Przychodzień 27.11.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Przeczytałem opowieści o kunach i ponieważ zajmuję się zawodowo zabezpieczaniem budynkow przed kunami od prawie 14 lat stwierdzam, że wiedza na ich temat to same legendy np-kot ochroni - kunie wystarcza kilka sekund żeby upolowac kota,-ultradźwięki nie dzialają- działają tylko trzeba wiedzieć jakiej mają być częstotliwości,-podwójna wróblówka- kuna przegryza stal jak my kawałek chleba,-glośna muzyka odstraszy- należy dołożyć pół litra i zagrychę -dezodoranty- wietrzeją i nie da się popsikać do wszystkich otworów-odstraszacz założony na strychu nie jest skuteczny- przecież do kuny nic nie dociera bo ultradźwięki są wytłumiane przez folię i wełnę - to tak jakby w celach antykoncepcyjnych połykać prezerwatywy-itd, itppełne informacje 600 152 394Antoni PrzychodzieńUkłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.12.2007 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 ciekawe info o kunach ...interesuje mnie tez "zabijaczka ślimaków" http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,448,Nowy%20wynalazek%20bielszczanina.html mozesz podać na jak duzym obszarze jest skuteczna i cene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 07.03.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mam ten sam problem. Coś łazi mi pomiędzy wełną a folią. Folia jest już w kilku miejscach przedziurawiona. W wełnie zostały porobione korytarze i trzeba będzie ją zdejmować i przeglądać straty. Założyłem stalową pułapkę i nic. Tzn. jedynym sukcesem była myszka. Jako przynętę najpierw położyłem plasterek szynki, który znikł. Założyłem więc paróweczkę i owinąłem recepturką i wpadła myszka. Na kunę lub tchórza to nie działa. Może podłożę jajeczko... zobaczymy czy to coś da. Czy jest jakaś trutka na te zwierzaki? Sądząc po odchodach to nie jest raczej szczur więc trutka na szczury chyba odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 aha. Zje trutkę i sobie umrze, gdzieś schowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 07.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 a może oswoić, zaprzyjaźnić się, dla dzieci przyjaciel "jak znalazł"... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/e/ee/Kuna_wodna_M_pennanti001xx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 07.03.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 a może oswoić, zaprzyjaźnić się, dla dzieci przyjaciel "jak znalazł"... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/e/ee/Kuna_wodna_M_pennanti001xx.jpg I co może później kojec buda i ciepła strawa co dnia a ona sie odwdzięczy dozorowaniem obejścia i szczekaniem na przechodniów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret.las 07.03.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Masz Kunę. Gratuluję! Problem myszy, szczurów, karaluchów itp. szkodników Ci nie grozi. Ona się nimi zajmnie. Poza tym Kuna za przeproszeniem " nie sra tam gdzie je" tzn. nie będzie zagryzać Twoich kur tylko sąsiada. U mnie kiedyś były Tchóże, bardzo miłe i ciekawe zwierzątka, tylko czasem trochę w nocy hałasowały Może i nie sra ale NAŚCIĄGA PADLINY do chaty i smrud będzie niemiłosierny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 07.03.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Miałem kiedys (chyba) takie zwierzątko w domu. Mieszkało w oddzielonej przestrzeni strychu użytkowego.... i w niczym nie przeszkadzało.... tylko ta świadomosć dzikiego lokatora trochę irytowała. Jak wporowadziła sie do obejścia bulterrierka, problem sam zniknął, ale nie jestem do końca pewien, czy w kazdym, tego typu, przypadku rozwiązaniem jest bulterrier?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris59 07.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mam a raczej miałem kunę na poddaszu. Pozbyłem się jej w momencie uruchomienia urządzenia, które kupiłem na Allegro. Emituje ono dźwięk o częstotliwości, która dla kun, myszy,szczurów jest nie do zniesienia. Wyniosła się i myślę,że na dobre. Polecam to działa. Są tez w sprzedaży trutki w postaci takiej pasty. Próbowałem, początkowo znikała, potem zaczęła zostawać co świadczyło o tym, że kuna ma juz dość. Ale bardziej polegam na urządzeniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 07.03.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/lasica-kuna-pomocy,t92023.htm?highlight=kuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Kuna to świetna kuracja odchudzająca! "Pacjent" nią przejęty chudnie "w oczach!". To bardzo zmyślne zwierzątko i w tej walce zwykle każdy pojedynek ONA wygrywa! Sposoby na kunę: Pokochać! Ignorować ją i cierpieć patrząc na straty. Polować z mordem w duszy (świetnie odchudza!). Wypłaszać (ultradźwięki itp.) Było parę takich tematów! Poczytaj, bo jest co! Wyobraź sobie siebie w tej walce! A potem wybór metody! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.03.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Strzelby, trąbki, napalm ktoś proponował.... Fajna imprezka! Można się załapać? Kiedyś nieźle strzelałem. Więcej jak ze 20m2 dachu nie odstrzelę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velours 24.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 u mnie też jest kuna w dachu, nie wiem jakie szkody poczyniła, ale w nocy ją słychać jak drapie.... coś się turla... masakra! w jednym z pokoi mam płyty gipsowe źle położone i tam szczeliny pękają, przez jedną ze szczelin czuć ooobrzydliwy zapach (nasikała tam gdzieś?) mam zamiar te płyty zrywać i dać nowe anyway.... mam kota, czytałem, że kuny się kotów nie boją - ale dzisiaj właśnie byłem świadkiem jak kuna i kot się spotkały... kuna uciekła, kot (młody i szybki) za nią, ale mu uciekła... więc może jednak koty (kilka kotów?) dałyby jej radę? jutro kupuję pułapkę żywołowną, gdzie ją najlepiej rozstawić (na ziemi?) co do niej wsadzić żeby skusić kunę? Na ten czas zamknę kota w domu żeby tam nie wlazł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.03.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Opisuj wyniki rund! You're next! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 24.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Najlepiej żywego gołębia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velours 25.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 a hmm... a gołąb nie ucieknie z niej? myslałem, zeby tam dać zdechłą mysz... kot przynosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 25.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Na padlinę będzie ciężko. Jak kuna bratu zagryzała gołębie to tylko krew z nich wysysała i muszą być żywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velours 30.03.2008 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 nie chce się łajza złapać... z drugiej strony już 3 dni (od kiedy mam pułapkę) jej nie słyszałem w dachu - dziwne.. w jednym z pokoi śmierdzi padliną przez szczeliny w płytach gipsowych - do zdjęcia i aż sie boję co tam zobaczę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hackenbush 13.04.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 jutro kupuję pułapkę żywołowną, gdzie ją najlepiej rozstawić (na ziemi?) co do niej wsadzić żeby skusić kunę? Na ten czas zamknę kota w domu żeby tam nie wlazł pozdrawiam Podobno jajko jest dobrą przynętą - pisz czy Ci się udało, bo ja w tym tygodniu zamawiam pułapkę. Sam nie wiem, co będę musiał zrobić, żeby usunąć straty - porozwalała mi folię dachową a w wełnie porobiła kanały. Rozciąłem dzisiaj folię i znalazłem jakies psujące się ścierwo - pewnie zrobiła sobie spiżarnię. Znacie kogoś w okolicach Krakowa, kto potrafi naprawić dach po kunie ? -- Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chocolaterie 22.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wiem, że nie jest to pierwszy topic o tej tematyce ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Jak się pozbyć kuny? Siedzi to dziadostwo od jesieni na strychu niestety na wsi. Pogryzło kable a czytając wątki to strach myśleć co będzie dalej! Dlatego chcę się tego pozbyć szybko póki nie ma młodych (przynajmniej mam taką nadzieję żę nie ma). HELP!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts