Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łasica, Kuna pomocy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://lesnictwo.republika.pl/ssaki/kundo.jpg

kuna domowa żywi się przeważnie drobiem, zarówno młodym, jak i starym, drobnym ptactwem i jajami, ale jej podstawowe jadło stanowią myszy i szczury; zjada także owoce

w osiedlach ludzkich skutecznie łowią szczury, pełniąc tym samym pożyteczną role

wiedzie skryty, nocny tryb życia ...http://aa.ecn.cz/img_upload/65636e2e7a707261766f64616a737476/kuna__SOP.jpg

sposób na kune - kup psa ...

" kup psa ..."

Taaak!

Szczekliwego! Ratlerki są najlepsze!

NIKT już nie pośpi!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszkę pianki se kup! Wiertło! Wkrętarkę jaką dopożycz i napchaj tej pianki, to gość (jaki by nie był) długo tam sobie miejsca nie znajdzie a i termoizolacja za kaloryferem - fajna sprawa!

Jak coś zacznie skrobać gdzieś obok, to postaw se tam krzyżyk a potem (jak otworzą markety) ponów procedurę! :lol: :lol: :lol:

Adam M.

"Nie wiem jak to stamtad wykurzyc, i sie na wieki pozbyc. "

Trzeba mieć nerwy ze stali, giwerę i sokole oko.

Sposób na kunę : pokochać!!! :lol: :lol: :lol:

Jest tu o tym wątek!

Poczytaj!

Masz fajnie, bo są szanse, że na nią miejsca braknie po n-tym powtórzeniu proponowanej procedury....

Nie będzie miała gdzie włazić!

A dodatkowo poprawiasz sobie współczynniki i obniżasz zużycie paliwa...

Same pozytywy!

A wyobraź sobie, że to w wełnie nad folią i pod dachówką.... :roll:

A jak już masz giwerę i nic, to tylko sobie w łeb palnąć! (lub pokochać!)

Adam M.

jednego sie tylko troszke boje..

ze po strzyknieciu pianki, wypchnie mi plyte..

nie jestem budowlancem a laikiem w tych sprawach. Pianka po wstrzyknieciu sie rozpreza (rosnie) i zastyga... czy nie?

a druga sprawa co mnie niepokoi, to czy ta pianka przypadkiem nie jest slodka :-? i czy jej nie zasmakuje..?

sa pianki niskoprężne /inna sprawa ze trzeba dawkowac "z czuciem"/

ale

o ile mokra pianka moze spaskudzic futro kunie i w jakims sensie obrzydzac zycie

tak sucha pianka nie stanowi dla kuny zadnej przeszkody - jeśc jej nie musi - wystarczy ze wydrapie ...

A wyobraź sobie, że to w wełnie nad folią i pod dachówką.... :roll:

No właśnie, mnie coś takiego spotkało i jak narazie wynik około 3:0 dla kuny. Naprawdę jest ciężko i przez święta i nowy rok dałem sobie spokój z walką, ale niedługo trzeba będzie na nowo stanąć w szranki. Tym razem zaatakuję ją prądem 8)

Poza "elektrycznego pastucha" nie wychodź!!!

Zazwyczaj to Ty dach oglądasz - suchy! Bywa i to często - mokry.

Uwierz! To bardzo mało dobry pomysł!!! :o :o :o

Poszukaj tu na forum wątku o kunach. Kilka było!

Pij nerwosol, popychaj go relanium, czytaj i najlepiej - pokochaj!

:lol: :lol: :lol:

Albo NAPRAWDĘ weź się za ten problem!

Adam M.

Przeciwnik jest bardzo zwinny i inteligentny!

Ma nad Tobą sporą przewagę.

Jedyne w czym go przewyższasz to rozum.

On ma mniejszy! :lol:

Poznaj przeciwnika. Dobrze poczytaj o nim. "Stań się kuną" i myśl tak jak ona. Potem ze swojego punktu odniesienia oceń to, co wymyśliłeś jak kuna.

Poznaj cele (dlaczego tak jej się u Ciebie spodobało).

Technika, wbrew pozorom, mało tu pomaga.

To naprawdę wymagający przeciwnik!

Wiesz, że "jeżeli nie da się pokonać przeciwnika - to należy się do niego przyłączyć!" :lol: :lol: :lol:

Może więc - pokochaj?!

Adam M.

musze sie przyznac ze nie wiedzialem ze taka wojna mnie czeka..

strategia, poznanie przeciwnika, myslenie jak on..

dobrze ze za moich czasow w szkole bylo przysposobienie obronne, w wojsku nie bylem ale nie bede chyba strzelal, za to pare filmow "rambo" popatrze i bedzie chyba ok :D

nie ma co wyzwanie mnie czeka

http://lesnictwo.republika.pl/ssaki/kundo.jpg

kuna domowa żywi się przeważnie drobiem, zarówno młodym, jak i starym, drobnym ptactwem i jajami, ale jej podstawowe jadło stanowią myszy i szczury; zjada także owoce

w osiedlach ludzkich skutecznie łowią szczury, pełniąc tym samym pożyteczną role

wiedzie skryty, nocny tryb życia ...http://aa.ecn.cz/img_upload/65636e2e7a707261766f64616a737476/kuna__SOP.jpg

sposób na kune - kup psa ...

kuna, to tak wygląda kuna? :lol:

Jeśli jest to codzienne chrobotanie pojawiające sie o tej samej porze to wyłącz kiedyś ogrzewanie dużo wcześniej i posłuchaj czy coś sie zmieniło apropo pory występowania. Zastanów się czy to chrobotanie to przypadkiem nie odgłosy rozkurczania się rur, płyt Gispowo-kartonowych lub materiału ścicennego (piszesz coś o sklejce). Uwierz mi że bywały takie przypadki, że ludzie mysleli, iż mają np na poddaszu myszy itp. Pamięta, że każdy materiał przy zmianie temperatury pracuje, a szczególnie słychać to gdy wcześniej podczas wykonywania były popełniane proste błędy budowlane( np łączenie sufitu powieszanego ze ścianą gipsem zamiast akrylem - bardzo stuka).

Nie załamuj sie bo to wcale nie musi być jakiś szkodnik. Pozdrawiam.