Artur K. 28.01.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Są różne środki chemiczne, ale najpierw musisz wytropić, którędy dostaje się do domu, i gdzie dokładnie ma legowisko. Zabezpieczyć dobrze to miejsce, aby więcej się nie mogła tamtędy dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 28.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Właśnie te środki chemiczne, JAKIE ???? Ktorędy włazi już wytropilem, odkręciłem rynny ale słupków nie dam rady usunąc bo są betonowe i podpierają balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.01.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 LUDZIE!!!!1. Taż to pod ścisłą ochroną.2. To łapie myszy i szczury!!!!!! Same korzyści!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prym 28.01.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Może pomoże Pan Antoni Przychodzień - elektronik z Bielska Białej produkujący elektroniczne odstraszacze. Ja od dwóch lat mam jego odstraszacze myszy i komarów są skuteczne. Telefon Pana Antoniego 33-818-64-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 LUDZIE!!!! 1. Taż to pod ścisłą ochroną. 2. To łapie myszy i szczury!!!!!! Same korzyści!!!! Dlatego nie proponowałem odstrzału A jak mości sobie gniazdo w wełnie to korzyść niewątpliwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 28.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Poczytajcie ten wątek i lepiej szybko mi coś doradźcie bo wysadze dach w powietrze http://www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=11&i=103158&t=102413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 28.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tak ale psa czy kota nie zamkne na strychu. Dajcie nazwe jakiegoś srodka chemicznego aby ja odstraszyło. Muszę ratować to co jeszcze zostało a i tak czeka mnie ściąganie dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 28.01.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja mieszkam w lesie, ale żadnej kuny, kurna nie widziałem. Trzeba współżyć z przyrodą, z nią się nie wygra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 28.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 WitamDobry "łowny" kot zawsze wytropi i upoluje takie zwierze. Mój gdyby umiał latać to nie pozwoliłby żadnemu ptactwu fruwać nad działką. A zawsze to w zgodzie z przyrodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Obawiam się, że jedynie uszczelnienie wszelakich dziur, którędy właziRzucanie kotem w kunę nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam Dobry "łowny" kot zawsze wytropi i upoluje takie zwierze. Mój gdyby umiał latać to nie pozwoliłby żadnemu ptactwu fruwać nad działką. A zawsze to w zgodzie z przyrodą. http://foto1.m.onet.pl/_m/633f0f96b1e5f571c71ca5979adf1ae1,5,19,0.jpg Ale piękny kot I jaki wielki!!!!!! A co do tematu, to chętnie je przyjmę, są bardzo pożyteczne. Już widziałem myszy u siebie (a nie ma jeszcze budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 28.01.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Człowiek po to udomowił psa i kota aby nie mieć problemów z tego typu szkodnikami. Dzikie zwierzęta z dala omijają miejsca w których grozi im niebezpieczeństwo, taką mają naturę. Kotem się nie "rzuca" - on sam poluje. Koło mnie jest sporo kotów, ale nikt w okolicy nie uświadczy kreta, nornicę, czy inne szkodniki - po prostu nie mają szans. Kot jest na tyle cierpliwy, że gryzoń zdycha z głodu, ze strachu lub zostaje upolowany, dlatego takie miejsca omija z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam Dobry "łowny" kot zawsze wytropi i upoluje takie zwierze. Mój gdyby umiał latać to nie pozwoliłby żadnemu ptactwu fruwać nad działką. A zawsze to w zgodzie z przyrodą. http://foto1.m.onet.pl/_m/633f0f96b1e5f571c71ca5979adf1ae1,5,19,0.jpg Odbiegnę na chwilkę od tematu, za co przepraszam. Otóż w wielkiej niezgodzie z przyrodą. Kot jest gatunkiem ekologicznie "obcym". Poza myszami tępi ptaki, głównie śpiewający drobiazg. Co gorsza, nie tylko w ogródku, ale jego zasięg jest znacznie większy. Też miałem kota, cóż, dzieci, wiadomo. Słowik śpiewał tylko jedną noc I prawie każdego dnia jakieś piórka po kocim posiłku na trawniku.Od czasu, jak nie posiadam, są słowiki i wiele wszelakiego ptactwa, gnieżdżącego się i wyprowadzającego potomstwo w ogrodzie. Koty z sąsiedztwa skutecznie przegania sunia, ptaki ignoruje (one ją też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 28.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Firma Bros produkuje preparat odstraszający gryzonie. Jest on w proszku pakowany w małe wiaderaka. Cena w sklepach coś około 20 zł za opakowanie. To nie trucizna. Trutek też jest kilka rodzaji, ale nie polecam, gdyż te zwierzątko jest pod ochroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 28.01.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Firma Bros produkuje preparat odstraszający gryzonie. O ile umiem czytać, to chodzi o kunę, nie o jej ofiary czyli grzyonie . Na kunę domową na strychu należy zamontować radio z głośną muzyką (włączone co najmniej na jedną całą noc). Skuteczne i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.01.2007 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Kup sobie straszak i często pohałasuj (jak masz czas. łebki Ci chętnie pomogą ) najlepiej na strychu. Dołóż do tego kilka ultradżwiękowych wypłaszaczy. Ze dwa , trzy różne modele. Te zwierzątka i wzrok i słuch mają bardzo dobry. Jak im zrobisz "stresa" to sobie pójdą (może do nie lubianego sąsiada? ). Ty jak masz ze dwa komary w pokoju to też nie pośpisz. Zrób jej "kuku" to się wyniesie. Swoją drogą - współczuję! Przyroda wokół nas fajna rzecz. Byle za bardzo do nóg się nie łasiła. No, może nie cała. Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 01.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kup sobie straszak i często pohałasuj (jak masz czas. łebki Ci chętnie pomogą ) najlepiej na strychu. Dołóż do tego kilka ultradżwiękowych wypłaszaczy. Ze dwa , trzy różne modele. Te zwierzątka i wzrok i słuch mają bardzo dobry. Jak im zrobisz "stresa" to sobie pójdą (może do nie lubianego sąsiada? ). Ty jak masz ze dwa komary w pokoju to też nie pośpisz. Zrób jej "kuku" to się wyniesie. Swoją drogą - współczuję! Przyroda wokół nas fajna rzecz. Byle za bardzo do nóg się nie łasiła. No, może nie cała. Pozdrawiam Adam M. No właśnie umnie też myszy grasowały odkąd rok temu nabyłem sobie kino domowe nie widziałem ani jednej. Ponoć nie lubią basów czyli dudniących tonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 01.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dyskoteke ma już 3 dzień, proszek odstraszający, pułapka i wszystko dupa.w drodze jest jakiś ultradźwiękowydajcie jakiegoś pomysła bo już mnie szlag trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A próbowałeś nagranie ze szczekaniem psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts