guścik 18.07.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... powoli staram się wrócić do kuchni Stawiam szampana pod ta okazje. http://img487.imageshack.us/img487/4840/p1010804uw8.jpg ... Na zdrowie. ... ładne kieliszki ... co do winka: ... za australijskim "szampanem" nie przepadam ... ale za toast uprzejmie dziękuję ... jeżeli cokolwiek z tej winnicy to "Paringa Cabernet Sauvignon 2000" lub "Paringa Merlot 2001" ... hmmm, ... ze szczepu shiraz to może "Paringa Shiraz 2001" pozdrówka ps - jeśli kupujesz u Michasia Skurnika, to znajdziesz u niego bardzo dobry chilijski sauvignon "Sauvignon Blanc 'Tobiano' 2005" z rodzinnej winnicy Kingston ze wzgórz Casablanca ... jeszcze lepsze (choć już niestety "nakład wyczerpany") to: "Cariblanco Sauvignon Blanc" z 2004 (z tej samej winnicy oczywiście) Wlasnie skonczylem oblatywanie stron z recenzjami . Wracajac do zaopatrzywania sie w wina , to robie to w lokalnym sklepie, nawet odwiedzilem kiedys go z Rrmi-ami. Maja jedno z najlepszych "zaopatrzen" na wszchodnim wybrzezu. Wino kupie pomimo bardzo sredniej oceny, podbijaja i tak bardzo niska cene niskim nakladem "krzynek" - 700 wow. Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5. Polecem skosztowac, bije na leb wiekszosc liczacych sie marek "made in france", jesli chodzi o czerwone to bije nawet $ 80 z "francy". Mimo bardzo duzego nakladu jest bardzo orginalne i tejjjjsti z lekka przewaga slodkosci. PS jutro skocze po bialasa- jest w cenie 11.99 , a rok mlodszy 16 baksow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.07.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... ... bo moja Mama nie robi grzybków! ... spróbuję zrobić Twoje ... ze świeżym rozmarynem http://www.chefpaul.net/smiles/food11.gif przyjemności w smakowitościach życzę Haaa, to Twoje na pewno będą lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5. Pijesz dla smaku czy dla rankingu? Bo już się pogubiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 18.07.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5. Pijesz dla smaku czy dla rankingu? Bo już się pogubiłam. nie znajo sie, Żubróweczka z sokiem jabłkowym zagryzana gorzką czekoladą od Wedla d.22 Lipca . d.E.Wedel. Aha - czekolade zanurzyc w drinku z kostko lodu - jest taka chrupiąca. chociaż my - trurle i tak chodzimy na półsyntetyku SAE 10W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dzisiaj podajemy piersi z kurczka nadziewane - serem kozim, rukolom( możecie ją znaleźć pod jedną z tych określeń: rucola, rocket, rugola, arugula, roquette), marynowana zapiekana papryka,szczypiorkiem. Zapraszam po godzinie 19-tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zaczynamy, z piersi robimy filety 8 mm. http://img373.imageshack.us/img373/1445/p1010827crmq9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No, juz wracasz do normy. Rukole uwielbiam, piersi mi sie przydadza, wiec bede zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Filety solimy i pierzymy. Nakladamy ser kozi , nastepnie szczypioerk, papryke i rukole. http://img373.imageshack.us/img373/2884/p1010830crhy7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A ten ser, to wszystko jedno jaki, oby tylko od kozy byl? Czy to jakis twardszy czy taki do smarowania czy jak.., no nie znam sie na serach kozich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zawijamy i przebijamy wykalaczkami. Calosc pokrywamy pesto z bazyli (moje ma jeszcze - orzeszki sosnowe,ser romano, czosnek). http://img466.imageshack.us/img466/2770/p1010833crli2.jpg Kurczak laduje na grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A ten ser, to wszystko jedno jaki, oby tylko od kozy byl? Czy to jakis twardszy czy taki do smarowania czy jak.., no nie znam sie na serach kozich.... Miekki jest najlepszy - latwo sie rozprowadza lub rozgniata na piersiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Na przystawki salata z rugoli polana pesto i akcentem - czewonej grilowanej papryki. Cukini z grilla, przyduszona i zalana oliwka dziewicza. http://img374.imageshack.us/img374/5893/p1010838crlb5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Swietna sprawa w tym zestawie, jest rowniez kukurycza z grilla. http://www.imgplace.com/directory/dir179/1184869588.jpg Mniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 19.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Mozna rowniez podawac na salacie. http://www.imgplace.com/directory/dir180/1184870458.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 20.07.2007 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Na zakonczenie czwartku pozwole zapodac sobie i wszystkim Portal Roble 2004. http://img355.imageshack.us/img355/6003/p1010887br9.jpg http://img355.imageshack.us/img355/3209/p1010893ji2.jpg Przepiekna struktura wina i nic dziwnego ma note 91 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Oj, ns On nic nie chce, właśnie w tym rzecz. On tylko miesza w garnku i śmieje się jak warzywka przy tym wykrzykują... A im bardziej wykrzykują tym bardziej on miesza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Oj, ns On nic nie chce, właśnie w tym rzecz. On tylko miesza w garnku i śmieje się jak warzywka przy tym wykrzykują... A im bardziej wykrzykują tym bardziej on miesza... Duchu ale Ty jesteś,,,ten tego ,że nono. .Kurna racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.07.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. Czy ja juz mówiłem ,że Cie lubie? bo nie pamięęęętam Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. A ja niby z czyjej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 20.07.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. Ja tez sie tu krece, i to dosc czesto, bo ze mnie kulinarne beztalencie,a chcialabym czasami cos upichcic - tylko ostatnio jakies calkiem nie na moja kieszen ani umiejetnosci (a raczej ich brak) przepisy sie pojawiaja... Ale, skadinad, milo wiedziec, jakie sie w wielkim swiecie serwuje dania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.