YreQ 28.09.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 cześć dziewczyny i chłopaku Bartek - schody są po prostu ...... REWELACYJNE.... dech mi wiesz w czym zaparło .....niech je Julka zobaczy to życia nie będę miała - sama z nich też bym zjechała .... i w razie czego w dupsko kopnąć i z sypialni wywalić z poduchą na dół też bezpiecznie można Grzebiuszka - uduszę, wymyśl dobrą wymówkę i kup słodkie czerwone Wiolasz- daj znak kiedy wyjeżdżamy Amonite - gdzie byłaś skarbie ? ... no i cieszę się, że się podoba. Kuchnia będzie robiona przez stolarza ta zielona jak dotrze do nas FALA gotówki, ale jak na razie na powódź się nie zanosi - wstawię chwilowo meble z mieszkania......ale ścian jeszcze w kuchni nie skończyłam jakoś nie mogę się za nią zabrać - może dlatego, że wiem że to prowizorka będzie - a tych nie za bardzo lubię Dla relaksu byliśmy dzisiaj we Wrocku - tak na spokojnie, bez ciśnienia - jak to od roku mamy - że trzeba coś kupić pojechaliśmy pooglądać co kupić do domu można. No i ceny jak zwykle mnie powaliły: fotel za 8 tys., komplet wypoczynkowy za 20 tys. i takie tam mniej lub bardziej przydatne. Widziałam też przepiękne lampy włoskie - no ale "zwierzyniec" zwany głosem mego rozsądku się odezwał i za półkinkietu ponad 4 stówek nie dam - dodam były i droższe. Za to jak otworzą nowy sklep agd i midło i powidło to kupię nową pralkę w promocjii za tysiaka bo moja najwyraźniej odmawia przeniesienia w nowe miejsce , no ale ponoć starych drzew się nie przenosi a ta już dyszkę na karku ma. Życzę miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.09.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Schody widziałam łał!!!! padłam na kolana. No mój kolor, mówie Ci Poluję na totka, jak tylko sie uda, ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 przyszłam powiedzieć dzień dobry....na ten nowy tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 hejka to znów ja.............. przeczytałam ostatni wpis w dzienniku...i przyszłam pocieszać, że oni to się w piekle za to smażyć będą ....ale mam tez pytanie z serii drażliwych.... ino nie wiem czy zadać je dziś czy poczekac na lepcieszy nastrój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Schody widziałam łał!!!! padłam na kolana. No mój kolor, mówie Ci a zjeżdżalnię też taką masz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 cześć Kasia, dawaj gość od schodów jeszcze nie przyjechał, więc o Twoich nie wiem nic... ma być w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 więc moment to pozbieram kilka potrzebnych fot do kupy... daj mi minutkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ....ale mam tez pytanie z serii drażliwych.... ino nie wiem czy zadać je dziś czy poczekac na lepcieszy nastrój... nastrój się znajdzie - a drażliwa to jest kanalizacja - psiamać jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 więc moment to pozbieram kilka potrzebnych fot do kupy... daj mi minutkę ok, ale między 15,45 a 16.45 muszę wybyć do ortodonty z Julką, zatem pogadamy po powrocie, dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 no to jadę.... to jest zdjęcie z instrukcji montażu Veluxa http://images40.fotosik.pl/15/694f0366237bdb97.jpg ma jest zaznaczone że obróbka k-g wokół okna ma być idealnie w pionie od dołu okna i w poziomie w jego górnej cześći... oto jak wygląda moje okna...te są przykładowe, ale tak wyglądają wszystkie... http://images23.fotosik.pl/234/d3d2b52aab8e1e40.jpg http://images23.fotosik.pl/237/e1d3e53655ed0f11.jpg i one są źle..... a tak wyglądają Twoje... http://img99.imageshack.us/img99/410/dsc05047aov9.jpg które zabudowę góra mają ok, ale dołem już nie.... ja dzwoniłam do producenta i to kiepsko wygląda jeśli chodzi o późniejszą gwarancję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 29.09.