Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PODKARPACKIE - biała lista wykonawców

Bha

Recommended Posts

Witam poszukuję firmy / ekipy do wykonania szamba ekologicznego oraz schodów drewnianych i mebli kuchennych w okolicach Rzeszowa, Zgłobienia. Czy możecie mi kogoś polecić? Poszukuję solidnych wykonawców, najlepiej w przystępnej cenie.

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 1 year później...

Witam wszystkich

Od wiosny jak tylko warunki pozwolą będę starował z budową od zera do planowanego stanu surowego otwartego.

Oczywiście będę potrzebował jakiejś sprawdzonej ekipy która gdyby weszła od fundamentów do góry pociągnęła by wszystko sprawnie i szybko - dach może ew. poszukam kogoś "dedykowanego" do tych prac.

Może ktoś kogoś polecić w okolicach Sanoka?

• 2 months później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...

Witam,

Nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do tego tematu. Jeżeli jednak ktoś zajrzy i ma namiary na sprawdzoną ekipę to szukam wykonawce do postawienia parteru z betonu komórkowego (Solbet lub Ytong) na kleju. Dodatkowo do wykonania strop monolityczny nad parterem.

Budowa zlokalizowana jest 10km od Rzeszowa (gm. Tyczyn).

• 6 months później...

Witam wszystkich,

podczas całej budowy korzystałem z forum muratora.

W związku z tym czuję się zobowiązany, aby polecić białą listę firm do polecenia:

1/ płyta fundamentowa- jednoznacznie polecam firmę Vega System- fachowcy jakich mało na rynku- cenowo konkurencyjni (płyta 150m2)

2/ tynki wewnętrzne gipsowe- Pan Ludwik- firma Eko-Tynk Ludwik Barć- jedyny minus to użycie plastikowych starterów przy szpaletach- niestety pękają. Reszta to praktycznie igiełka

3/ płytki, łazienki, szpachlowanie, malowanie, panele, balustrady szklane, lustra, inne drobne- Firma Constructor Budownictwo Bober Damian- bardzo dokładny fachowiec, cena adekwatna do jakości

4/ wylewki- firma Agart z Wiśniowej- bardzo dobra jakość, dobre ceny, terminowość. Jedyny minus i zgrzyt, jest taki, że wykonawca po zakończonej pracy doliczył sobie dodatkową kwotę cyt. bo brakło materiału. Rzecz jasna, nie byliśmy umówieni na tą dopłatę. Pomijając to polecam jak najbardziej.

5/ okna- firma fenster Jasło- dystrybutor firmy Vetrex. Bardzo dobre okna i dobra ekipa.

6/ kuchnia, szafki łazienkowe- Usługi Stolarsko Montażowe MTM Tomasz Macieląg- Rzeszów- w skali 1-6- około 5. Dobra jakość za rozsądną cenę. Minusy: brak terminowości-jak wszyscy, niekiedy pośpiech i brak kompleksowej usługi- możliwe, że wykonawca zobaczył, że część rzeczy jestem sobie w stanie sam wykonać i odpuścił temat. Ogólnie bardzo polecam

7/ żwiry, piaski, kamyki- bardzo dobre ceny i terminowość firma KRIS z Czudca

8/ izolacja tarasu membrana EPDM -32m2- polecam firmę Tambud Mateusz Twardzik z Rzeszowa- membrana wykonana szczelnie i poprawnie- najlepszy fachowiec w Rzeszowie

9/ konstrukcja schodów metalowych- zabiegowych, kształtki pod balustradę szklaną- zdecydowanie polecam firmę Pamet- Marcin Szafrański, Czudec

10/ skrzynki rozprężne i rozdzielaczowe do rekuperacji- forumowicz Przemek z Mielca.

Więcej firm nie polecę, bo mają więcej minusów niż plusów.

Jeśli przy którejś pozycji napisałem jakieś minusy, to są rzeczy do poprawienia lub przenegocjowania z wykonawcą.

Patrząc ogólnie na całą budowę SZACUN dla Wszystkich moich Wykonawców i UKŁONY

DLA POWYŻSZYCH.

PS. Dom 260m2, projekt indywidualny, płyta fundamentowa, ściany styropianowe Izodom, dach dwuspadowy wklęsły, instalacja CO podłogówka Rehau, Instalacja CWU Rehau, kotłownia: 2 grzałki elektryczne o łącznej mocy 9KW oraz pompka obiegowa, CWU- bojler elektryczny 140 litrów z mieszalnikiem, rekuperator Onyx Classic 550.

Jeśli ktoś potrzebuje do powyższych Wykonawców telefonów, proszę o kontakt na PRIVE.

• 2 months później...
Strasznie tu pusto. Czyżby na podkarpaciu nie było fachowców?

Takich co można by było z czystym sumieniem polecić jest niewielu.

Co do firmy Fachman to słyszałem wiele pozytywów gdy rozglądałem się za ekipą ale sam potrzebowałem jedynie murarzy do ścian konstrukcyjnych i stropu więc wziąłem lokalnych murarzy co stawiali u znajomego (raczej jestem zadowolony). Jakbym miał brać ekipę do postawienia domu pod klucz to skontaktowałbym się z Fachmanem tylko z dużym wyprzedzeniem bo z tego co wiem mają terminy.

Jak coś to mam hydraulika do polecenia. Szukam natomiast speca od pomp ciepła.

• 9 months później...
witam,

potrzebuje namiary na fachowca ktory zrobi mi przybudowke drewniana z wykonczeniem oraz zmieni pokrycie dachu

najlepiej okolice frysztaka ew jaslo krosno strzyzow

I jak? Kogo znalazłeś?

Witam w nIedługim czasie chcę zacząć budowę domu w okolicach Krosna,byłabym wdzięczna gdyby ktoś polecił mi dobrych fachowców od fundamentów do stanu surowego otwartego.

I jakich fachowców Ci polecono? Kogo Ty możesz teraz polecić ze względu na jakość?

Ponadto poszukuję wykonawcy więźby i poszycia w Krośnie.

Jeśli chodzi o więźbę, to lepiej, żeby to był ktoś kto nie boi się wbijać gwoździ młotkiem (zamiast używać gwoździarki) i wie o tym, że lepsze są gwoździe skrętne.

• 5 months później...
  • 1 year później...
Witam,

Szukam solidnej ekipy na fundamenty w Łańcucie.

Będę wdzięczny za każdy namiar.

Pozdrawiam

U mnie pod Rzeszowem fundamenty robiła firma Dobry Dom Krasne. Warto u nich poprosić o wycenę. Ja polecam

Jak nasza współpraca przebiegała można przeczytać w noim dzienniku, bo ostatecznie ten wykonawca robił większość:)

• 9 months później...