ma 14.11.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Do tej pory omowilismy juz pare zagadnien z dziedziny przetworow na zime, byly przepisy na gruszki w occie i na papryke, a teraz ewidentnie nadszedl czas na zagospodarowanie dyni. Kto da dobry przepis na dynie w occie i na inne sposoby wykorzystania tego zlotego dobra? Akurat weekend przed nami - mozna by bylo sloiki ponapelniac i satysfakcje malym kosztem osiagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 LUDZIE POMOCY! NAPRAWDE NIKT NIE MA PROPORCJI NA DYNIE W OCCIE??? ANI WLASNEGO SPOSOBU NA DOSMACZENIE TAKOWEJ? TYLKO GOZDZIKI I CYNAMON NA OKRAGLO? ALE NUDA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.12.2003 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 ŚWIĘTA IDĄ!!! Miłośnicy garkotłuczenia do dzieła!!! Jakieś sugestie kulinarne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 06.12.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 na dzis sugestia: pierniczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 07.12.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Poniewaz w mojej rodzinie Wigilia jest "składkowa", ja zawsze robię tradycyjną sałatkę jarzynową, 3 rodzaje śledzi (szczególnym powodzeniem cieszy się sałatka śledziowa w sosie carry i szuba) z ciast różnie....sernik na zimno i pieczony albo pleśniak lub Izaura ,keks. Kiedys piekłam rogaliki ale teraz nie chce mi się Może ktoś z Was ma jakieś ciekawe przepisy na śledzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 07.12.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 sledzie w oleju, skropione sokiem z pomaranczy, z dodatkiem rodzynek i przyprawy do piernika. Bardzo swiateczne i bardzo ulubione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.12.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 A ja już 2 tygodnie temu zagniotłam ciasto na świąteczneczne pierniczki Bo to takie specjane ciasto które powinno przez miesiąc dojrzewać. Zainteresowanych odsyłam na forum Edziecko. Poza tym obowiązkowo będzie pstrąg w galarecie i sałatka ze śledziem i czerwoną fasolą. A w ogóle to jak zwykle nie mogę się tych wigilijnych pyszności doczekać...zawsze mnie potem brzuch z przejedzenia boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.12.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Sara, ja gotuję czerwoną fasolę ( najlepiej taką w ciapki - nie wiem jak ona sie nazywa ), odcedzam, do tego dodaję śledzie pokrojone w paseczki, cebulkę, ogórek kiszony i grzybki marynowane - wszystko w pokrojonę w kosteczkę, doprawiam ziołami ( np "Zioła do sałatek" Kamis ) i jakimś dobrym olejem - pyszna sałatka! Jakbyś mogła zdradzić sekret tych sledzi w curry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 08.12.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ja śledzie robię takie: filet z matiasa pokroić w kostkę: ogórek konserwowy, jabłko, cebulkę, dodać posiekany koperek i doprawić solą (wegetą),pieprzem i wszystko to wymieszać ze śmietaną lub jogurtem lub śledzie korzenne każdy jeden płat posmarowć musztardą taką ostrą dosyć, pokroić w kawałki, dodać pokrojoną cebulę , ziele angielskie, liść laurowy, wymieszać i zostawić tak na ok 0,5 godz, potem zalać oliwą (olejem) ja dodaję do tych śledzi trochę cukru( do smaku) Becik! czy mogę Ciebie poprosić o przepis na śledzie pod pierzyną i mazurek z masą krówkową ? Będe Ci dozgonnie wdzięczna Mam też wypróbowane rózne sałatki (tort sałatkowy i sałatkę z żółtego sera i inne) , nie wiem czy chcecie? KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 08.12.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 zapomniałam się śledzie jak są za słone to oczywiście pomoczyć w wodzie lub mleku KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 08.12.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 tort salatkowy brzmi dumnie! poprosze o przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.12.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Jakbyś mogła zdradzić sekret tych sledzi w curry.... [/qu Śledzie w sosie curry 30 dkg śledzi 0,5 kg cebuli mały koncentrat pomidorowy 1 mały majonez łagodny (ja daję napoleoński) curry - na czubek łyżeczki trochę czosnku (ja nie daję, bo rodzinka nie lubi) Cebulę udusić na oleju + koncentrat pomidorowy, posolić. Pod koniec duszenia dodać curry. Kiedy wystygnie, połączyć z majonezem. Wymieszać z pokrojonymi na cząstki śledziami. Dla mnie PYCHA Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.12.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Mam też wypróbowane rózne sałatki (tort sałatkowy i sałatkę z żółtego sera i inne) , nie wiem czy chcecie? KaeR Ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 09.12.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Tort sałatkowy układać warstwami, tak jak jest podane:słoik selera,1 p. kukurydzy,20 dkg sera żółtego startego na dużych dziurkach, 5 jajek pokrojonych, 2 jabłka, 15 dkg szynki, 1 p. anansa, 1 por (białe cz.) sosmajonez + śmietana (po połowie)+1/2 sosu sałatkowego wymieszać i polać górę sałatki.Sałtkę układać w przeźroczystej misce i nie mieszać. Sałatka z żółtego sera:jabłko(potarte na dużych dziurkach) skropić cytryną, czosnek przeciść przez przeciskacz(1- 2) ząbki (do smaku)ogórek konserwowy pokroić w kostkęcebula w kostkęser żółty (pikantny) w kostkępietruszka zielona (posiekać)wymieszać z majonezem i doprawić pieprzem Niestety nie mam tutaj gramatur bo tak jakoś zawsze robię to na "oko"KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.12.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Powitanko przed świętami. Oj się będzie działo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 10.12.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Oj tak! Oj tak...... To jedzonko....., ta atmosferka uuuuhhuuuuuu......, te dodatkowe dekagramy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.12.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 nic o tyciu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 10.12.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 mnie to też dotyczy i to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 10.12.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Drobna wariacja na temat wyżej podanej sałatki z czosnkiem.Dla tych, co czosnek lubią barzo: starty żółty serprzeciśnięty czosnek, kilka ząbkówpuszka groszkumajonezu trochę. I już. Dobre tylko z dużą ilością czosnku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.12.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 hhh-hu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.