chab 05.08.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam, Czy jest jakaś różnica dla miksokreta czy plastyfikator będzie w płynie czy z proszek z saszetek? Wylewki mają być na półsucho. Nigdy nie widziałem jak wygląda ten w saszetkach, czy ma grube ziarno czy nie, czy zdąży się rozpuścić. PozdrawiamChab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A po co plastyfikator do jastrychu z mixokreta ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chab 05.08.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A bo ja wiem? Wykonawca sobie zażyczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.08.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Co to za Wykonawca? Pań lekkich obyczajów sobie nie zażyczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 06.08.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 plastyfikator konieczny jest jak robisz wylewki na ogrzewaniu podłogowym, w innych przypadkach można sobie odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 plastyfikator konieczny jest jak robisz wylewki na ogrzewaniu podłogowym, w innych przypadkach można sobie odpuścić Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 06.08.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 zwiększa gęstość pozorną tj. nie będzie pustych przestrzeni (mini pęcherzyków powierza), masa staje się bardziej plastyczna - dokładniej 'oblewa' rury od podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 zwiększa gęstość pozorną tj. nie będzie pustych przestrzeni (mini pęcherzyków powierza), masa staje się bardziej plastyczna - dokładniej 'oblewa' rury od podłogowego. Ok, taki argument do mnie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.06.2018 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Wprawdzie wylewki czekają mnie najwcześniej w przyszłym roku, ale ciekaw jestem jak obecnie wykonawcy zapatrują się na plastyfikator w przypadku miksokreta. Ja bym chciał, aby wykonawca taki zastosował, ale słyszałem, że często wolą robić po swojemu, czyli olewając to co powyżej napisał To_masz.Macie jakieś zdjęcia z wykonywania wylewek pod podłogówkę z użyciem plastyfikatora? To tak dla kontrastu ze zdjęciami bez użycia plastyfikatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.06.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 A co ci da zdjecie z wykonywania, czy powierzchni ?Przeciez tam nie zauważysz różnic.Musialbyś przekroj zobaczyć.Plastyfikator to norma przecież, a kosztuje grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.06.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Widziałem gdzieś zdjęcie z wykonywania wylewki pod podłogówkę i ten "beton" wyglądał jak zwilżony piach, więc raczej plastyfikatora to on nie widział. Jeśli wykonawcy dodają plastyfikator to wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.06.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Widziałem gdzieś zdjęcie z wykonywania wylewki pod podłogówkę i ten "beton" wyglądał jak zwilżony piach, więc raczej plastyfikatora to on nie widział. Jeśli wykonawcy dodają plastyfikator to wszystko OK. hehehe śmieszne, w takim razie mój "beton" też wyglądał jak zwilżony piach, pomimo, ze plastyfikator był dolewany w proporcji dokładnie takiej jak napisał producent. Nadmieni , że wylewka jest bardzo mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Widziałem gdzieś zdjęcie z wykonywania wylewki pod podłogówkę i ten "beton" wyglądał jak zwilżony piach, więc raczej plastyfikatora to on nie widział. Jak prawidłowo zrobiony, to widział. U mnie do miksokreta takie wiaderko było wlewane: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=404856 Co to termobet to wygooglasz. To białe to namoczone włókna polipropylenowe a kolor właśnie od plastyfikatora. A "wylewka" wyglądała tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=404854 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=404855 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=404857 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=404858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sickboy 11.06.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 W zeszłym tygodniu miałem robione wylewki z miksokreta na podłogówkę i plastyfikator to była podstawa...no zaraz po dobrym żwirze i cemencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts