kedar50 20.05.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Witam Bardzo proszę o przesłanie wzoru protokołu odbioru instalacji elektryczne na [email protected] Z góry dziękuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 12.07.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Też bym prosił. Maila wyśle na priv. Żeby spamu nie kusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał_jag 05.04.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam jestem tu nowy . istnieje możliwość podeslania wzoru odbioru instalacji elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 09.05.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 I czy ja mogę również prosić o taki protokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kpiotr1988 12.07.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Również poproszę wzór jeśli można [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 15.07.2017 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 I ktoś otrzymał taki protokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyś82 02.11.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Bardzo bym prosił o wzór takiego protokołu [email protected] z góry serdecznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.11.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 A po co wam wzór skoro musi go podpisać elektryk z odpowiednimi uprawnieniami a on wie najlepiej jak ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 10.11.2017 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Pewnie elektryk krzyknął 300 lub więcej za papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.11.2017 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 w poście #4 jest link do opracowania gdzie są wszystkie wzory. Ci co podają maila aby im wysłać, to albo lenie, albo ignoranci, albo im to do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 06.01.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 witamMożecie wkleić albo opisać jak wyglądał wasz protokół odbiorczy instalacji elektrycznej? ten końcowy potrzebny do złożenia do nadzoru celem oddania budynku do użytkowania? Bo moj elektryk chyba coś zbyt uproszczony mi dał bo jest na nim jedno rozbudowane zdanie, że budynek spełnia wymogi poslkich norm, układ przetestowano i pomierzono, data, pieczatka, numer uprawnien i podpis. Jedyna konkretna informacja to wartosc oporu do ziemi. Czy takie coś przejdzie? Moj KB jest na nartach do 10tego więc nie wiem czy to starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.01.2018 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 witam Możecie wkleić albo opisać jak wyglądał wasz protokół odbiorczy instalacji elektrycznej? ten końcowy potrzebny do złożenia do nadzoru celem oddania budynku do użytkowania? Bo moj elektryk chyba coś zbyt uproszczony mi dał bo jest na nim jedno rozbudowane zdanie, że budynek spełnia wymogi poslkich norm, układ przetestowano i pomierzono, data, pieczatka, numer uprawnien i podpis. Jedyna konkretna informacja to wartosc oporu do ziemi. Czy takie coś przejdzie? Moj KB jest na nartach do 10tego więc nie wiem czy to starczy. Powinny być protokoły z pomiarów instalacji. Ale co nadzór to inaczej. U mnie w mieście na pewno by coś takiego nie przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.01.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Powinny być protokoły z pomiarów instalacji. Ale co nadzór to inaczej. U mnie w mieście na pewno by coś takiego nie przeszło. A jaka podstawa wymagania przez nadzór (rozumiem budowlany) protokołów z pomiarów instalacji elektrycznej przy zgłaszaniu do użytkowania domu jednorodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.01.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 A jaka podstawa wymagania przez nadzór (rozumiem budowlany) protokołów z pomiarów instalacji elektrycznej przy zgłaszaniu do użytkowania domu jednorodzinnego? Idź się zapytaj nadzoru Jest nowy budynek muszą być wykonane pomiary instalacji więc jaki problem je przekazać nadzorowi? Chyba, że ktoś takowych nie ma to wtedy zadaje takie pytania jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.01.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Idź się zapytaj nadzoru Jest nowy budynek muszą być wykonane pomiary instalacji więc jaki problem je przekazać nadzorowi? Chyba, że ktoś takowych nie ma to wtedy zadaje takie pytania jak Ty Bywają potulne baranki i uniżenie pana urzędnika starają się obłaskawić. I wawelską, i bombonierkę przyniosą. A ja wszelkie nadużycia wolę tępić. I tym sposobem mam np. G11 gdy jeszcze stropu nie było (i pomiarów też nie było, bo instalacja to erbetka była). Podasz tę podstawę prawną, że protokoły z pomiarów mam pokazywać nadzorowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.01.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Podasz tę podstawę prawną, że protokoły z pomiarów mam pokazywać nadzorowi? Nie podam bo jej nie znam i szczerze to mnie ona nie interesuje. Wiem natomiast, że u mnie w mieście bez tych pomiarów budynku nie oddasz. Być może gdzie indziej wystarczy takie oświadczenie elektryka , że te pomiary wykonał. Wiem również, że mało jest inwestorów którzy będą tak jak Ty walczyć z wiatrakami i na siłę kopać się z koniem. Mam uwierzyć, że przed założeniem licznika ZE nie żądał od Ciebie protokołu z pomiarów linii zasilającej ta "erbetke" ? W ogóle przykład jest bezsensu bo w tym przypadku masz realne korzyści z wywalczenia G11 a co Ci stanowi dołączyć do materiałów odbiorowych protokół z pomiarów który powinieneś posiadać?? Chyba , że nie posiadasz jak i uziomu fundamentowego to wtedy trzeba szukać podstaw prawnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.01.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Chyba , że nie posiadasz jak i uziomu fundamentowego to wtedy trzeba szukać podstaw prawnych To po wynikach pomiarów da się ustalić rodzaj uziomu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.01.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 To po wynikach pomiarów da się ustalić rodzaj uziomu? Nic takiego nie sugerowałem. Chodziło o to , że nie dopilnowałeś jednego to i może innych rzeczy też więc być może i protokołu z pomiarów instalacji elektrycznej nie posiadasz dlatego szukasz podstaw prawnych. Za brak Twojego uziomu powinien tak naprawdę odpowiedzieć KB bo on powinien wiedzieć, że taki być powinien wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.01.2018 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Mam uwierzyć, że przed założeniem licznika ZE nie żądał od Ciebie protokołu z pomiarów linii zasilającej ta "erbetke" ? W ogóle przykład jest bezsensu bo w tym przypadku masz realne korzyści z wywalczenia G11 Przez całą przygodę z PGE od złożenia papierów o wydanie warunków przyłączenia, poprzez zmianę taryfy z C11 na G11 do dnia dzisiejszego, nikt nigdy z ZE nie chciał ode mnie jakichkolwiek protokołów z pomiarów elektrycznych, zarówno WLZ jak i instalacji w domu. nadmienię, że pierwszą "erbetką" u mnie była róznicówka na ścianie(tylko, żadnych instalacji, żadnych zabezpieczeń, nic, tylko sama róznicówka do której był podłączony WLZ od skrzynki z licznikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.01.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 No jak widać różnie to bywa w różnych rejonach. U mnie nikt ci nie założy licznika bez protokołu pomiarów WLZ i schematu jednokreskowego podpisanego przez kogoś z uprawnieniami. Tyle , że u nas jest ENEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts