olinda 02.04.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Mam prośbę, czy ktoś mi pomoże wybrać pomiędzy dwiema ofertami:1. KERMI - 8 szt. - 3.676,00 zł brutto2. BUDERUS - 8 szt. 4.352,00 zł bruttoMoże różnica nie jest duża ale pod koniec budowy widać dno w portmonetce. Które wybrać?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Mam prośbę, czy ktoś mi pomoże wybrać pomiędzy dwiema ofertami: 1. KERMI - 8 szt. - 3.676,00 zł brutto 2. BUDERUS - 8 szt. 4.352,00 zł brutto Może różnica nie jest duża ale pod koniec budowy widać dno w portmonetce. Które wybrać? Pozdrawiam kermi są zdecydowanie lepszymi grzejnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 02.04.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 co prawda odpowiedzi sie nie doczekałem, ale ja też wybrałem KERMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.04.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 my wszedzie mamy PURMO V22 ale pracuja od 3 miesiecy wiec wiele nie powiemy. zaplacilismy tyle co na allegro nowe kosztuja wiec strasznie drogo nas to nie uczynilo. teraz w domu wybudowanym z 6 lat temu tez jest PURMO tyle ze zasilane z boku i jest OK - sa nieco mniej biale lecz kolor jest do zaakceptowania moglismy tez zakupic zdaje sie diamond, ktore sa polecane przez wielu instalatorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq235 04.04.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ok czyli wg tego co napisałeś niczym się nie różnią i poza walorami estetycznymi są niemalże identyczne. Poza walorami estetycznymi, które nota bene są bardzo ważne, grzejniki Brugman są wykonywane według technologii zaczerpniętej z holenderskiej fabryki Brugman Radiatoren, którą miałem okazję zwiedzać. Kontrola jakości stosowana w tej fabryce powaliła mnie na kolana. Dosłownie każda faza produkcji była sprawdzana tak drobiazgowo, że praktycznie niemożlwe było wypuszczenie bubla. Sądzę, że takie same warunki są spełnione w Polsce, gdyż Brugman nie pozwoliłby sobie na spieprzenie opinii o swoim wyrobie. Oczywiście są na rynku inne grzejniki spełniające podobne warunki, niemniej ja kupiłbym bez zastanowienia Brugmana. AXENTY kontrola jakości jest przeprowadzana w/g procedur których pewnie podczas wycieczki wam nie pokazano z doświadczenia wiem (pracuje w purmo ) że podczas takich wycieczek i auditów jakościowych wzmacnia się kontrole, myje się hale szczoteczką do zębów itp. właśnie poto żeby odwiedzających powalić na kolana, a po wizycie wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq235 04.04.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A ja mam w calym domu KERMI + 1 w sypialni jakis turecki kupiony w Praktikerze za 1/3 ceny tego co KERMI Wszystkie grzejniki grzeja bez zarzutu( nawet moglbym zaryzykowac ze ten turecki lepiej oddaje cieplo niz te KERMI - ale ten akurat jest w najmniejszym pokoju wiec moze to tylko takie wrazenie) Co do trwalosci to trudno mi sie wypowiadac bo dopiero sa 3 sezon. Jedyne co moge powiedziec ze ten co jest w łazience to niestety rdzewieje od dolu Niestey nie chcelismy drabinki do malej lazienki bo ni jak nam nie pasowala i zainstalwalismy wlasnie taki normalny blaszak 22 VK Kermi no i niestety rdzewieje Swoja droga to ciekawe czy można to reklamowac? Nigdzie nei doczytalem sie ze nei można montowac takich grzejnikow w lazience? Jak myslicie? Każdy dobry instalator powinien ci powiedzieć że w przypadku montażu stalowych grzejników płytowych w łazience traci się gwarancje na lakier ( niektóre firmy dają taką informacje w swoich ulotkach) na szczelność gwarancja nadal obowiązuje. Jeśli chodzi o jakość grzejników to te tureckie są robione z blachy 1,08 a Np. Purmo 1,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 04.04.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A co sądzicie o grzejnikach aluminiowych Rayco. http://www.rayco.com.pl/ Nie wiecie gdzie można je kupić. Może jakiś cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 04.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A ja mam w calym domu KERMI + 1 w sypialni jakis turecki kupiony w Praktikerze za 1/3 ceny tego co KERMI Wszystkie grzejniki grzeja bez zarzutu( nawet moglbym zaryzykowac ze ten turecki lepiej oddaje cieplo niz te KERMI - ale ten akurat jest w najmniejszym pokoju wiec moze to tylko takie wrazenie) Co do trwalosci to trudno mi sie wypowiadac bo dopiero sa 3 sezon. Jedyne co moge powiedziec ze ten co jest w łazience to niestety rdzewieje od dolu Niestey nie chcelismy drabinki do malej lazienki bo ni jak nam nie pasowala i zainstalwalismy wlasnie taki normalny blaszak 22 VK Kermi no i niestety rdzewieje Swoja droga to ciekawe czy można to reklamowac? Nigdzie nei doczytalem sie ze nei można montowac takich grzejnikow w lazience? Jak myslicie? Każdy dobry instalator powinien ci powiedzieć że w przypadku montażu stalowych grzejników płytowych w łazience traci się gwarancje na lakier ( niektóre firmy dają taką informacje w swoich ulotkach) na szczelność gwarancja nadal obowiązuje. Jeśli chodzi o jakość grzejników to te tureckie są robione z blachy 1,08 a Np. Purmo 1,22 zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMAR1801 30.06.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ja rok temu zakupiłem grzejniki firmy ECA. Towar jest solidnie wykonany pod względem technicznym i wygląda bardzo estetycznie. Cena była dość przystępna a towar spełnia swoje zadanie- w domu jest cieplutko Firma nie znikła, cały czas działa na rynku i teraz kupiłem kilkanaście sztuk grzejników do firmy. Moim zdaniem grzejniki godne polecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 04.07.2008 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja natomiast postawiłem na Regulusy. Fajnie wykonane, fajna cena, fajna, bo mała pojemność wodna, a dzięki temu szybka reakcja grzejnika na temp. wody zasilającej.... Mam nadzieję, że żałowac nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a ja dopiero wybieram. Zrobiłem małe porównanie PURMO CV22, BUDERUS VK22 i RADSON Compact 22, wysokość 600. Pod uwagę wziąłem wiarygodne oferty z Allegro (dla każdej z firm od JEDNEGO sprzedającego, wszystkie ceny brutto z 22% VATem). Efekt obliczeń to porównanie kosztu i deklarowanej mocy cieplnej. Okazało się, że najdroższy jest PURMO, w zakresie długości do 1200 lepiej wybrać RADSONA, powyżej BUDERUSA. Pomijam wszelkie aspekty estetyczne, montażowe i inne (o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy, coby uniknąć jałowej dyskusji) http://images29.fotosik.pl/267/0325a0a06f97c5b7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzankis 21.08.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 W 2004 roku montowałem u siebie 6 grzejników PURMO i 3 DELONGHI. Po czterech sezonach grzewczych na trzech z sześciu grzejników PURMO pojawiły się oznaki korozji. Na DELONGHI zaś,które wiszą w kuchni i łazience póki co korozji nie widzę (no może niewielką na tym w łazience ). Zauważyłem również,że Purmo jak by szybciej żółkły,ale być może ja tylko odnoszę takie wrażenie. Obecnie jestem na etapie doboru grzejników płytowych na poddasze i na pewno nie wydam 3 tyś. zł. na grzejniki Purmo skoro za połowę tej ceny mogę mieć np. Diamond’y - a różnica między nimi według mnie jedynie estetyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.08.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 problemem jest to, że niektóre marki nie są tak popularne, wymieniony przez Ciebię Diamond, DeLonghi czy Cosmo, choć są z podobnej pólki co Purmo. Poza coraz częstszymi uwagami co do jakości Purmo dołączam kolejne przesłanki (ekonomiczne) na rzecz innych producentów. Mam w firmie grzejniki Purmo od trzech lat i nie dzieje się z nimi nic niepokojącego (żadnych śladów korozji), niemniej krytycznych uwag pod adresem tego producenta słyszę coraz więcej - być może jest to tylko efekt skali (na M$ też wszyscy narzekają, a jakoś każdy "jedzie" na Windows) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 27.08.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dostaliśmy wycenę na grzejniki Purmo - 17 szt. 6 700 zł.Przymierzamy się jeszcze do Kermi.Z wypowiedzi na forum skłaniamy się ku Kermi, zobaczyny tylko jak wypadną cenowo.Jaki można wynegocjować rabat na grzejniki Kermi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 27.08.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A zna ktos grzejniki Cosmonova? My zakupilismy takowe, jeszcze nie sa zainstalowane. Instalator polecil nam te firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 27.08.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A zna ktos grzejniki Cosmonova? My zakupilismy takowe, jeszcze nie sa zainstalowane. Instalator polecil nam te firme. Zna normalne płyty tzn nazwijmy je 'markowe' VNH produkuje dystrybuuje Bims Plus (taka siec hurtowni instalacyjnych). W domu takich nie mam ale sporo zaprojektowalismy i chyba nikt nie narzeka ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 28.08.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Regulus 25 lat gwarancji i masz wszystko gdzieś a Purmo i inne płytowce nie dociągają do 10 lat i rdzewieją itp ... polecam http://www.regulus.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 29.08.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Otrzymałam wczoraj wycenę na grzejniki Kermi: 8 536 zł + 480 zł głowice + 288 zł zawory = 9 304 zł (16 grzejników)Purmo 6 628,99 i wszystko w cenieRóżnica 2 675 zł. Dość dużo. Nie wiemy czy warto przepłacać tyle za Kermi a rabtu już większego nie dostanę, może max. 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzankis 29.08.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Otrzymałam wczoraj wycenę na grzejniki Kermi: 8 536 zł + 480 zł głowice + 288 zł zawory = 9 304 zł (16 grzejników) Purmo 6 628,99 i wszystko w cenie Różnica 2 675 zł. Dość dużo. Nie wiemy czy warto przepłacać tyle za Kermi Według mnie nie warto - uważasz,że Kermi jakością przewyższa Purmo ? bo ja w takie bajki już nie uwierzę,ba na Twoim miejscu poprosił bym o wycenę grzejników DeLonghi,jakością nie ustępują Purmo,przy cenie kilkudziesięciu,czasami nawet kilkuset złotych niższej na sztuce.Chyba,że estetyka grzejnika ma dla Ciebie tak ogromne znaczenie,warte dodatkowych 3 500 zł to powinnaś zostać przy Kermi,coć to też kwestia gustu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harissa 03.10.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ja również dostałam wycenę na grzejniki Kermi, czy ktoś mógłby porównać ze swoją wyceną o ile ma takie same wymiary ? dodam tylko, że cena jest brutto i jeszcze bez rabatu, bo wysokość rabatu zależy, czy weźmiemy w tej samej firmie piec z zasobnikiem, czy tylko grzejniki V22 600/600 371 złV22 600/800 432 złV22 600/1000 471 złV22 600/1400 609 zł V22 400/600 343 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts