Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie

Recommended Posts

... powoli staram się wrócić do kuchni

Stawiam szampana pod ta okazje. :D

http://img487.imageshack.us/img487/4840/p1010804uw8.jpg

...

Na zdrowie. :p

... ładne kieliszki :) ... co do winka: ... za australijskim "szampanem" nie przepadam :( ... ale za toast uprzejmie dziękuję :)

... jeżeli cokolwiek z tej winnicy to "Paringa Cabernet Sauvignon 2000" lub "Paringa Merlot 2001" ... hmmm, ... ze szczepu shiraz to może "Paringa Shiraz 2001" :)

pozdrówka

ps - jeśli kupujesz u Michasia Skurnika, to znajdziesz u niego bardzo dobry chilijski sauvignon "Sauvignon Blanc 'Tobiano' 2005" z rodzinnej winnicy Kingston ze wzgórz Casablanca ... jeszcze lepsze (choć już niestety "nakład wyczerpany") to: "Cariblanco Sauvignon Blanc" z 2004 :) (z tej samej winnicy oczywiście)

Wlasnie skonczylem oblatywanie stron z recenzjami . :D

Wracajac do zaopatrzywania sie w wina , to robie to w lokalnym sklepie, nawet odwiedzilem kiedys go z Rrmi-ami. 8) Maja jedno z najlepszych "zaopatrzen" na wszchodnim wybrzezu. :D

Wino kupie pomimo bardzo sredniej oceny, podbijaja i tak bardzo niska cene niskim nakladem "krzynek" - 700 wow.

Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5. Polecem skosztowac, bije na leb wiekszosc liczacych sie marek "made in france", jesli chodzi o czerwone to bije nawet $ 80 z "francy".

Mimo bardzo duzego nakladu jest bardzo orginalne i tejjjjsti z lekka przewaga slodkosci. :p

PS jutro skocze po bialasa- jest w cenie 11.99 , a rok mlodszy 16 baksow. :p

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

... bo moja Mama nie robi grzybków! :lol: :lol: :lol: 8)

... spróbuję zrobić Twoje ... ze świeżym rozmarynem :) :wink:

http://www.chefpaul.net/smiles/food11.gif przyjemności w smakowitościach życzę

Haaa, to Twoje na pewno będą lepsze... :( :evil:

Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5.

Pijesz dla smaku czy dla rankingu? Bo już się pogubiłam. :roll:

nie znajo sie, Żubróweczka z sokiem jabłkowym zagryzana gorzką czekoladą od Wedla d.22 Lipca . d.E.Wedel. Aha - czekolade zanurzyc w drinku z kostko lodu - jest taka chrupiąca.

chociaż my - trurle i tak chodzimy na półsyntetyku SAE 10W40.

:wink:

Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... :lol:

Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. :lol:

Ja tez sie tu krece, i to dosc czesto, bo ze mnie kulinarne beztalencie,a chcialabym czasami cos upichcic - tylko ostatnio jakies calkiem nie na moja kieszen ani umiejetnosci (a raczej ich brak) przepisy sie pojawiaja...

Ale, skadinad, milo wiedziec, jakie sie w wielkim swiecie serwuje dania 8)