mbz 25.07.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Qrcze i to w takim fajnym i milym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.08.2007 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Podciagne watek może sie ktoś zlituje i wklei jakąś nowość....ale naprawde nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Hałsik , coś dla Ciebie ... http://halbot.haluze.sk/?id=3473 każdy szanujący się facet , raz w tygodniu coś takiego szama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.08.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ale on jada te z mniejszymi zabkami i nie z puszki.tam sie inaczej sznują.Widziałem fotki z motorowki i ryby z nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.08.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 kolacja bez świc i bez wodeczki.Żarełko nazywa się zemsta patelni http://images24.fotosik.pl/45/fd34c7f93faa11d8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.08.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Nikt już nie gotuje?Podciągne wacio to może jakaś Pani sie zlituje i cos pokaże ze swoich przepisów?mialem wczoraj zrobic fotki mojego wyskokowego barszyku bialego z kurkami i na poledwicy wołowej ale dzieci zabrały mi aparat a ja nie z tych szanujacych i mam tylko jeden.Z komórki to już nie to. pzdrcdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 08.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Nie wiem czy już był ten przepis ale sezon na kurki rozpoczęty .... A więc tak: 0. nałozyć fartuszek, bo będzie trochę pryskać .... 1. nazbierać kurek lub kupić 2. udusić na maśle, do miękkości 3. w tzw. międzyczasie uygotować spaghetti al dente 4. odcedzić spaghetti i dorzucić do kurek 5. posolić i popieprzyć świeżo zmielonym i SZAMAĆ, GŁOŚNO MLASKAJĄC NA WYSCIGI, W NADZIEI, ŻE COS ZOSTAŁO NA PATELNI .... polecam gorąco .... i idę do lodówki zajrzec, bo trochę zgłodniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.08.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 cholercia - przejrzałam sobie ten wątek - i chyba musze przeprowadzic z moim mężem poważna rozmowę - on mi tak smacznie nie gotuje - co więcej: on prawie w ogóle nie gotuje no dobra - robi pyszne kanapki i kawę...jest właściwie mistrzem w robieniu kawy (robi cuda ze zwykłej neski)...- ale to go nie usprawiedliwia... hmmmm -muszę coś z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.08.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 cholercia - przejrzałam sobie ten wątek - i chyba musze przeprowadzic z moim mężem poważna rozmowę - on mi tak smacznie nie gotuje - co więcej: on prawie w ogóle nie gotuje no dobra - robi pyszne kanapki i kawę...jest właściwie mistrzem w robieniu kawy (robi cuda ze zwykłej neski)...- ale to go nie usprawiedliwia... hmmmm -muszę coś z tym zrobić... Przestań mu w ogóle gotować .Zaraz się naumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 11.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Nie wiem czy już był ten przepis ale sezon na kurki rozpoczęty .... A więc tak: 0. nałozyć fartuszek, bo będzie trochę pryskać .... 1. nazbierać kurek lub kupić 2. udusić na maśle, do miękkości 3. w tzw. międzyczasie uygotować spaghetti al dente 4. odcedzić spaghetti i dorzucić do kurek 5. posolić i popieprzyć świeżo zmielonym i SZAMAĆ, GŁOŚNO MLASKAJĄC NA WYSCIGI, W NADZIEI, ŻE COS ZOSTAŁO NA PATELNI .... polecam gorąco .... i idę do lodówki zajrzec, bo trochę zgłodniałam a propos sezonu na kurki to mój kochany uwielbia jajecznice na kurkach: robię ją tak: cebulkę podsmażam na maśle, gdy się zeszkli dodaję kurki i jeszcze trochę masła, jak się uduszą - to wiadomo jajka, sól i pieprz do smaku - sądząc po minie lubego - JEST PYCHA - ja nie wiem bo nie jem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 12.