Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kulinaria i inne takie gotowanie


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to juz nie z kiwi, ale mi sie przypomnialo. Bierzemy arbuza (troszke bardziej dojrzalego) i pol litra. Kupujemy igle i strzykawke w aptece, napelniamy strzykawke wóda i wstrzykujemy do arbuza, a pozniej do lodowki na najzimniejsza polke albo nawet do zamrazalnika tam gdzie warzywa i owoce, jak bedzie zmrozone to wyciagamy i jemy. Tez pycha.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zalewa:

1 szkl. octu 10%

8 szklanek wody

0,5 szkl. cukru

0,5 szkl. oleju

1 łyżka soli

2 ziarnka ziela , pieprzu, listek laurowy.

 

Zrobić zalewę z przyprawami. Paprykę pokrojoną sparzyć w gorącej wodzie (ja nie sparzam, bo wszyscy lubimy twardą). Paprykę sparzoną włożyc do słoiczków i zalać gotującą się zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. I to wszystko :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja trochę z innej beczki.

Może macie wypróbowany przepis na gofry. Mam takie specjalne ustrojstwo, ale nie pamiętam kiedy na nim smażyłam takowe. Teraz moja latorośl przypomniała sobie o nim, ale ja nie znam przepisu :-? . Wiem,że najlepsze gofry są w Igloo na Nowym Świecie :lol: , ale jak ta młodzież się uprze... :wink:

Pozdrawiam

Kasia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...