Gość 25.06.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ja tez sie ciesze , ze mamy tu tak dobrego ''kucharza". Gotowanie to tez moja mocna strona. Czy mozesz podac dokladne proporcje na drinka w ananasie? Takie drinki lubie pic , ale takich dobrych nie umiem robic. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ja tez sie ciesze , ze mamy tu tak dobrego ''kucharza". Gotowanie to tez moja mocna strona. Czy mozesz podac dokladne proporcje na drinka w ananasie? Takie drinki lubie pic , ale takich dobrych nie umiem robic. Tak jak pisalem kiedys, proporcje od uznania. Wiecej odwagi ,zawsze mozna wszystko poprawic dodajac wiecej jakiegos skladnika. Gwozdziem jest dobry blender(mixer), inaczej lepiej startowac z gotowymi mixami. http://img247.imageshack.us/img247/3507/p1010267yg1.jpg Ogolnie utrzymujac stosunek alkoholu 1 do 3(mix soku z anasa , ananas i mleko cocosowe) powinno smakowac , jesli bedzie mocne - zmniejszyc zawartosc alkoholu. Dopelnic lodem. Swietnie prezentuja sie w tym drinku rowniez slodzone kwiaty " Hibiscus" , taki maly odlot dla kobitek. Zaraz je wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 http://img247.imageshack.us/img247/3253/p1010270fa8.jpg mile widziane parasolki w drinkach dla pan. Polecam. P.S. a -ha zapomnialem,zawsze mozna dodac wiecej lub mniej cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Sorry, wyjatkiem bedzie Bacardi 151. Ma ono 151 proof czyli 75.5% alkoholu, wiec jesli ktos sie skusi wlasnie na ten rodzaj, to zmniejszamy dawke alkoholu. Najlepiej stosowac 40stke. Polecam zwykla Havana Club, jest moze nawet lepsza. Opcjonalnie mozna podawac w przecietych na 1/2 kokosach, oczywiscie osadzonych w szklankach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzieki . postaram sie zrobic takiego drinka , moze sie uda. Blender mam Kitchen Aid , mam nadzieje , ze dobry i dobrze wszystko zmiksuje. Kwiatki sa super, napewno fajnie taki drink wyglada a jeszcze lepiej smakuje.Jezeli chodzi o mixsy to wlasnie takie kupuje , ale nie smakuja tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 W domu mam Bacardi Gold i Bacardi Superior nie mam kokosowego, musze dokupic. Czy te Bacardi ktore mam to moga byc? Mleko kokosowe mam i ananasa tez. Wiec dzis wieczorem biore sie za robienie drinkow. Widze , ze jednak musze dokupic i to mocniejsze Bacardi , bo te ktore mam maja 40% alc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Cocosowe to prawdziwy odlot , mozna pic samo. Jesli mozesz kupic, to wal szybko do sklepu. Mocniejsze polewa sie w wiadomym celu , dla "smakowosci" tylko 40stka i coco(35%). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1847959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 niewidzialna ręka cos Ty znowu narozrabial, ze masz nowe wcielenie? Czy to moze reinkarnacja z walsnego wyboru? Co prawda za kazdym razem tak samo dobrze gotujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1848182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 niewidzialna ręka cos Ty znowu narozrabial, ze masz nowe wcielenie? Czy to moze reinkarnacja z walsnego wyboru? Co prawda za kazdym razem tak samo dobrze gotujesz. no, troche nagotowalem. Chyba porcja byla za.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1848208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.06.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Oj, oj, lubisz Ty w garnku zamieszac, nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1849153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 26.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Oj, oj, lubisz Ty w garnku zamieszac, nie?! oj lubie, lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1850516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.06.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 http://images25.fotosik.pl/9/f112faa5c1335177.jpg Składniki na cuś z dodatkiem z torebki. http://images28.fotosik.pl/9/b0e5e3077f5604de.jpg panierka do karczuniu a potem go na 2h do lodowki przed upieczeniem http://images25.fotosik.pl/9/cdd362e0df2e8103.jpg w międzyczasie miesko do naczynka żaroooooo , a ogórki małosolne (zalane ulubionym małosolnym płynem) http://images28.fotosik.pl/9/dc2e136898b5d6ac.jpg ziemniaczki z czeresniami przed zapieczeniem http://images29.fotosik.pl/9/104a9f007939a8e6.jpg maly rekwizyt znany Q http://images26.fotosik.pl/9/216677c36a1f5173.jpg ziemniorki i karczunio do piekarnika(50 min 180 stc) cdn...bo sie serwerek zawiesza... http://images25.fotosik.pl/9/088a69202cdd8474.jpg normalna sałata , z normalnym ogórkiem i narmalnym posiekanym szczypiorkiem i odrobiną surowego kalafiora(surowego) i suszoną cebulką... ale to tylko dla VIP-ów bo znają ten smak Q takiej nie łumie http://images29.fotosik.pl/9/f770619d3b730919.jpg upiecone w piekarniku. http://images25.fotosik.pl/9/091edcc7c48e920e.jpg Odrobina w/w salaty,karcunio,małosolny szt.raz,ziemniaczek z czareśniami. smacznego... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.06.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ns co to jest na tej karkowce? Nie napisales jakie skladniki? Pysznie wyglada to miocho... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.06.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ns co to jest na tej karkowce? Nie napisales jakie skladniki? Pysznie wyglada to miocho...Duszku odpowiem całym zdaniem.Na karcuniu jest panierka zmieszana z dwoch zupek.Borowikowej i z soczewica i pietruszką.Jest tak jak na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.06.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ns co to jest na tej karkowce? Nie napisales jakie skladniki? Pysznie wyglada to miocho...Duszku odpowiem całym zdaniem.Na karcuniu jest panierka zmieszana z dwoch zupek.Borowikowej i z soczewica i pietruszką.Jest tak jak na fotkach. HEJ NS Pyszota ten karczek, też taki robię ino tylko dodaję jeszcze cebulową i polewam smietanką Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.06.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ns co to jest na tej karkowce? Nie napisales jakie skladniki? Pysznie wyglada to miocho...Duszku odpowiem całym zdaniem.Na karcuniu jest panierka zmieszana z dwoch zupek.Borowikowej i z soczewica i pietruszką.Jest tak jak na fotkach. HEJ NS Pyszota ten karczek, też taki robię ino tylko dodaję jeszcze cebulową i polewam smietanką Bravo...Bo on zawsze jest z cebulową ale ta soczewica to szczyt sezonu pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.06.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Bravo...Bo on zawsze jest z cebulową ale ta soczewica to szczyt sezonu pzdr. a to taki knif, wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Bravo...Bo on zawsze jest z cebulową ale ta soczewica to szczyt sezonu pzdr. a to taki knif, wypróbuję ..To ,że wypróbujesz to wiem ale niech mi ktoś wreszcie wyjaśni : czym jest ten cholerny knif? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Bravo...Bo on zawsze jest z cebulową ale ta soczewica to szczyt sezonu pzdr. a to taki knif, wypróbuję ..To ,że wypróbujesz to wiem ale niech mi ktoś wreszcie wyjaśni : czym jest ten cholerny knif? ekhm, więc: knif to sztuczka, zagranie, numer, chwyt Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ns co to jest na tej karkowce? Nie napisales jakie skladniki? Pysznie wyglada to miocho...Duszku odpowiem całym zdaniem.Na karcuniu jest panierka zmieszana z dwoch zupek.Borowikowej i z soczewica i pietruszką.Jest tak jak na fotkach. A ja nie mam takie duze fotki, widze tylko, ze zupy, to znaczy jakies paczuszki ale nie widze co to jest, a leniwa jestem aby zapisac fotke i sobie powiekszyc... Dzieki za wyjasnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/34/#findComment-1852674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.