Gość 26.02.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Muszę wypróbować. Na szybko robiłam tak pseudo chińską potrawę. Dodawałam tylko pierś z kurczaka, czosnek, warzywa ( mrożone), przyprawe chinską KAMIS, kluseczki bez gotowania. Też pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 26.02.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Warzywa z patelni wg. mnie wiele zyskują jak wsypie się je do wcześniej usmażonego na oleju drobiu (podpiersie z kurczaka lub indyka pocięte na paskowate kawałeczki). Poza tym lubię jak w tych warzywach jest sporo brokułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.02.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Dodawałam pierś z kurczaka Warzywa z patelni wg. mnie wiele zyskują jak wsypie się je do wcześniej usmażonego na oleju kurczaka lub indykaZ konieczności, dla mięsożernych można wrzucić nawet kawałki kiełbasy, czy szynki. Ja jestem grupa "A", więc z odchyłem kluskowo-plackowo-warzywnym. Mięso raczej z konieczności niż z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 26.02.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Specjalnie napisałam, że "warzywa zyskują", bo mięsko i tak ląduje głównie na męskim talerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 05.03.2004 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja na takie szybkie danie to ostatnio zrbiłam Nasi Goreng, ambitnie przygotowałam się do tego tak ok południa bo mi wyszło że to się będzie długo szykować, ale nic bardziej mylnego, dłużej chodziłam za składnikami (zima), całe danie łącznie z gotowaniem zajmuje tak ok 50 - 60 min. Choć dla głodnych to i tak za długo. Pozdrawiwam po dłuuuuugiej nieobecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Poszukuję ciekawych, szybkich, dobrych przepisów na dania z ryb. Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 09.03.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Moja rodzina lubi pstrąga pieczonego w folii . Świeże pstrągi ( 30 dag. najsmaczniejsze) skropić cytryną, posolić odłożyc do lodówki na 30 min. (z braku czasu-niekoniecznie) Następnie do środka ryby wkładam kawałek masła i miętę...listek świeżej lub trochę suszonej Zawijamy w folię...( matową stroną na zewnątrz - ważne!!! ) piekę w piekarniku, ( może być też elektryczny grill) ...Upieczonego pstrąga podaję na talerz w folii. Do tego dobrą sałatkę i mam smaczne , zdrowe, lekkie danie. Mnie smakuje! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 09.03.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 moj sposob na pstraga w folii jest inny cokolwiek: ryby nalezy wyczyscic, wyjac rowniez kregoslup i osci (latwo idzie!) posypac delikatnie vegeta od srodka i z zewnatrz, poczekac do srodka dac troche "wloszczyzny w slupki" z mrozonki albo swiezej i lyzeczke masla folie potrzec ciut kostka masla ulozyc rybe na folii, oblozyc czterema cieniutkimi plasterkami cytryny w skorce zawinac folie i do piekarnika podawac w folii, jak to robi Chmurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Dzieki, kupuję dziś pstrąga, napiszcie jeszcze tylko ile i w jakiej temp.pieczecie te rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.03.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 pieke w zaleznosci od wielkosci ryb, zwykle ok 20 minut. Sama bedziesz wiedziala kiedy wyjac, bo chociaz tego nie WIDAC, to we wlasciwym momencie zaczyna sie roznosic mily ZAPASZEK temperatura ok.170 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jeszcze raz dzieki ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.03.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 nie ma sprawy A probowalas moze rybe pod beszamelem? najlepszy w tej roli karp. Do wysmarowanego i posypanego bulka naczynia zaroodpornego wkladasz filety z jakiejs ryby, na to mozna dac sparzony szpinak w lisciach (opcja) i polewasz beszamelem, posypujesz serem i zapiekasz. ok.40 minut w 169-180 st., jesli gruba warstwa. A jesli w niskiej foremce (od tarty np.), to nawet tylko 20 minut. Mozna zrobic wariacje na temat takiej ryby, czyli gdy masz na przyklad niespodziewanie wiecej osob do stolu, dajesz na dno formy ugotowany na twardo makaron i dopiero potem cala reszte. Bardzo dobre, smakowite danie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Ma, to będzie na obiad we czwartek. Do tej pory ryba była w mojej kuchni od święta, chcę to zmienić i nauczyć rodzinkę jeść coś innego niż tylko mięsko. Ryba dla nich to konieczne zło ( ości) więc staram sie wybierać te , które mają bardzo mało ości (muszę sama je wyjmować przed smażeniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.03.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 jak bardzo nie lubicie osci, to polecam mrozonego grenadiera: ryba fantastyczna i b.delikatna. Przed uzyciem nalezy rozmrozic i odsaczyc, bo inaczej sie rozpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Aż wstyd przyznać nie znam tej ryby. Ruszę po pracy do sklepów w poszukiwaniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.03.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 nie wstyd, nie wstyd! czlowiek sie uczy cale zycie pozdrawiam! ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.03.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 polecam mrozonego grenadiera: ryba fantastyczna i b.delikatnaPopieram polecenie. Ryba miodzio http://emots.gpbb.net/Mniam.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 12.03.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 A ja poproszę o przepis na jakieś bajeczne ciasto... bo już mi się stare znudziły Chetnie podzielę sie moimi ciastowymi przepisami, ale może określisz bliżej swoje prefencje. Że na pomrańcze masz alergię to juz wiem, więc może ananasowiec lub orzechowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 12.03.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 ja wprawdzie nie emems, tylko ma, ale tez lubie nowe ciasta! dawaj! przed swietami trzeba wyprobowac rozne. A czym mozna ci sie zrewanzowac? pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 13.03.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 ANANASOWIEC 8 JAJ2 SZKL. CUKRU˝ SZKL MĄKI PSZENNEJ˝ SZKL. MAKI ZIEMNIACZANEJ1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA20 DKG WIÓREK KOKOSOWYCH1 PUSZKA ANANASÓW1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY+ 1 ŁYŻKA CUKRU1 KOSTKA MASŁA BISZKOPT 4 CAŁE JAJA UBIĆ Z 1 SZKL. CUKRU. PO UBICIU DODAĆ MĄKĘ ( PSZENNĄ I ZIEMNIACZANĄ) PROSZEK I OCET. UPIEC. BEZA KOKOSOWA 4 BIAŁKA UBIĆ Z ˝ SZKL. CUKRU I DODAĆ 20 DKG WIÓREK. WYMIESZAĆ I UPIEC. (ŻÓŁTKA BĘDĄ POTRZEBNE DO MASY!!) MASA ODCEDZIĆ ANANASA I DROBNO POSIEKAĆ. NA SOKU UGOTOWAĆ BUDYŃ Z 1 ŁYŻKĄ CUKRU. KOSTKĘ MASŁA UTRZEĆ Z ˝ SZKL. CUKRU ORAZ ŻÓŁTKAMI, STOPNIOWO DODAWAĆ WYSTUDZONY BUDYŃ, NA KONIEC DODAĆ ODSĄCZONY, POSIEKANY ANANAS. PRZEŁOŻYĆ CIASTO.BISZKOPT – MASA- BEZA KOKOSOWA Ja do soku z ananasa dodaje troszeczkę wody, masę ucieram wałkiem, a jeżeli biszkopt wyrośnie nierówny lub bardzo wysoki to go ścinam, przy kupnie budyniu należy zwrócić uwagę na opakowanie aby był na 0,5 l mleka. Przepis na orzechowca przyślę w najbliższych dniach bo mam go jeszcze w zeszycie. Nie zrażaj się dużą ilością składników ,to naprawdę szybkie ciasto, ja zazwyczaj piekę około 11 sztuk ciast na święta i wyrabiam się jednego dnia, czasami „wykończeniówkę” robię później.Pozdrawiam. Anna. Sorki, że wielkimi literkami przepis ale tak miałam zapisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.