Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najtrudniejsze ludzkie slabosci

cisza1

Recommended Posts

Co uwazacie za najwieksza ludzka slabosc (moze wlasna, moze innych)?

Jak myslicie jak mozna z tym walczyc?

Moim zdaniem nie ma takiego nalogu ktorego by nie dalo sie zwalczyc... nie ma tez takiej cechy ktorej by nie dalo sie chocby czesciowo 'spasywowac'.

Oczywiscie powstaje pytanie czy warto...? ale... abstrachujac od kosztu i skupiajac sie na metodzie...

mysle ze waznym problemem jest: proznosc

jak z tym skutecznie walczyc... cholera... nie mam pojecia

- głupota

- zazdrość

- nadopiekuńczość

- brak inteligencji emocjonalnej ( lub empatii jak kto lubi :))

Ja mam taką prywatną metodę pod hasłem : "A niech sobie polata" - daję szansę wykazania się osobnikowi. Jak się przejedzie na własnej głupocie (lub próżności) to nic mu lepiej nie zrobi.

Ale stosuję tylko "służbowo".

Prywatnie udało mi się nieco wykorzenić lenistwo u dzieci ... ale to temat rzeka

fanatyzm

wiekszosc powyzszych w/w ( głupota, brak inteligencji emocjonalnej, zazdrosc, próżnosc, egoizm ,przeswiadczenie o wlasnej wyzszosci , ślepa i bezkrytycznej wiara w coś itp.) wydaje mi sie ze mozna chyba podpiac - eskalacja ich prowadzi do fanatyzmu...

mam przynajmniej takie wrazenie...

o swojej prywatnej najgorszej cesze - nie powiem

:wink: (zbyt duzy wachlarz i trudny wybór :))

Przepraszam wszystkich , ale tematem sa "Najtrudniejsze ludzkie slabosci" . Wy zas opisujecie najokropniejsze .

najtrudniejsze do wyrwania z korzeniami :)

Mój znajomy ma taką słabość, że MUSI zajrzeć trzy razy w tygodni do agencji towarzyskiej - żona się już chyba przyzwyczaiła - to jest TRUDNA słabość :)