niktspecjalny 29.08.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 [.W zwiazku z małym zainteresowaniem nie bede sie produkował publicznie. Jakim małym, jakim małym... Ja już robiłam twoje placki z łososiem, tylko bez kopru, bo u mnie cos nie bardzo go "lubieją". To danko co prawda nie dla mnie, ale kurde nie mogłam sie powstrzymać i skubnęłam sobie co nie co. Superanckie! Czekam nadal, wiesz na co? Wiem.Dostaniesz na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 [.W zwiazku z małym zainteresowaniem nie bede sie produkował publicznie. Jakim małym, jakim małym... spokojnie . to kokieteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 spokojnie . to kokieteria Byl taki film kiedys "Spokojnie to tylko awaria " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.08.2007 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 [.W zwiazku z małym zainteresowaniem nie bede sie produkował publicznie. Jakim małym, jakim małym... spokojnie . to kokieteria Zosiu jaka kokieteria .Tu sie gotuje a nie kokietuje.Gotowanie to bardzo odpowiedzialna funkcja i nie ma w niej miejsca na duperele.Albo się gotuje i tym samym zaspakaja się gusta tych co to jedzą albo je się np.po rodzinie czy knajpach.Widzisz jeżeli to co robisz dobrze w życiu spotyka sie choćby nawet z krytyką to jest już znak ,że zawsze możesz to naprawiać.Bez takiej nawet krytyki "upublicznianie" sie nie ma sensu.To trochę tak jakby dać komuś możliwość wyboru dowolnego stroju i jednocześnie zabronić pokazywania się w nim publicznie. Mi nasuwają się tu dwa tytuły filmów:"dzięki Bogu już piątek" i "Przepraszam czy tu biją". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.08.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ... NS ... dawaj ten niespotykany przepis (z ciekawości nie mogłem zasnąć i polazłem w nocy na ryby ... a Ty się "czaisz") pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 31.08.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Nie jadam świństw , czyli ruskich pierogów. Tym bardziej nawet z nie "niespecjalnego" grilla. PS. przyznam się, kocham grillować. Pozdrowienia dla grillujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.09.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 halo halo! melduje ze nie zapomnialam o fotkach łososia - tylko ze sie wyglupilam i nie zrobilam zdjec swoim aparatem a cudzym (tzn. osoby ktora jadla ze mna tegoz łososia) no i teraz mam problem z odebraniem fotek. osobie bedacej na kolacji "nie chce sie" podpiac kabelka i mi wyslac wczoraj uslyszalam tekst "jutro ci wysle mooooże" - dzis jest wlasnie jutro wiec mam nadzieje ze jednak fotki zdobede i bede mogla tu wkleic I jak tam sesja zdjęciowa Pana Łososia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.09.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 ....a takie średnie może być ... może ... akurat zdążysz na czas ... (powinno wystarczyć dla około 12 gości) Szynka peklowana pieczona składniki: 3 kg szynki wieprzowej zalewa do peklowania (patrz przepis poniżej) 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka czystego bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: Peklowanie Peklować mięso w zalewie przez 7 dni w chłodnym miejscu (temp. około 7 - 8*C). Uwaga: podczas peklowania mięso musi być całkowicie przykryte zalewą. http://www.chefpaul.net/inne/szynkaPP01.jpg Parzenie szynki. Na około godzinę przed parzeniem wyjąć mięso z zalewy i dokładnie opłukać. Zagotować wodę (więcej nie gotować), włożyć szynkę do wrzątku i przykryć. Wyjąć szynkę kiedy woda całkowicie wystygnie. Wymieszać wino z bulionem i przyprawić solą i pieprzem. http://www.chefpaul.net/inne/szynkaPP02.jpg Pieczenie. Nagrzać piekarnik do 220*C. Ułożyć mięso na jakimś ruszcie w brytwannie podlać połową wina z bulionem i piec około półtorej godziny, podlewając pozostałym winem z bulionem, (w trakcie pieczenia po około godzinie mięso odwrócić). Można podawać na zimno lub na gorąco. http://www.chefpaul.net/inne/szynkaPP03.jpg zalewa do peklowania szynki (1 litr) składniki: 0,25 litra czerwonego wytrawnego wina 0,10 litra octu winnego 3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżka majeranku 2 szt. liści laurowych 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu) 2/3 litra wody 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli kuchennej sposób przygotowania: Wszystkie składniki (prócz soli peklowej) dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić, dodac sól peklową i dokładnie wymieszać. Smacznego ps - do pieczonej szyneczki doskonałym dodatkiem jest Sos z zielonego pieprzu lub Sos paprykowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.09.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Chef Paul nic ująć nic dodać.Zajebista szyneczka.Jesteś debeściak dawaj ten niespotykany przepis (z ciekawości nie mogłem zasnąć i polazłem w nocy na ryby ... a Ty się "czaisz") . Pracuję nad nim co by choć trochę sprawić przyjemność mistrzowi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.09.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 rany - ale szyneczka, ślinka kapie mi po brodzie.... poproszę jeszcze jakieś przepisy na mięsiwa - pieczenie, wyjątkowa noga ze mnie w tym temacie... po tym jak z polędwicy wołowej zrobiłam gumowe befsztyki , nie biorę sie za takie porządne dania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.09.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 rany - ale szyneczka, ślinka kapie mi po brodzie.... poproszę jeszcze jakieś przepisy na mięsiwa - pieczenie, wyjątkowa noga ze mnie w tym temacie... po tym jak z polędwicy wołowej zrobiłam gumowe befsztyki , nie biorę sie za takie porządne dania... joan - jeśli boisz się pieczenia mięs -to polecam rękaw do pieczenia .uwielbiam w tym piec kiedy nie mam czasu pilnować mięsiwa .kupujesz ładny kawałek np karczku ok 1,5 kg i smarujesz go dostepnymi przyprawami z kuchni ...oprocz soli .....ja nie sole miesa ,ktory piekę w rękawie ....zamykasz rękaw ( nie daję żadnego tłuszczu ,ale czasem wrzucam do rekawa cebulę ,umyte nieduże ziemniaki ,plastry boczku ......zamykam rękaw i wkładam do piekarnika na ok 2 godz...temp 210 st ......i jade z mężem na wycieczkę rowerową po powrocie mamy obiad gotowy -wystarczy tylko jakas szybka surówka ,aha ....a do ziemniaków pieczonych robę szybki sos ( majonez + kw.śmietana + czosnek) .....jakieś winko na stół i masz szybkie i pyszne jedzonko a karkówka na zimno jest jeszcze lepsza polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.09.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ... pieczyste z "rękawa" zawsze wychodzą bardzo smaczne i soczyste, łatwo się piecze, trudno przypalić (należy zwracać tylko uwagę na temperaturę) ... karczek pieczony z ziołami http://www.chefpaul.net/wild/karkZ03.jpg (można naturalnie użyć karkówki wieprzowej) ... polędwica to bardzo wdzięczne mięsko do "obróbki", należy uważać aby podczas pieczenia czy grillowania nie "przeciągnąć" (czyli nie piec za długo, ponieważ stanie się twarde i gumowate) ... jeżeli już jednak tak nam się z braku uwagi przytrafi, można uratować mięsko poprzez proces "duszenia" (czyli już bardzo długo, aż mięso będzie całkowicie miękkie) ... pieczone mięsiwa również w tym "wewątku" http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9460&postdays=0&postorder=asc&start=420 pozdrawiam serdecznie i smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.09.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 (...) -to polecam rękaw do pieczenia (...) potwierdzam! rekaw do pieczenia jest super! i bardzo gajne mieso wychodzi 9no i nie smazone ) ps. poniewaz czasem takie mieso (czy ryba) mimo tego ze jest pyszna to wyglada bladawo - to na chwile wrzucam na patelnie na rozgrzany tluszcz (czy masko) doslownie na chwilke zeby sie przyrumienilo ps. znacie przepis na kuraczka na butelce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.09.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 (...) -to polecam rękaw do pieczenia (...) potwierdzam! rekaw do pieczenia jest super! i bardzo gajne mieso wychodzi 9no i nie smazone ) ps. poniewaz czasem takie mieso (czy ryba) mimo tego ze jest pyszna to wyglada bladawo - to na chwile wrzucam na patelnie na rozgrzany tluszcz (czy masko) doslownie na chwilke zeby sie przyrumienilo ps. znacie przepis na kuraczka na butelce??? ... można również rozciąć rękaw przed końcem pieczenia i przypiec potrawę górną grzałką piekarnika ... kurczaczka można piec również na puszce (naturalnie z "pifkiem" - 2/3 objętości puszki, inaczej może "wykipieć") są również specjalne "stelaże" do pieczenia kuraczków "na stojąco" ... później "zapodam" pozdrówka serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 09.09.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Na kuraka na butelce znalazłam taki przepis ----------------------------------------------------- Składniki: - kurczak (cały), - sól, - papryka (słodka i ostra), - pieprz, - wegeta, - majranek (lub inne zioło wg upodobań), - czosnek oraz oliwa (do natarcia). Jak przyrządzić? Świeżego kurczaka (ok. 1-1,5 kg) myjemy, nastepnie nacieramy oliwą i czosnkiem, posypujemy w/podanymi przyprawami - wg upodobań co do intensywności. Na koniec w naczyniu żaroodpornym ustawiamy szklaną butelkę całą wypełnioną zwykłą wodą, na którą nakładamy kurczaka w taki sposób by na szyjce butelki opierał sie kurczak (butelka jest przełożona dolnym otworem między nogami kurczaka ku górze). Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180-200 stopni C na ok. 1,5 h - co pół godziny kurczaka polewamy tłuszczykiem, ktory zcieka do naczynia. Potrzebne przybory: Naczynie żaroodporne, butelka szklana (np. po piwie w zalezn. od wielkosi kurczaka). Jak podawać? Najlepiej z ryżem i sosem chińskim - slodko kwaśnym. Uwagi: Potrawa może byc przygotowana w specjalnie do tego przeznaczonym naczyniu ale butelka w zupełności wystarcza. Tak przygotowany kurczak ma znacznie lepszy smak niż pieczony tradycyjnie czy z rożna. Jest złocisty, chrupiący na zewnątrz i za razem soczysty w środku. Podany w całości wygląda efektownie i apetycznie. Czas przygotowania: Kurczaka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni C. na każde pół kg. miesa przypada pół godziny pieczenia. Przygotowanie wogole nie jest pracochłonne bo wystarczy tylko umyć mięso, przyprawić i odrazu wstawiamy do piekarnika od czasu do czasu ---------------------------------------------------------------- ale nie wiem... ta butelka nie pęknie? Jakoś mało mi się uśmiecha wydłubywać szkło z mięsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ... jak obiecałem powyżej fotka "stelaża" do pieczenia kuraków "na stojąco" ... (można używać puszki lub butelki, a ptaszek napewno w trakcie pieczenia się nie wywróci) http://www.chefpaul.net/images/stelazK01.jpg pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 @ Chef Paul ..dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.09.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 @ Chef Paul ..dzięki ... gdyby się Tobie chciało "nadziewać" ... to przystawka na gorąco na "każde okazje" Krabowe ciasteczka w pieczarkach składniki: 1/2 kg sparzonego mięsa krabów (może być z puszki) 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki masła 2 ząbki roztartego z solą czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżka świeżej drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki tartej bułki 30 kapeluszy średnich pieczarek 1 łyżeczka oleju truflowego (lub oliwy) 1/2 łyżeczki sosu Jalapeno (lub zielonego Tabasco) sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: Roztopić na patelni 1 łyżkę masła (pozostałą część masła zamrozić), dodać czosnek i mięso krabów, dokładnie wymieszać, odparować i odstawić do wystygnięcia. Ubić w misce na sztywną pianę białko, dodać tartą bułkę, majonez, musztardę, sos Worcestershire, 1 łyżeczkę soku z cytryny, pietruszkę i żółtko, dokładnie wymieszać. Do uzyskanej masy dołożyć wystudzone mięso krabów wymieszać na jednolitą masę, dodać soli i pieprzu do smaku. http://www.chefpaul.net/inne/crabCP01.jpg Pieczarki spryskać olejem truflowym, dodać kroplę sosu Jalapeno, posolić i wypełnić krabową masą. Zmrożone masło zetrzeć na wiórki i posypać wierzch wypełnionych pieczarek. Nagrzać piekarnik do 220*C, ułożyć pieczarki w wysmarowanym resztą oleju ognioodpornym naczyniu i zapiekać, aż masa będzie jasno brązowa (około 15 minut). http://www.chefpaul.net/inne/crabCP02.jpg Podawać gorące, skropione pozostałym sokiem z cytryny. Smacznego smaczne pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 10.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Chef Paul, to pierwsze wygląda nieźle. Masz silę sugestii.OT: Przez Ciebie pozbylam się kasy, zanabylam szynkowar i dolacze w przyszlym tygodniu do wariatow kielbasianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.09.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Chef Paul, to pierwsze wygląda nieźle. Masz silę sugestii. OT: Przez Ciebie pozbylam się kasy, zanabylam szynkowar i dolacze w przyszlym tygodniu do wariatow kielbasianych. ... witamy w Klubie ... ... PS.uwielbiam jajecznice na trufflach, jedyne "grzyby" ktore w niej toleruje. ... ja tam wolę do jajecznicy swojskie, świeżutkie, pachnące kurki ... spróbuj trufli białych (zbieranych we włoskim Piedmoncie lub jeszcze lepiej w małej Croatii) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.