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 no to jadę.... to jest zdjęcie z instrukcji montażu Veluxa http://images40.fotosik.pl/15/694f0366237bdb97.jpg ma jest zaznaczone że obróbka k-g wokół okna ma być idealnie w pionie od dołu okna i w poziomie w jego górnej cześći... oto jak wygląda moje okna...te są przykładowe, ale tak wyglądają wszystkie... http://images23.fotosik.pl/234/d3d2b52aab8e1e40.jpg http://images23.fotosik.pl/237/e1d3e53655ed0f11.jpg i one są źle..... a tak wyglądają Twoje... http://img99.imageshack.us/img99/410/dsc05047aov9.jpg które zabudowę góra mają ok, ale dołem już nie.... ja dzwoniłam do producenta i to kiepsko wygląda jeśli chodzi o późniejszą gwarancję... o co właściwie chodzi z tymi oknami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 no to jestem - - a ja nie dzwoniłam - z prostego powodu, nie widziałam takiej potrzeby - okna montowali dachowcy ( jedno łazienkowe poprawiali o pół centymetra na prośbę pana o regipsów ), a obrabiał pan od regipsów po wcześniejszym ustaleniu ze mną jak obudowujemy i ja tak chciałam - powiedz mi dlaczego ludziska od producenta okien mają ci narzucać jak masz okna g-k mieć obrobione ? Przecież w 90 % obróbka wynika też z FIZYCZNYCH MOŻLIWOŚCI NA BUDOWE (kąt nachylenia dachu, wysokość od kolankowej, grubość muru i to jak ustawiona jest na nim murłata - od wewnątrz, zewnątrz czy na środku) - chodzi mi o to , że nasze były np. niewiele powyżej murłat - obniżyłam je o jakieś 15 cm względem projektu z 2 względów - po pierwsze abym przez nie wyjrzeć mogła i po 2 - żeby obróbka na zewnątrz względem dachówek była możliwa do zrobienia - bo to co na zewnątrz w głownej mierze wpływa na to czy są prawidłowo czy nie zamontowane - wiesz , idzie mi o przeciekanie. Moje po okresie obfitych deszczów nie przeciekają i nie wyobrażam sobie tzw. żygownika ( czyli zupełnie na prosto pod oknem i zlicowane ze ścianą) pod oknem - niech oni się wymądrzają Kasieńko - a dla mnie tak jest ładnie. Okno wygląda jak w ramie i specjalnie nie wykolorowałam szpalet, bo zachłanna na światło jestem i więcej światła od białego się odbija - chociaż i tak pokoje siuper słoneczne są. Nie przejmuj się tymi od veluxa - nam okna zamawiał kolega i też powiedział, że każdy obudowuje jak lubi - a widziałaś parapety pod veluxami ? ja tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 i Kasiu jeszcze jedno - ja zgadzam się z rysunkiem technicznym - okno w pionie i poziomie powinno być zamontowane - jego obróbka jest kwestią wtórną i producenci veluxa guzik mają do naszych wykończeń wnętrz głowa do góry - będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ja Cię kofana rozumiem... tylko - cytując pana z veluxa - zabudowa k-g inna niż wskazana w instrukcji powoduje gorszą cyrkulację ciepłego powietrza, co z kolei wpływa na zmniejszenie się możliwości odparowania wody tzw punktu rosy na oknie...bo założenie jest takie, że w pobliżu , a najlepiej tuż pod veluxem jest kaloryfer....czyli jeśli za lat 7 zacznie Ci gnić okno, a Ty wezwiesz panów od Veluxa bo gwarancja jest na lat chyba 15 i oni zobaczą Twą zabudowę k-g..to Ci powiedzą, że nie masz gwarancji, bo okna są zamontowane niezgodnie z załączoną instrukcją.... aaaaa i jeszcze jedno.... okno przecieka gdy nie ma w nim obróbki tą druga foliąi.....czyli jest błąd w obróbce zewnętrznej, a gnije, gdy nie ma właściwej cyrkulacji powietrza od wewnątrz domu i to ma właśnie związek z k-g.... u mnie są obie wady i brak drugiej folii i zła zabudowa k-g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Już jestem po raz drugi wróciłam z wycisku - sprawa Kasiu kaloryferów też jest umowna - nasz instalator wspominał,że najlepiej byłoby kaloryfer zamontować pod veluxem bo jak mi śnieg zalegnie na oknie to ciepło kaloryfera wodę z niego zrobi (patrz jaki w fizyce obtrzaskany ) tylko ciekawe co na to elektryk bo ja tam puszki ustaliłam, bo wiadome było, że dziecka biurko z komputerem tudzież innym sprzętem pod oknem ma stać a nie pod ścianą ( teraz w mieszkaniu miałam biurko przy zwykłym oknie, kompa przy kaloryferze i pomimo wentylatora i innych rzeczy zaciekawie nie było dla tych kabli i moich firan )- takich herezji bądź nieprzemyślanych sytuacji albo narzucań jest -jak sama wiesz -wiele - u mnie np. kaloryfery były zaprojektowane pod oknami w kuchni - chyba w szafkach bym je miała . A wracając do okien dachowych- aby Ciebie uspokoić to jak będę u tego swoje znajomego w składach budowlanych to poproszę aby zadzwonił do veluxa. Sama wiesz, że z Pzu jest podobnie - jak ktoś nie chce wypłacić odszkodowania to znajdzie coś tam - tak mieliśmy z łazienką po zalaniu przez sąsiada - gościówa przyszła (po miesiącu) i powiedzała, że w gruncie rzeczy to plamy za wielkie nie są ( część wyszchła i zostały zacieki i dpryskująca gładź) i w zasadzie to sami możemy sobie to przemalować. No mmożemy, ale niech dadzą na farby. Po ostrej wymianie zdań i po kolejnym miesiącu kasę na farby przelali na konto. Ci z veluxa jak się nie daj boże będą chcieli przyczepić to tak jak piszesz przyczepią się do zabudowy g-k - zabezpieczyć na ewentulalność każda firma się musi - ja nie uważam, żebyśmy miały źle zrobione. Jeśli natomiast ich argumentacja ma Ci pomóc w walce z depesiami, to jej użyj - mnie się moja zabudowa baaardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 o co właściwie chodzi z tymi oknami??? w skrócie : o to, że ja mam obrobione inaczej niż zaleca producent, który Kasi tak wytłumaczył ; Kasia ma podobnie i martwi się, że jak okno będzie jej gniło to nie uwzględnią reklamacji. Mamy inaczej, ale nie źle - nie znalazłam informacji na stronie veluxa i rysunku z dolną obróbką i podpisem " tak jest źle ". Mam ...hmmmm.... bardzo wymagającego kierowniaka, który - jeżeli byłoby ewidentnie źle - nie przepuściłby tego regipsiarzowi. Gdybym drugi raz robiła teraz zabudowę - zrobiłabym tak samo. A .... o parapet pytałam pod veluxem montowanym w połaci dachowej a nie w kolankowej - to też mogłoby potencjalnie zakłócić cyrkulację powietrza, a jednak nasi znajomi nie mają pomimo braku kaloryfera efektu gniacia okna - zatem jeśli nie wiadomo o co chodzi w naszym kraju - chodzi o pieniądze Kasieńko - ty się tak wszystkim nie przejmuj. Uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.09.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 wsio racja.....hm.... tylko wiesz, u mnie jest tak, że dopiero jak się dowalę do zabudowy k-g i każę ją sobie zdjąć dowiem się czy moje okna mają drugą folię założoną....bo rozumiem, ze Twoje mają? a ja swoich nie jestem pewna... i tylko tak mogę się tego dowiedzieć... A tego swojego znajomego zapytaj koniecznie - to się wsio wyjaśni....i obie uśniemy spokojnie...że jakby co mamy good.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.09.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Schody widziałam łał!!!! padłam na kolana. No mój kolor, mówie Ci a zjeżdżalnię też taką masz ??? No zjeżdżalnia troche mi nie pasuje do wystroju, ale jak już wygram w totka to coś wymyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 wsio racja.....hm.... tylko wiesz, u mnie jest tak, że dopiero jak się dowalę do zabudowy k-g i każę ją sobie zdjąć dowiem się czy moje okna mają drugą folię założoną....bo rozumiem, ze Twoje mają? a ja swoich nie jestem pewna... i tylko tak mogę się tego dowiedzieć... kumam - ja byłam przy regipsach więc jestem pewna, że folię mają; że obrobione są dobrze, fachowo i estetycznie wizualnie, zalecany pion i poziom również mają; gdybym nie wiedziała o Twoich przejściach z depesiami, to pomślałabym, że podpis"szukam dziury w całym " jest prawdziwy Ale wiem o co chodzi - spoko. A skoro sen masz niespokojny przez podejrzenia, co oni tam mogli zmajstrować, więc przy okazji zpytam dla Ciebie - bo mi ta wiedza jest w zasadzie niepotrzebna- Kasieńko ja świadomie taki kształt obróbki chciałam. Jak mam babeczko Ciebie przekonać ? no nie zamartwiaj się tak - chyba chcesz w swej posidłości pomieszkać jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 29.09.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Schody widziałam łał!!!! padłam na kolana. No mój kolor, mówie Ci a zjeżdżalnię też taką masz ??? No zjeżdżalnia troche mi nie pasuje do wystroju, ale jak już wygram w totka to coś wymyśle zawsze można dostawić do balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts