adema_de 04.06.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Od 4 tygodni mieszkam w nowym domku najbardziej ze wszystkich sprzętów kocham zmywarkę!Nie wiem jak mogłam jej nie chcieć, kiedy 6 lat temu kupowaliśmy poprzednie mieszkanie.A jeśli nie nazbieram naczyń przez cały dzień to je płukam- zmywarka pobiera 4 litry wody-i dokładam następnego dnia do pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 04.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 zawsze możesz zmienić żonę, ale nie wiem czy zakup zmywarki nie jest prostszy Na pewno tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.06.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Co do posiadania zmywarki to Twoja zona ma racje!!!!!!!Natomiast jesli chodzi o zmywarke firmy amica to bardzo bym sie zastanowila, wczoraj u 2 osob na forum w komentarzach przeczytalam, ze maja amice i po wyjeciu naczyn musza poprawiac recznie, bo amica nie domywa, zreszta ta firma zmywary i lodowki ma beznadziejne. U nas po zamontowaniu zmywarki zmniejszyla sie bardzo ilosc zuzytej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ewunia, toć to żart był tyle to i moja własna inteligencja mi powiedziała moja odpowiedź też była żartem jakby ktoś nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 08.06.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam. W zasadzie to sam nie wiem jak mam zacząć, bo sytuacja w jakiej się znalezłem jest nie do pozazdroszczenia. Otóż moja żona od kilku tygodni usiłuje namówić mnie na kupno zmywarki. Moje początkowe argumenty, że nie mam czasu jeździć po sklepach i wybierać sprzętu zbiła od razu, mówiąc że jej koleżanka od jakiegoś czasu robi zakupy w sklepach internetowych i jest bardzo zadowolona. Kiedy mówiłem że nie potrzebujemy zmywarki, bo mieszkamy we dwójkę i nie produkujemy dużej ilości naczyń, bo przecież w domu bywamy tylko wieczorami... To zostałem oskarżony o to, że chcę z niej zrobić robota kuchennego. Aż wreszcie wczoraj, siedziała, przeczytała cały internet i dostałem od niej to: http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=62&prod=31918 z komentarzem, że jeśli po całodzienny przeszukiwaniu sklepów będę miał jakieś uwagi, to będę sobie zmywał sam. Bardzo proszę o porady, jeżeli jest szansa, to jak mogę odwieść żonę od pomysłu kupna tego sprzętu, a jeżeli ja się mylę to bardzo proszę mnie przekonać. Twoja zona to normalan kobieta,ma racje dziewczyna...a Tobie jak nie pasi to do zmywania zapraszam,wtedy sam szybko zdanie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 ja też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.02.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 U mnie eksploatowana jest już trzecia bo poprzedniczki wyzionęły ducha przy myciu garów (ale zdecydowanie lepiej niż miałbym to być ja czy żona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 15.02.2016 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Wiadomo, im więcej naczyń tym większa harówka z ich myciem.Im więcej domowników tym więcej do zmywania (niekoniecznie chętnych rączek).A czy ktoś z Was co sam mieszka ma zmywarkę? Opłaca się? Bo w pojedynkę w jeden dzień zbyt dużo brudnych naczyń się nie wyprodukuje.... Edytowane 28 Lutego 2016 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miedzianka 28.02.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Moja Mama mieszka sama i ma zmywarkę 45 . Opłaca się bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 28.02.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Miedzianka, wiesz może jak często Twoja mama włącza zmywarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miedzianka 28.02.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Zależy Ale raz na ok 3 dni . Mama po prostu lubi te bardzo dobre umyte- wyparzone naczynia:) JA myślę, że to też zależy czy się je w domu czy poza. U mnie 2 dorosłych+1 dziecko zmywarka chodzi non stop:) Ale fakt 45 jest za mała dla 3. Ja bym się nie zastanawiała- zmywaka to chyba teraz taki standard jak automat do prania:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaMarcin 28.02.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Guzik prawda. W nowym domu nie planujemy zmywarki, nawet przez myśl nie przeszło, żeby ją mieć. Obydwoje lubimy zmywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
złośniczka 28.02.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Miedzianka, wiesz może jak często Twoja mama włącza zmywarkę? Od jakiegoś czasu mieszkam sama, posiadam zmywarkę "60-kę" i nie zamieniłabym jej na mniejszą Mam w domu duży zapas naczyń więc ląduje tam dosłownie wszystko. Chodzi średnio 2-3 razy w tygodniu. Nie mam problemów ani ze smrodem ani z żadną pleśnią, oczywiście nie mam też zwyczaju płukania naczyń przed włożeniem do zmywarki (kiedyś gdzieś czytałam, że niektórzy tak robią ) Używam programu "auto" i zmywara spokojnie domywa te mocniej "przyschnięte" naczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 01.03.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 U nas 60 l whirlpool chodzi 2 razy dziennie . Nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta036 01.03.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 U mnie 45-tka chodzi 3 razy w tygodniu - a mieszkam sama. Lubię zmywać, ale po pierwsze - zmywarka "zrobi to lepiej", po drugie - w 10 litrach wody nie ma nawet szans, bym umyła stertę naczyń, po trzecie - szklane kubki myte ręcznie - po pewnym czasie "matowieją dna" i za nic się tego idealnie nie doczyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaserski 08.03.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 To nieprawda. Wody, mimo długiego cyklu zmywania, pobiera znacznie mniej niż przy myciu ręcznym. Do tego warto kupic dwa zestawy sztućców i zastawy stołowej i jak jedna partia się uzbiera i jest myta, to możemy korzystać z drugiej. ogromnym plusem jest to, że na wierzchu nie stoją żadne brudne naczynia, tylko są schowane do zmywarki. Jedyny koszt, który faktycznie wzrasta to środków do zmywarki, bo kapsułki nie są zbyt tanie. Jeśli chodzi o prąd, to również zużycie jest na tyle małe, że nie doczujesz tego w rachunkach, szczególnie jeżeli kupisz dobry sprzęt z klasą energetyczną A lub wyższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 45 cm na 2 osoby - co 1-2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 10.03.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 My mamy zmywarkę 60 cm w zabudowie. Wody zużywa znacznie mniej niż jakbym myła ręcznie, już nie mówiąc o czasie, jaki zyskuję. Środki sporo kosztują, a z prądem - nie zauważyłam, żeby rachunek wzrósł drastycznie, Ja uważam, że to był bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakoob 10.03.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Jeżeli ktoś ma bardzo mało naczyń i jest sam to się nie opłaca. Ale jak ma się rodzinę to naprawdę zmywarka, to sprzęt bardzo komfortowy i potrzebny o ile czasem niezbędny. exclusivedecking.com.pl/deski-tarasowe Edytowane 2 Września 2016 przez Jakoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 11.03.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dla mnie zmywarka nawet dla jednej osoby ma sens. Choćby z tego względu, że są ciekawsze rzeczy do robienia, niż stanie nad garami. Mam zmywarkę od prawie roku (jest nas dwójka) i nawet jakbym miała mieszkać sama, to chciałabym ją mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts