ma 18.10.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 kiwi najlepsze w kombinacji z truskawkami. pod wplywem mleka (jogurt, smietana) gorzknieje, ponadto powoduje niescinanie sie zelatyny. w salatce owocowej ladne i smaczne - polecm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 19.10.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Polecam salatke owocowa w adwokacie. Owoce w zasadzie dowolne, ja lubie kiwi, banany, pomarancze i gruszki. Pokroic, zalac to adwokatem (nie za duzo), przykryc i wstawic na kilka godzin do lodowki. Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 19.10.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 A to juz nie z kiwi, ale mi sie przypomnialo. Bierzemy arbuza (troszke bardziej dojrzalego) i pol litra. Kupujemy igle i strzykawke w aptece, napelniamy strzykawke wóda i wstrzykujemy do arbuza, a pozniej do lodowki na najzimniejsza polke albo nawet do zamrazalnika tam gdzie warzywa i owoce, jak bedzie zmrozone to wyciagamy i jemy. Tez pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.10.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Mag, masz fajne systemy na wysokoprocentowe jedzonko Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 19.10.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Kiwi z natury jest kwasne,ale jesli jest kwasne jak cholera,tzn jeszcze nie dojrzal.Niedojrzaly owoc kiwi jest twardy jak kamien. Co sie bedziesz piescil,zalej spirytem i poczekaj ,bedziesz mial kiwowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.10.2003 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Jak kamień to nie, ale w życiu pierwszy raz trafiły mi się tak gorzkie.... spróbuję z tą sałatką... Dzięki wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? jak to nie wiesz? zjedz! juz pewnie zreszta dojrzalo wczoraj mialam tez takie kwasne i twarde, ze do wybijania szyb najlepsze. wsadzilam do salatki owocowej i bylo super. zrob to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ma, ja dalej nie wiem, co z tym kwaśnym kiwi ? drugi przepis, to kiwi z awokado (deserek): przeciac awokado, wyjac pestke, do otworu dekoracyjnie wlozyc plasterki kiwi, posypac cukrem, polac sokiem z cytryny i podawac. boskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 20.10.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Te przepisy to juz chyba na drugi rok, bo bez sie skonczyl Bylam na poszukiwaniach i nie ma... Taka czuje wielka potrzebe zrobienia czegos na zime, co polecacie z gruszek albo z papryki? Papryka w occie. Krucha nie za ostra - pyszności Jak chcesz to podam przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 20.10.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 kazdy chce! podaj szybko! pozdrawiam serdecznie. ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 21.10.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 No jasne, ze chce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 21.10.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Sara, ja też chcę. Tzn. bardzo proszę - dobra papryka - pyszności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 21.10.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Zalewa: 1 szkl. octu 10% 8 szklanek wody 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. oleju 1 łyżka soli 2 ziarnka ziela , pieprzu, listek laurowy. Zrobić zalewę z przyprawami. Paprykę pokrojoną sparzyć w gorącej wodzie (ja nie sparzam, bo wszyscy lubimy twardą). Paprykę sparzoną włożyc do słoiczków i zalać gotującą się zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. I to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 22.10.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Juz zrobilam leczo i gruszki w zalewie, a w tym tyg. zrobie jeszcze tej papryczki. Gotujecie pozniej sloiki? Jesli tak to jak dlugo? Ja gotowalam ze 25 min, bo o nich zapomnialam szczerze mowiac...Ale i tak mi sie wydawalo, ze tam dalej jest powietrze i sie nie zassalo porzadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 22.10.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 na pewno sie zassalo, a jesli nie, to dluzsze gotowanie nic na to nie pomoze. Najlepiej sprawdzaj pokrywki i brzegi sloikow przed zakreceniem - jesli sa uszkodzone, to jedynym wyjsciem jest wymiana.Sposob z zamykaniem na goraco i odwracaniem sloikow jest zazwyczaj zupelnie wystarczajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.10.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ja trochę z innej beczki. Może macie wypróbowany przepis na gofry. Mam takie specjalne ustrojstwo, ale nie pamiętam kiedy na nim smażyłam takowe. Teraz moja latorośl przypomniała sobie o nim, ale ja nie znam przepisu . Wiem,że najlepsze gofry są w Igloo na Nowym Świecie , ale jak ta młodzież się uprze... Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 22.10.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Może tutaj znajdziesz (ciasta, ciastka)http://www.kuchnia.3miasto.pl/ciasta.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 22.10.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Nie mogłam znaleźć postu jak to zrobić, żrby ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.10.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Dziękuję w imieniu córki . Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 24.10.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Sara, wpisujesz ciurkiem bez przerw (piszę z przerwami żeby było widać co napisałam): gofry Poniżej masz efekt gofry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.