Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

... powoli staram się wrócić do kuchni

Stawiam szampana pod ta okazje. :D

 

http://img487.imageshack.us/img487/4840/p1010804uw8.jpg

...

Na zdrowie. :p

... ładne kieliszki :) ... co do winka: ... za australijskim "szampanem" nie przepadam :( ... ale za toast uprzejmie dziękuję :)

... jeżeli cokolwiek z tej winnicy to "Paringa Cabernet Sauvignon 2000" lub "Paringa Merlot 2001" ... hmmm, ... ze szczepu shiraz to może "Paringa Shiraz 2001" :)

 

pozdrówka

 

ps - jeśli kupujesz u Michasia Skurnika, to znajdziesz u niego bardzo dobry chilijski sauvignon "Sauvignon Blanc 'Tobiano' 2005" z rodzinnej winnicy Kingston ze wzgórz Casablanca ... jeszcze lepsze (choć już niestety "nakład wyczerpany") to: "Cariblanco Sauvignon Blanc" z 2004 :) (z tej samej winnicy oczywiście)

 

Wlasnie skonczylem oblatywanie stron z recenzjami . :D

 

Wracajac do zaopatrzywania sie w wina , to robie to w lokalnym sklepie, nawet odwiedzilem kiedys go z Rrmi-ami. 8) Maja jedno z najlepszych "zaopatrzen" na wszchodnim wybrzezu. :D

 

Wino kupie pomimo bardzo sredniej oceny, podbijaja i tak bardzo niska cene niskim nakladem "krzynek" - 700 wow.

Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5. Polecem skosztowac, bije na leb wiekszosc liczacych sie marek "made in france", jesli chodzi o czerwone to bije nawet $ 80 z "francy".

Mimo bardzo duzego nakladu jest bardzo orginalne i tejjjjsti z lekka przewaga slodkosci. :p

 

PS jutro skocze po bialasa- jest w cenie 11.99 , a rok mlodszy 16 baksow. :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1887161
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

... bo moja Mama nie robi grzybków! :lol: :lol: :lol: 8)

... spróbuję zrobić Twoje ... ze świeżym rozmarynem :) :wink:

 

http://www.chefpaul.net/smiles/food11.gif przyjemności w smakowitościach życzę

 

Haaa, to Twoje na pewno będą lepsze... :( :evil:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1888865
Udostępnij na innych stronach

Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5.

Pijesz dla smaku czy dla rankingu? Bo już się pogubiłam. :roll:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1889489
Udostępnij na innych stronach

Natomiast ja sie przekonalem do Paringi po degustacji , kiedy zapoznalem sie z jej rankingiem. Wedlug najbardziej liczacych sie rankingow jest to 87.Inne rankingi osiagaja nawet 91.5.

Pijesz dla smaku czy dla rankingu? Bo już się pogubiłam. :roll:

 

nie znajo sie, Żubróweczka z sokiem jabłkowym zagryzana gorzką czekoladą od Wedla d.22 Lipca . d.E.Wedel. Aha - czekolade zanurzyc w drinku z kostko lodu - jest taka chrupiąca.

chociaż my - trurle i tak chodzimy na półsyntetyku SAE 10W40.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1889498
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj podajemy piersi z kurczka nadziewane - serem kozim, rukolom( możecie ją znaleźć pod jedną z tych określeń: rucola, rocket, rugola, arugula, roquette), marynowana zapiekana papryka,szczypiorkiem. :p

 

Zapraszam po godzinie 19-tej. :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1890727
Udostępnij na innych stronach

A ten ser, to wszystko jedno jaki, oby tylko od kozy byl? Czy to jakis twardszy czy taki do smarowania czy jak.., no nie znam sie na serach kozich.... :oops:
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1890899
Udostępnij na innych stronach

Zawijamy i przebijamy wykalaczkami. :D

 

Calosc pokrywamy pesto z bazyli (moje ma jeszcze - orzeszki sosnowe,ser romano, czosnek). :p

 

http://img466.imageshack.us/img466/2770/p1010833crli2.jpg

 

Kurczak laduje na grillu. 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1890914
Udostępnij na innych stronach

A ten ser, to wszystko jedno jaki, oby tylko od kozy byl? Czy to jakis twardszy czy taki do smarowania czy jak.., no nie znam sie na serach kozich.... :oops:

 

Miekki jest najlepszy - latwo sie rozprowadza lub rozgniata na piersiach. 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1890917
Udostępnij na innych stronach

Na zakonczenie czwartku pozwole zapodac sobie i wszystkim Portal Roble 2004. :p

 

http://img355.imageshack.us/img355/6003/p1010887br9.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/3209/p1010893ji2.jpg

 

Przepiekna struktura wina i nic dziwnego ma note 91 . 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1891420
Udostępnij na innych stronach

Oj, ns On nic nie chce, właśnie w tym rzecz. :D

On tylko miesza w garnku i śmieje się jak warzywka przy tym wykrzykują... :lol: A im bardziej wykrzykują tym bardziej on miesza...

:wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1892222
Udostępnij na innych stronach

Oj, ns On nic nie chce, właśnie w tym rzecz. :D

On tylko miesza w garnku i śmieje się jak warzywka przy tym wykrzykują... :lol: A im bardziej wykrzykują tym bardziej on miesza...

:wink:

 

Duchu ale Ty jesteś,,,ten tego ,że nono. :D :wink:.Kurna racja. :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1892245
Udostępnij na innych stronach

:wink:

Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... :lol:

Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1892262
Udostępnij na innych stronach

:wink:

Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... :lol:

Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. :lol:

 

Czy ja juz mówiłem ,że Cie lubie? :wink: bo nie pamięęęętam :roll: :wink:

 

Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli.

A ja niby z czyjej? :roll: :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1892289
Udostępnij na innych stronach

:wink:

Wazne, ze wesolo i nikt nikogo nie obraza, (choc kusi czasami) to i w takim garnku mozna sie pokrecic.... :lol:

Ja na przyklad krece sie tam z wlasnej woli. :lol:

 

Ja tez sie tu krece, i to dosc czesto, bo ze mnie kulinarne beztalencie,a chcialabym czasami cos upichcic - tylko ostatnio jakies calkiem nie na moja kieszen ani umiejetnosci (a raczej ich brak) przepisy sie pojawiaja...

 

Ale, skadinad, milo wiedziec, jakie sie w wielkim swiecie serwuje dania 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/39/#findComment-1892649
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...