy i maggi.Bo to co sie tak wyswieca na około to domyślam sie ,że rozlana oliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Z czego - ano z wołowej ani chybi Tak, nieelegancko mi sie ta oliwa rozlała, ale musztarda do tatara? Maggi są kropelki cztery Z innych przypraw sól i pieprz z młynka - nic więcej, bo nie byłby to już tatar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Tak, nieelegancko mi sie ta oiliwa rozlała, ale musztarda do tatara? Maggi sa kropelki cztery Befsztyk tatarski Czas wykonania: Trudność: bardzo łatwe Ocena przepisu [1-10]: 5 Typ potrawy: Wołowina Źródło: http://www.kuchnia.3miasto.pl Wykonanie: 40 dag wołowiny bez kości, 6-8 dag cebuli, 4 żółtka, 5 dag ogórków konserwowych, 4 dag grzybków marynowanych, oliwa, musztarda, sól, pieprz Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki i musztardę. Befsztyk tatarski " Składniki: 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej, 6-8 dkg cebuli, 2 dkg kaparów, 4 żółtka, 5 dkg ogórków konserwowych, 4 dkg grzybków marynowanych, oliwa, musztarda, sól, pieprz, przyprawa do zup i papryka mielona do smaku. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Q gdzie Ty się podziewasz.Specjalnie dla Ciebie wstałem rano i poszedłem do lasu po produkty na potrawe ,ktora chce Ci sie pochwalic bo nazwe ja kurki ala NS dla Q oto i one http://images23.fotosik.pl/2/f9ece08bdd0af5ae.jpg narazieńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No tak, powinienem podać receptę, ale wydawało mi się, że już nic bardziej prostego. Nadal się nie zgodzę z ta musztardą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo mi zaimponował Twój styl w rozmawianiu i to jak do tego docierasz. No to zobacz jak wygląda nasze połaczenie na fotkach. NS - po tak milych slowach pozostaje mi tylko podziekowac i splonac rumiencem, co skwapliwie czynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 http://images26.fotosik.pl/1/8f12a6f235b15d9f.jpg tu pojawiają się Twoje "cycuszki"w jogurcie naturalnym i krakersy solone do panierowania. NS - i juz tus sie usmiechnelam pierwszy raz bardzo szeroko http://images23.fotosik.pl/1/20f94eb8eb098c8c.jpg Twoje(nie w pełnym tego słowa znaczeniu tylko dla potrzeb kulinarnych ) "cycuszki" w krakersach i różyczki byś się uśmiechnęła. Bardzo dziekuje za rozyczki http://images28.fotosik.pl/1/750c1062168e25be.jpg a to specjalnie dla Ciebie finał naszego wspólnego danka. NS - bardzo dziekuje za "nasze" danie, musze przyznac, ze efekt przeszedl moje najsmielsze oczekiwania, gratulacje i pozdrowienia oczywiscie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No tak, powinienem podać receptę, ale wydawało mi się, że już nic bardziej prostego. Nadal się nie zgodzę z ta musztardą. Rzecz gustu.Kiedys gdybym do tatara dodal szprotke albo sardynke,powiedzieliby mi ,że robie exsperymenta i głupoty gadam.Jest to tak wyszukany dodatek i smak ,że niekażdy go akceptuje.Musztarede natomiast mus dać.Mało ale zawsze dać. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo mi zaimponował Twój styl w rozmawianiu i to jak do tego docierasz. No to zobacz jak wygląda nasze połaczenie na fotkach. NS - po tak milych slowach pozostaje mi tylko podziekowac i splonac rumiencem, co skwapliwie czynie Bardzo sie ciesze ,że nam sie udało połączyc przepisy.Jest mi niezmiernie miło ,że mogłem choć przez chwile pocieszyć się razem z Tobą z udanego pomysłu. Gdybyś chciała jeszcze coś połaczyć to prosze bardzo.Zawsze najlepiej dania wychodzą jak podchodzi sie do nich troszke spontanicznie. serdecznie pozdrawiam ,życząc dalszych tak trafionych połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.