Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A WOKOŁO JEST WESOŁO.........

ESKIMOS

Recommended Posts

Potomkowie chłopów folwarcznych po 50 latach komuny i 15 latach moralnego zgnojenia narodu nie będą nigdy Witosami...

dodałby, że li tylko z lenistwa,

15 lat ostatnich to okres, kiedy człowiek uczciwy dzień w dzień orientował się, że jego uczciwość nie popłaca, że jest zwykłym frajerem.

a to jak najbardziej tyle, że dodałbym tak jeszcze do tego ze 3-5 lat

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

....

Potomkowie chłopów folwarcznych po 50 latach komuny i 15 latach moralnego zgnojenia narodu nie będą nigdy Witosami...

Otóz to, świetny komentarz do naszych realiów. Nie będą ani Witosami ani Marszałkami.Chociaz lubia na nich pozować.

15 lat ostatnich to okres, kiedy człowiek uczciwy dzień w dzień orientował się, że jego uczciwość nie popłaca, że jest zwykłym frajerem.

ten tez niezwykle trafny. Całkowicie się zgadzam, z tym ze ja nie użyłabym czasu przeszłego.

To trwa nadal.I nie ma szans by się zmieniło. Oprócz zmian na stołkach rzecz jasna /jedni swoi na drugich swoich/. :-? :-?

Bogusławie, mogę Cię zapewnić, że będę tak samo piętnował głupotę , arogancję, chamstwo kolejnych rządów i prezydentów niezależnie z jakiej partii będą pochodzić.

Powiedz szczerze, jak czekista czekiście, tu na forum, jaka przyczyna leżała u podstaw pierwszej decyzji Prezydenta L. Kaczyńskiego by uroczystośc katyńską przyspieszyć o ponad pół roku, a termin wyznaczyć tuż przed wyborami? Jego wizyta 17 września w Katyniu? A może premiera filmu Wajdy która była 2 tygodnie temu? Jaki jest związek z datami 5 pażdziernika 2007 i kwiecień 1940?

I jaka przyczyna leżała u podstaw zmiany terminu na dzień przed uroczystością? Przecież wiele osób, których bliscy zginęli w Katyniu już wyruszylo by uczcić pamięć swoich krewnych. To często starzy, schorowani, biedni ludzie. Kto zwróci im koszty tej podróży? To jest właśnie arogancja obecnej władzy.

Musiałbym wiedzieć najpierw, kiedy zapadła decyzja o tej podniosłej uroczystości.

Nie moze się ona odbywać przy zgiełku protestów "opozycji".

A teraz zacytuję fragment komentarza: cyt"Dzieci pomordowanych czekały bardzo długo na akt uhonorowania swoich ojców. Wielu tego nie doczekało - najmłodsi mają dziś 68 lat. Ze zdziwieniem przeczytałem list Andrzeja Wajdy, który publikuje dzisiaj "Gazeta Wyborcza". Reżyser stwierdza w nim, że awanse odbywają się.. za wcześnie bo trwa akurat kampania wyborcza. Zdaje się nie zauważać, że po wyborach może być inny rząd, dla którego sprawa awansów pomordowanych w Katyniu może zostać odłożona ad Calendas Graecas. Bo choć inicjatorem awansów jest prezydent Lech Kaczyński, to wyższe szarże nadaje minister obrony. A żaden z dotychczasowych prezydentów i ministrów obrony nie uczynił tego przez 18 lat III RP. Gdy wreszcie sprawą zajął się Lech Kaczyński, jego przeciwnicy cynicznie próbują ugrać swoje polityczne interesy. Zresztą Andrzej Wajda sam zaplanował premierę swojego filmu kilkanaście dni temu. Protestując teraz, na dzień przed zaplanowanymi uroczystościami, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie będą one już przełożone. Dlatego jego protest ma wymowę wyłącznie polityczną.

Gdyby nie Zbrodnia Katyńska, losy Polski mogłyby być inne. W Katyniu, Miednoje, Charkowie, Bykowni, Kuropatach i innych miejscach kaźni Sowieci wymordowali kwiat inteligencji polskiej. W wielu rodzinach zabrakło przez to pokolenia ojców, którzy wychowaliby synów w duchu patriotyzmu."

koniec cyt.

Temat nawiązuje też do moich poprzednich wypowiedzi. Inteligencja została wybita, a nikt przy zdrowych zmysłach nie wystawi sie obecnie na żer mediom, poza karierowiczami bez skrupułów

Bogusławie, mogę Cię zapewnić, że będę tak samo piętnował głupotę , arogancję, chamstwo kolejnych rządów i prezydentów niezależnie z jakiej partii będą pochodzić.

Otóż to. Nie ma dla mnie znaczenia czy rządzi SLD, PO czy PiS, ważne by robili to pro publico bono. Inaczej będą przeze mnie krytykowani. I tym się różnimy od różnej maści lewaków, którzy będą bronić swoich do upadłego.

Co zdecydowanie zawdzięczam PIS-owi?

Np. Zniesienie podatków od darowizn.

Do 1 mln PLN na osobę.

Słusznie, ale należy dodać, że tylko dla najbliższej rodziny - przywrócono więc normalność. Po drugie MF planowało przywrócić go w przyszłym roku.

Szkoda, że nie zlikwidowano podatku Belki, tak jak obiecywano. Ale co tam robić dobrze wstrętnym oligarchom.

A'propos Bogusławie, zgodnie z definicją PiS jesteś oligarchą, niestety. 8)

Otóż to. Nie ma dla mnie znaczenia czy rządzi SLD, PO czy PiS, ważne by robili to pro publico bono. Inaczej będą przeze mnie krytykowani. I tym się różnimy od różnej maści lewaków, którzy będą bronić swoich do upadłego.

a który rząd tak działał propublikobłono?

albo, który będzie?

Musiałbym wiedzieć najpierw, kiedy zapadła decyzja o tej podniosłej uroczystości.

Nie moze się ona odbywać przy zgiełku protestów "opozycji".

A teraz zacytuję fragment komentarza: cyt"Dzieci pomordowanych czekały bardzo długo na akt uhonorowania swoich ojców. Wielu tego nie doczekało - najmłodsi mają dziś 68 lat. Ze zdziwieniem przeczytałem list Andrzeja Wajdy, który publikuje dzisiaj "Gazeta Wyborcza". Reżyser stwierdza w nim, że awanse odbywają się.. za wcześnie bo trwa akurat kampania wyborcza. Zdaje się nie zauważać, że po wyborach może być inny rząd, dla którego sprawa awansów pomordowanych w Katyniu może zostać odłożona ad Calendas Graecas. Bo choć inicjatorem awansów jest prezydent Lech Kaczyński, to wyższe szarże nadaje minister obrony. A żaden z dotychczasowych prezydentów i ministrów obrony nie uczynił tego przez 18 lat III RP. Gdy wreszcie sprawą zajął się Lech Kaczyński, jego przeciwnicy cynicznie próbują ugrać swoje polityczne interesy. Zresztą Andrzej Wajda sam zaplanował premierę swojego filmu kilkanaście dni temu. Protestując teraz, na dzień przed zaplanowanymi uroczystościami, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie będą one już przełożone. Dlatego jego protest ma wymowę wyłącznie polityczną.

Gdyby nie Zbrodnia Katyńska, losy Polski mogłyby być inne. W Katyniu, Miednoje, Charkowie, Bykowni, Kuropatach i innych miejscach kaźni Sowieci wymordowali kwiat inteligencji polskiej. W wielu rodzinach zabrakło przez to pokolenia ojców, którzy wychowaliby synów w duchu patriotyzmu."

koniec cyt.

Temat nawiązuje też do moich poprzednich wypowiedzi. Inteligencja została wybita, a nikt przy zdrowych zmysłach nie wystawi sie obecnie na żer mediom, poza karierowiczami bez skrupułów

Widzisz Bogusławie, ta ważna z punktu widzenia rodzin tych którzy zginęli uroczystość mogła być w kwietniu 2006 r, w Dzień Wojska Polskiego w sierpniu 2006, w Dzień Niepodłegłości 11 listopada 2006, ponownie w rocznicę mordu w 2007 lub sierpniu 2007. Dopiero teraz, na niecałe 3 tygodnie przed wyborami Pan Prezydent sobie o tym przypomniał? Miał on i jego otoczenie prawie dwa lata i szereg bardziej odpowiednich terminów, a nie środek kampanii wyborcze, gdzie o punkty procentowe walczy partia którą kieruje jego brat.

Gdyby termin kwietniowy nie uległ zmianie w ostatnim momencie zapewniam Cię, że nikt nie podnosiłby "zgiełku"

I przed chwilą w radiowej Trójce usłyszałem, że Kancelaria Prezytenta ten termin (jutrzejszy) planowała już w kwietniu, kiedy termin nowych, przedterminowych wyborów był nieznany.

Bogusławie, ja nie jestem idiotą. To ten planowany termin, aż do niedawna, był sciśle tajny?

To wszystko nie mieści się w głowie normalnemu człowiekowi.

Kłamstwa na każdym kroku, mataczenie, nieszczere wykręty.......

Sytuacja z Katyniem jest niewyobrażalnym draństwem i wyrachowaną taktyką ze strony braciszka lizodupa.....

Tak jest na każdym kroku....

Kaczor- braciszek dowódca mówi, że nie spotka się z Tuskiem, bo on stworzy koalicję z LiD, ale nie widzi nic złego w spotkaniu się z liderem tegoż LiDu :roll:

Każdy facet ze sladowym choćby poczuciem honoru, nie robiłby z siebie idioty, widziałby śmieszność sytuacji i własnych wykrętów

ale co ma do stracenia człowiek, który już dawno zrobił z twarzy wycieraczkę, który ma jeden cel :rządzić za wszelką cenę,

nie mogę tego słuchać, nie mogę na to patrzeć, jestem skonfudowana, sfrustrowana, wkurzona :-?

przykro mi, ze tak niewiele może pojedynczy obywatel :(

przykro mi, że naszym krajem rządzą moherowe berety, a hasłem przewodnim staje się zamiast "żeby ludziom żyło się lepiej" - "żeby sąsiadowi żyło się gorzej"

Polityka nienawiści, oparta na schemacie "znaleźć wroga - zgnębić wroga" ma się coraz lepiej :roll:

a to wszystko za poparciem pobożnych słuchaczy wiadomego radia :-?

To wszystko nie mieści się w głowie normalnemu człowiekowi.

Mieści się, mieści. Każdy trzeźwo myślący człowiek wie, że polityka to - jak słusznie stwierdził Tymochowicz - szambo pełne rzadkiego g... . Natomiast od chamstwa, kłamstwa, arogancji, demagogii i prymitywnej propagandy, do kórych zdążyliśmy przywyknąć, bardziej mnie dziwi co innego: w każdym normalnym kraju ktoś, kto kłamie, robi przekręty, nadużywa władzy, dostaje natychmiast kopa w kuper, aż się pióra mu z d... sypią i leci ze stołka na złamany dziób. A u nas co ? Jak za jakiegoś Loni Breżniewa: malowanie trawników na zielono, jeszcze więcej hasełek, jeszcze więcej arogancji i zapatrzenia w siebie w przekonaniu doskonałości siebie i ustroju.

każdy facet(...)

A co to za facet, co nawet prawa jazdy nie ma ?... :o

I konta bankowego, i karty kredytowej i... , kobiety wybaczcie, nie ma kobiety.

Czy to jest facet?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...