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja do jajecznicy z kurkami dokładam jeszcze pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja do jajecznicy z kurkami dokładam jeszcze pomidory. to dodaj jeszcze fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.08.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Sałatka migdałowa filet z kurczaka ananas w plastrach kukurydza konserwowa kapusta pekińska lub sałata lodowa przyprawa curry płatki migdałowe majonez proporcje wg uznania kapustę pekińską pokroić w dość drobne wiórki ( jeśli sałata - to porwać w większe kawałki), ananasa pokroić w kostkę, filet pokroić w grubszą kostkę, obsmażyć, pod koniec smażenia obsypać curry, przestudzić, wszystko włożyć do misy, wsypać kukurydzę, dodać płatki migdałowe, niewielką ilość majonezu i delikatnie wymieszać. Sałatka wypróbowana, przetestowana na gościach - smakowała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 13.08.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja do jajecznicy z kurkami dokładam jeszcze pomidory. to dodaj jeszcze fotke Fotek już nie dodaję. Wolę je oglądać niż smażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Anisia3 masz racje są czasami nieapetyczne .Do jajecznicy z kurkami i pomidorami trzeba pamietać by do zblanszowanych potem podsmażonych kurek na masle najpierw dodać same żółtka a dopiero potem sparzone bez skórki pomidory,pokrojone w drobną kostkę wymieszać z piana z bialek(białka niekoniecznie na sztywno).dodać do żółtek z kurkami i delikatnie mieszając doprowadzić by potrawa była lekko wilgotna.Na talerz położyć pokrojony w centymetrowe plastry ser,przykryć tak zrobioną jajecznicą i zajadać sie do bólu.Do tego oczywiście miąższ chlebowy jako grzanka i .....smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A ja jajka wbijałam całe na patelnię, bez oddzielania żółtek. Pod koniec smażenia jeszcze wrzucam garść drobno pokrojonej zielonej pietruszki. Im bardziej soczyste kolory, tym lepiej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 14.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 najlepsze jedzonko jakie jadłem to była....kuchnia arabska;) podczas pobytu na wakacjach w Tunezji w tym roku:) nie rozumiem ludzi którzy narzekają na orientalna kuchnie jak dla mnie była wyśmienita, wogole hotel tez był naprawdę ok Tej Marhaba w Sousse z alfa Star fajowe wakacje i mozna zjesc smacznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.08.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 To podaj jakiś przepis z tego hotelu, bo opowieści gdzie się było w wakacje to nie w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Jak ja się lubie zgadzać z przedmowca.Anisia3 ma dokładnie racje,że nie jest to miejsce na tego rodzaju wywody.Jeżeli juz to zapodaj przepis żarełka arabskiego i potwierdź to fotką. ,sam chętnie popatrze jak wcinałeś :Obecnie tradycyjny posiłek również rozpoczyna się podaniem całego barana lub kilku, zależnie od ważności spotkania, wraz z ryżem. Tu warto powiedzieć, że za najsmaczniejsze części barana uważa się mięso od strony grzbietowej, a także język i ogon..Może juz jakąś potrawe robileś w domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.08.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Fotki jadla nie mam, ale napisze co czasami robie jak nie chce mi sie gotowac... Takie bardzo proste danie. Spagetti ugotowac, polac troche oliwa z oliwek i pokruszyc na to tunczyka z puszki.., nie tego salatkowego, tego w kawalkach...Posypac startym parmezanem. Do tego zielona salata przyprawiona sola, oliwa z oliwek i octem balsamycznym - ciemnym... Mi to bardzo smakuje, a czasu duzo nie zajmuje. Inne takie danie bez miesa, tez szybko sie robi. Tym razem na slodko. Jablka pokroic na kawalki, oczyszczyc i usmazyc.w razie potrzeby dodac cukru do smaku, lepiej brazowy, ale bialy tez moze byc. Ryz ugotowac. Na talerz klasc troche ryzu, na to jablka, kto lubi, posypac cynamonem z cukrem i zalac smietana. Moze byc tez ta gesta, lekko kwaskowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.