Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łasica, Kuna pomocy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Dobry "łowny" kot zawsze wytropi i upoluje takie zwierze. Mój gdyby umiał latać to nie pozwoliłby żadnemu ptactwu fruwać nad działką. A zawsze to w zgodzie z przyrodą.

http://foto1.m.onet.pl/_m/633f0f96b1e5f571c71ca5979adf1ae1,5,19,0.jpg

Ale piękny kot :D :D :D I jaki wielki!!!!!!

A co do tematu, to chętnie je przyjmę, są bardzo pożyteczne.

Już widziałem myszy u siebie (a nie ma jeszcze budynku)

Człowiek po to udomowił psa i kota aby nie mieć problemów z tego typu szkodnikami. Dzikie zwierzęta z dala omijają miejsca w których grozi im niebezpieczeństwo, taką mają naturę. Kotem się nie "rzuca" - on sam poluje. Koło mnie jest sporo kotów, ale nikt w okolicy nie uświadczy kreta, nornicę, czy inne szkodniki - po prostu nie mają szans. Kot jest na tyle cierpliwy, że gryzoń zdycha z głodu, ze strachu lub zostaje upolowany, dlatego takie miejsca omija z daleka.

Witam

Dobry "łowny" kot zawsze wytropi i upoluje takie zwierze. Mój gdyby umiał latać to nie pozwoliłby żadnemu ptactwu fruwać nad działką. A zawsze to w zgodzie z przyrodą.

http://foto1.m.onet.pl/_m/633f0f96b1e5f571c71ca5979adf1ae1,5,19,0.jpg

Odbiegnę na chwilkę od tematu, za co przepraszam. Otóż w wielkiej niezgodzie z przyrodą. Kot jest gatunkiem ekologicznie "obcym". Poza myszami tępi ptaki, głównie śpiewający drobiazg. Co gorsza, nie tylko w ogródku, ale jego zasięg jest znacznie większy.

Też miałem kota, cóż, dzieci, wiadomo. Słowik śpiewał tylko jedną noc :evil: I prawie każdego dnia jakieś piórka po kocim posiłku na trawniku.Od czasu, jak nie posiadam, są słowiki i wiele wszelakiego ptactwa, gnieżdżącego się i wyprowadzającego potomstwo w ogrodzie. Koty z sąsiedztwa skutecznie przegania sunia, ptaki ignoruje (one ją też)

Kup sobie straszak i często pohałasuj (jak masz czas. łebki Ci chętnie pomogą :lol: ) najlepiej na strychu. Dołóż do tego kilka ultradżwiękowych wypłaszaczy. Ze dwa , trzy różne modele. Te zwierzątka i wzrok i słuch mają bardzo dobry. Jak im zrobisz "stresa" to sobie pójdą (może do nie lubianego sąsiada? :lol: ).

Ty jak masz ze dwa komary w pokoju to też nie pośpisz.

Zrób jej "kuku" to się wyniesie.

Swoją drogą - współczuję! :roll: :roll:

Przyroda wokół nas fajna rzecz. Byle za bardzo do nóg się nie łasiła. No, może nie cała. :roll:

Pozdrawiam Adam M.

Kup sobie straszak i często pohałasuj (jak masz czas. łebki Ci chętnie pomogą :lol: ) najlepiej na strychu. Dołóż do tego kilka ultradżwiękowych wypłaszaczy. Ze dwa , trzy różne modele. Te zwierzątka i wzrok i słuch mają bardzo dobry. Jak im zrobisz "stresa" to sobie pójdą (może do nie lubianego sąsiada? :lol: ).

Ty jak masz ze dwa komary w pokoju to też nie pośpisz.

Zrób jej "kuku" to się wyniesie.

Swoją drogą - współczuję! :roll: :roll:

Przyroda wokół nas fajna rzecz. Byle za bardzo do nóg się nie łasiła. No, może nie cała. :roll:

Pozdrawiam Adam M.

No właśnie umnie też myszy grasowały odkąd rok temu nabyłem sobie kino domowe nie widziałem ani jednej. Ponoć nie lubią basów czyli dudniących tonów