annecy 08.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Śmieszą mnie ci wszyscy obrońcy szkodników, jakoś ludźmi się nie przejmują. A na codzień wpieprzają schabowe, mielone czy inne rosoły z kury. Ciekawe ilu z nich chociaż raz w życiu pomogło jakiemuś zwierzakowi.. W internecie to łatwo się pomaga. Muchy, komary, szerszenie, osy... też pewni łapią w słoiczek z dziurkami i wypuszczają w lesie. ja mięsa nie jem już od 3 lat... i żyję.... i innym też staram się nie przeszkadzać w życiu... widać da się... więc nie generalizuj! poza tym , problem nie polega na tym czy pozbywać się kun z domów , bo je niszczą ale jak się pozbywać....! ja jestem za humanitarnym podejściem, ot co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.02.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 bladyy78 ... kurcze - szacun ...... za to, że nie przywaliłeś jej łopatą tudzież nie podałeś trutki do jedzonka lub nie odstrzeliłeś ... kuna - też chce żyć jak Ty i ja .... mam nadzieję, że stworzonko już sobie pomyka w lesie wśród gałązek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.02.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 [Może nie jestem "Gucwińskim" i jak widze koty sąsiadów robiące sobie wychodek z mojego piasku na budowe to to gonie ile wlezie (wiecej nie napisze, bo mnie zliczujecie ) Brutalu! te biedna kocięta znaczą SWÓJ teren i to jest instynkt. One nie wiedzą, że Twój piasek jest na budowę myślały że zrobiłeś im taką fajną kuwetę ogrodową... A poza tym nie są złośliwe tylko milusie i mądre i ta kuna też jest taka fajna milusia i przyroda też jest milusia i trzeba ją chronić nawet za cenę zdrowia psychicznego pojedynczego człowieka. Byle bym tym człowiekiem nie był ja... Bo wtedy "ręka noga mózg na ścianie" A tak poza tym to papatki, całuski i ściskam serdecznie. Heja buziaczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.02.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No wiesz jak lubisz patrzeć na zesrane podwórko to juz nie moja sprawa, ja nie bardzo, a pozaty jak kot jest mądrym stworzeniem to ja wymiekam Psa można nauczyć wiele, ale kota? I tak będzie chodził własnymi drogami, i nawet jak mu w pewnym miejscu urwiesz mu łape, to na pozostałych dokustyka jeszcze raz i zesra sie po raz enty, pies by tego niezrobił. (skoro juz zostałęm oskarżony o brutalstwo ) Więc naucz to mądre zwierze takich zachowań, to zmienie zdanie. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 pierwek - wszystko można , humanitarnie ...... mój ojciec - na przykład w ubiegłym roku miał krety w posesji ... górka na górce - i w szoku byłam jak skubany się zawziął .... jak sie robiła górka - podchodził z łopata , wyczekał moment , podebrał kreta z tą ziemia, do wiadra ....i wynosił do lasu za rzekę ... Pytam go - co ty robisz ? a on mi na to, że wynosi za rzeke coby nie wrócił ... a zabić nie zabije bo kret też chce żyć ... Mnie czeka akcja w tym roku .... na jesieni miałam cała działkę zrytą ... ale nie mam tyle cierpliwości co tato ... kupie jakis odstraszacz ultradźwiękowy ... ale na pewno nie zabiję ... jak tak patrzę na niekt orych to se mysle, że człowiek to takie większe terytorialne zwierze ... zabetonować, zabić ... tylko moje, moje , moje najważniejsze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.02.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 JA też nie mam sumienia zabić, żeby ktoś nie myślał, ale patrzyć z zachwytem jak zwierzyna robi nam demolke z domu czy podwórka to juz podchodzi pod sadomasochizm, może ktos lubi Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 08.02.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A ja proszę o projekt klatki bo niestety nam kuna żyć juz nie daje... sciaga jakies smieci które smierdzą i halasuje w nocy. Porażka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.02.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 JA też nie mam sumienia zabić, żeby ktoś nie myślał, ale patrzyć z zachwytem jak zwierzyna robi nam demolke z domu czy podwórka to juz podchodzi pod sadomasochizm, może ktos lubi Pozdro !!! Nikt nie każe patrzeć ... można zrobić wiele -- ale w humanitarny i cywilizowany sposób ... jak na przykład bladyy78 ... zaimponował mi , powiem bez kozery ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 dziubek25077 ja rozumiem Twój ból ale nie gorączkuj się tak tylko popatrz na buźkę pod moim postem. To była gorzka ironia... co do kretów... mam postawionych parę butelek i puszek po piwie na drutach + jak pojawi się jakiś zabłąkany kret to mu od razu wsadzam odstraszacz elektroniczny w jego dużą dziurę... ... tylko od kopca niestety . Krety siedzą za płotem u sąsiada który tylko kosi trawę na swojej działce i prawdopodobnie zbiera kasę na budowę. Nie jest to zbyt estetyczne ale jak widzę te kopce za płotem to w sumie moje butelki nie wyglądają najgorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 JA też nie mam sumienia zabić, żeby ktoś nie myślał, ale patrzyć z zachwytem jak zwierzyna robi nam demolke z domu czy podwórka to juz podchodzi pod sadomasochizm, może ktos lubi Pozdro !!! Nikt nie każe patrzeć ... można zrobić wiele -- ale w humanitarny i cywilizowany sposób ... jak na przykład bladyy78 ... zaimponował mi , powiem bez kozery ... Jestem dokłądnie tego samego zdania, ale czytając niektóre wypowiedzi to takie skutki miejscowych zwierzątek są wręcz atrakcją Dodam dla kotrastu, że moim marzeniem jest zeby w okolicy lubnawet na podwórku latały ważki, pamiętam z dzieciecych lat jak nad jeziorami latało pełno. CHyba małe oczko wodne im nie wystarczy Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.02.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 pierwek Wszystko ok ale co by nie było kota w domu niezaakceptuje Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.02.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dodam dla kotrastu, że moim marzeniem jest zeby w okolicy lubnawet na podwórku latały ważki, pamiętam z dzieciecych lat jak nad jeziorami latało pełno. mnie nic nie trza ... do lasu 250m ... podchodzą pod płotek sarenki , jeżyki, bażanty , kuropatwy ... fajnie latem wieczorkiem przy kawie na tarasie usiąść i popatrzeć jak sarenki pomykają... na budowie miałam gniazda ptaków ... kopciuszki się wylęgły na wysokości wzroku w kotłowni ... animal planet na żywo ja tak lubię ... jeno do zaskrońców i żmij sie chyba nie przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 08.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A ja proszę o projekt klatki bo niestety nam kuna żyć juz nie daje... sciaga jakies smieci które smierdzą i halasuje w nocy. Porażka:( Projekt znajdziesz w google tutaj link do aukcji http://www.allegro.pl/sklep/6736511_farmen dziubek25077 ja uważam że kot jest bardziej czysty niz pies a uważałem odwrotnie dopóki sam kota nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mały Mariusz O swoje futerko napewno bardziej dba, szczerze mówiąc liżącego sie psa jeszcze nie widziałem Ale jak Ci sie zleje smród jakby sie stado małp zrzygało To nie dla mnie Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 08.02.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A kuna to takie stworzonko że nie łatwo się przed nią zabezpieczyć bo potrafi pod dach wejść małym otworkiem pod dachówka. Wniosek: trza kryć gontem bitumicznym albo miedzią. Blady78, szacuneczek: złapałeś, pytasz, wywozisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mały Mariusz O swoje futerko napewno bardziej dba, szczerze mówiąc liżącego sie psa jeszcze nie widziałem Ale jak Ci sie zleje smród jakby sie stado małp zrzygało To nie dla mnie Pozdro !!! dziubek - Tobie kota własnie trzeba żebys zobaczył jakie to czyste zwierzątko Mój to taki hrabia, że nawet jak na dwór wychodzi to na trawę się nie załatwi, tylko do kuwety po powrocie. A w kuwecie żwirek pochłaniający i nic nie czuć - słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.02.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A w kuwecie żwirek pochłaniający i nic nie czuć - słowo! masz kotkę czy kocura (a jak kocura to czy kastrata)? Pytam z ciekawości czy taki żwirek daje radę przy kocie z jajkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A w kuwecie żwirek pochłaniający i nic nie czuć - słowo! masz kotkę czy kocura (a jak kocura to czy kastrata)? Pytam z ciekawości czy taki żwirek daje radę przy kocie z jajkami. Kotek - bez jajek (już mi to chyba wybaczył) , więc nie wiem jakby to było przy jajecznym kotku, bo mój zabieg przeszedł jak miał 7 m-cy, zanim by mógł zacząć teren znaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JPawka 08.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A w kuwecie żwirek pochłaniający i nic nie czuć - słowo! zgadza się ale też dużo zależy od tego czym karmimy naszego pupla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.02.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wniosek: trza kryć gontem bitumicznym albo miedzią. Blady78, szacuneczek: złapałeś, pytasz, wywozisz. Pozdrawiam. Myślę, że jak się kuna zaprze to możesz sobie betonem dach zalać a i tak wejdzie. Nie wiem czy na stronie TVP są dostępne archiwlane programy. Kilka mc temu było o kunach w Expresie Reporterów (kunkę "posiada" między innymy gość z kabaretu Otto). Uprzyjemnia jej dzień grając na wiośle podpiętym do pieca. Kuna ma to chyba w dupie. Brrrrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts