Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIEMIA OGRODOWA- jaka jest najlepsza?

Recommended Posts

Hmm, czyli raczej do wymieszania z obecną ziemią niż jako podstawa ogródu? Pytam, bo to co obecnie mam w ogródzie to gliniaste, brązowe coś co pozostało po wybraniu gruzu pobudowlanego przez koparkę (warstwa ok. 10-20 cm).

Co prawda chwasty nieźle się na tym trzymały (biorąc pod uwagę ilośc gruzu), ale trochę powątpiewam w żyzność tego co mam :)

Podsumowując, domyślam się, żepewnie lepiej zapłacić za wywrotkę?

No i wszystko jasne :) Za dużo wczoraj powierzchni mierzyłem i zapomniałem, że przy pojemoności to jeszcze jeden wymiar dochodzi :)

Też tak mi coś nie pasowało - nie mogłem sobie wyobrazić jak duże muszą być te worki ;)

Dzięki za przywrócenie do rzeczywistości.

• 2 months później...
  • 3 months później...

podejrzewam, ze zanim zbudowales tam dom bylo tam orne pole, na ktorym uprawiano rośliny jadalne, jak im nie przeszkadzało, to czemu ma ozdobnym przeszkadzac?

ale to jest moja opinia

na pewno zaraz ktos napisze: nawiez torfu, nawiez piasku, dodaj cos tam....

biznes musi sie kręcic...

jak chcesz napędzać rynek mozesz zamówić parę ciezarówek tzw czarnoziemu, ja jesnak nie uważam zeby to było potrzebne

100 l to nie jest 1 m3 :)

1 m3 to 1000 l (100l x 10)

Czyli 1 m3 kosztowałby nie 14 zł, tylko 140 zł

Za 800 zł masz kamaza wypakowanego glebą :)

Jak za kamaza to bardzo, bardzo drogo. Jeżeli ktoś potrzebuje dobrej tłustej czarnej gleby do wymieszania z piaskami lub pod spod pod humus właściwy glebę można ją zobaczyć w Grodzisku Mazowieckim tam nawoziliśmy ponad 460m3. Zainteresowanych proszę na mój adres mailowy podany w profilu lub PW. Mamy również kliniec 0-35, 0-6,5, piaski.

• 7 months później...