Dropsiak 20.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 A wiecie czemu samochody braci Kaczyńskich mają przyciemnione szyby? ja wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.05.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 A wiecie czemu samochody braci Kaczyńskich mają przyciemnione szyby? Nie wiemy. Mów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.05.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Żeby nie było widać, że jeżdżą w fotelikach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 22.05.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 IPN tropi autorów oświadczeń lustracyjnych"Metro": IPN nie tropi już agentów, tylko autorów oświadczeń lustracyjnych. Nie ma pojęcia, jak wyselekcjonować tych, którym ma zwrócić oświadczenia.Do IPN trafiło ponad 85 tys. oświadczeń lustracyjnych. Wiele z nich Instytut powinien odesłać. Według wyroku Trybunału Konstytucyjnego, spod lustracji wyłączeni są m.in. dziennikarze, pracownicy naukowi wyższych uczelni czy kierownicy prywatnych banków i spółek giełdowych. - Oświadczenia tych osób należy niezwłocznie oddać zainteresowanym. Nie można ich przechowywać ani kopiować, mówił prezes Trybunału Jerzy Stępień, uzasadniając werdykt.REKLAMA Czytaj dalej Władze Instytutu rozkładają jednak bezradnie ręce, bo nie wiedzą, jak to zrobić. Problemem są same oświadczenia lustracyjne, na których nie ma ani słowa, jaką funkcję publiczną pełni jego autor. IPN ma więc problem z identyfikacją, czy dana osoba została wyłączona przez Trybunał spod lustracji, czy też nie. Pracodawcy osób, które podlegały lustracji przed zakwestionowaniem jej przez Trybunał, wysyłali ich oświadczenia hurtem. IPN rozpakował paczki, by każde nazwisko wpisać do rejestru. Powstał taki bałagan, że pracownicy IPN często nie potrafią teraz określić, z jakiej instytucji przyszło dane oświadczenie. A to właśnie tym podmiotom powinni je odesłać. Że problem jest poważny, potwierdza Andrzej Arseniuk, rzecznik prasowy Instytutu. - Nie mamy jeszcze pomysłu, jak go rozwiązać. Czekamy na pisemne uzasadnienie wyroku. Może Trybunał coś podpowie, mówi. za: http://wiadomosci.onet.pl/1540284,11,item.html znów śmieszno i straszno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ale maja problem. Do niszczarki i po kłopocie. Tanio szybko i skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.05.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mowili w wiadomosciach , ze w szpitalach policjanci pytali o tych lekarzy , ktorzy maja strajkowac. Chyba rodzi nam sie nowa esbecja i w ogole slowo inwigilacja wroci do lask Tylko , ze to nadaje sie do jakiegos wewatka o wiadomosciach zenujacych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mowili w wiadomosciach , ze w szpitalach policjanci pytali o tych lekarzy , ktorzy maja strajkowac. Chyba rodzi nam sie nowa esbecja i w ogole slowo inwigilacja wroci do lask Tylko , ze to nadaje sie do jakiegos wewatka o wiadomosciach zenujacych Wejdź do wikipedii i wpisz hasło 'przypadek'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 23.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mowili w wiadomosciach , ze w szpitalach policjanci pytali o tych lekarzy , ktorzy maja strajkowac. Chyba rodzi nam sie nowa esbecja i w ogole slowo inwigilacja wroci do lask Tylko , ze to nadaje sie do jakiegos wewatka o wiadomosciach zenujacych Wejdź do wikipedii i wpisz hasło 'przypadek'. Ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mowili w wiadomosciach , ze w szpitalach policjanci pytali o tych lekarzy , ktorzy maja strajkowac. Chyba rodzi nam sie nowa esbecja i w ogole slowo inwigilacja wroci do lask Tylko , ze to nadaje sie do jakiegos wewatka o wiadomosciach zenujacych Wejdź do wikipedii i wpisz hasło 'przypadek'. z całym szacunkiem JoShi, ale wikipedia nie jest z pewnością wiarygodnym źródłem informacji tworzona i redagowana przez internautów, pełna jest błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 23.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A IPN ponoć jeszcze podwyżek się domaga, na tę swoją partaninę w pocie czoła. Piszę "ponoć", bo słyszałam o tym rano w trójce, a potem już w żadnym serwisie nic nie znalazłam. Ale sądząc po wycieczkach policjantów do szpitali, to może mamy już samozwańcze trójki cenzorskie w każdej gazecie. Najweselszy barak jak zwykle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 z całym szacunkiem JoShi, ale wikipedia nie jest z pewnością wiarygodnym źródłem informacji tworzona i redagowana przez internautów, pełna jest błędów Ale zaglądałaś tam, czy tak negujesz dla zasady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 23.05.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 z całym szacunkiem JoShi, ale wikipedia nie jest z pewnością wiarygodnym źródłem informacji tworzona i redagowana przez internautów, pełna jest błędów Ale zaglądałaś tam, czy tak negujesz dla zasady? joShi ja zajrzałam i dalej nie wiem o co Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 z całym szacunkiem JoShi, ale wikipedia nie jest z pewnością wiarygodnym źródłem informacji tworzona i redagowana przez internautów, pełna jest błędów Ale zaglądałaś tam, czy tak negujesz dla zasady? joShi ja zajrzałam i dalej nie wiem o co Ci chodzi No przez analogię. Te wizyty policjantów to tez taki 'przypadek'.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 24.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 z całym szacunkiem JoShi, ale wikipedia nie jest z pewnością wiarygodnym źródłem informacji tworzona i redagowana przez internautów, pełna jest błędów Ale zaglądałaś tam, czy tak negujesz dla zasady? owszem zajrzałam, z ciekawości (chociaż z reguły nie korzystam z tego źródła mondrości) Przypadek definiowany jest tam, jako kategoria gramatyczna, nie ma tam innego znaczena tego słowa pomyślałam więc, ze rrmi zastosowała nieprawidłową deklinację ale nie doszukałam się błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Przypadek definiowany jest tam, jako kategoria gramatyczna, nie ma tam innego znaczena tego słowa pomyślałam więc, ze rrmi zastosowała nieprawidłową deklinację ale nie doszukałam się błędów Oooo.... Usunęli. A taki fajny był zestaw czystych przypadków z historii najnowszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 24.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 może o tę stronę chodziło? ktos ją tu wrzucił powyzej ale tu o zbiegi okolicznosci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 może o tę stronę chodziło? ktos ją tu wrzucił powyzej ale tu o zbiegi okolicznosci chodzi Tak o tą ale była też pod 'przypadek' Cóż. Wiki dynamicznie się zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 25.05.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 "Dziennik": Rosjanie przetłumaczyli i opublikowali raport Macierewicza, a nawet poprawiają w nim błędy. http://wiadomosci.onet.pl/1541799,11,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 25.05.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Macie może konto bankowe? Nie? To popatrzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 27.05.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Co prawda do 40 urodzin mam jeszcze trochę czasu ale...ten tekst mnie zbulwersował http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4175170.html a szczególnie ten fragmencik ...On nie chce zarabiać dużo, cieszy się tym, co dostanie. Dzisiejsi czterdziestoparolatkowie to w dużej mierze ludzie mający bardzo dużo wolnego czasu. Ofertę pracy mogą potraktować jako coś, co wypełni im czas pomiędzy wykonywaniem swojego hobby. A jeżeli jeszcze są za to jakieś pieniądze, to ci ludzie są uszczęśliwieni.. a takich kwiatkow tam więcej.... A może ja żyję w innej rzeczywistości???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts