gawel 06.11.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 sezon rozpoczęty? u mnie jeszcze nie, ale jak tak dalej pójdzie to jutro lub pojutrze będzie pierwsze grzanie. dzisiaj świeci słońce, ale od jutra chyba koniec i licznik zacznie się kręcić. Już od dawna a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.11.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 sezon rozpoczęty? u mnie jeszcze nie, ale jak tak dalej pójdzie to jutro lub pojutrze będzie pierwsze grzanie. dzisiaj świeci słońce, ale od jutra chyba koniec i licznik zacznie się kręcić. I gdzie to słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.11.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Co do przepisów ...pokaż mi gwarancję , że przepisy nie zmienią ceny prądu na choćby 1zł/kWh w taniej strefie. http://radio.opole.pl/public/121/2017/121_150893687713.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.11.2019 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Podwyżki prądu dla gospodarstw domowych to nie problem gorzej będzie z przedsiębiorcami, nie będą mieli wyboru i przerzuca koszty na nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 06.11.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 http://radio.opole.pl/public/121/2017/121_150893687713.jpg Nie widzę tu ustawy ani pragrafu , której/go nie da się nie zmienić w zależności od potrzeb i sytuacji . Ok nie mam więcej pytań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.11.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 sezon rozpoczęty? Hipka jest, to i sezon rozpoczęty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 06.11.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) wpadłam na zdanie, ale wieje nudą jak u Ciebie za oknem. Opowiadaj, co słychać. Pan henoK żyje? pozdrów; Podłoga nie pęka? Nowe rysy na ścianach są? p.s. patrz, co się porobiło - elita wita sympatyka (forum) Edytowane 6 Listopada 2019 przez Hipka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.11.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Podwyżki prądu dla gospodarstw domowych to nie problem gorzej będzie z przedsiębiorcami, nie będą mieli wyboru i przerzuca koszty na nas. Dokładnie. Kiedyś czytałem jakąś krótką analizę chyba to było SKN z SGH i tam policzyli, że gdyby nie było ustawy "prądowej", a mniejsza akcyza i opłata przejściowa, tak jest teraz jest, to średnio gospodarstwo domowe zapłaciło, by ok. 10-20zł więcej na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.11.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 wpadłam na zdanie, ale wieje nudą jak u Ciebie za oknem. Opowiadaj, co słychać. Pan henoK żyje? pozdrów; Podłoga nie pęka? Nowe rysy na ścianach są? p.s. patrz, co się porobiło - elita wita sympatyka (forum) Tak, tak, u nas wszyscy zdrowi i nikt nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 06.11.2019 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Tobie się chyba wydaje że ogrzewanie kablami/matami to nie jest Centralne Ogrzewanie. Bo nie jest. Nawet wodne ogrzewanie w dzisiejszych czasach nie jest. Jakto? Zapytasz... A takto, że poszczególne izby mogą mieć różne źródła zasilania. Zwłaszcza w przypadku bojlera podpiętego na sztywno do PV, lub do solarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 06.11.2019 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) Tak, tak, u nas wszyscy zdrowi i nikt nie pęka a nas nic nie pęklo, nie pęka i nie będzie pękać, bo co miało popękać, popękało u Ciebie p.s. my też nie pękamy Edytowane 6 Listopada 2019 przez Hipka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.11.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Bo nie jest. Nawet wodne ogrzewanie w dzisiejszych czasach nie jest. Jakto? Zapytasz... A takto, że poszczególne izby mogą mieć różne źródła zasilania. Zwłaszcza w przypadku bojlera podpiętego na sztywno do PV, lub do solarów. Dziękuję za ten wpis, bo prawdę dyskusja z niektórymi jest poniżej wszelkiego poziomu uprą się ze Ziemia jest płaska i nie ma pola do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.11.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Żeby o czymś dyskutować trzeba mieć wiedzę a nie wyobrażenie że się wie. Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 07.11.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 I gdzie to słońce tak zerkam w Twoja stopkę i widzę: PC PP 2,6kW ,OEP 10kW+koza 2-6kW, Reku+GGWC, Kolektor słoneczny 7,8m2 netto+wymiennik basenowy. PV 2,18kW magazyn ok 4kWh pełna dywersyfikacja brakuje jeszcze wiatraka i DRJ mam nadzieję, że jak wyjedziesz na tydzień, to żona to ogarnia? chyba, ze nie masz żony albo nie wyjeżdzasz albo nie masz zony i nie wyjeżdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.11.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) tak zerkam w Twoja stopkę i widzę: PC PP 2,6kW ,OEP 10kW+koza 2-6kW, Reku+GGWC, Kolektor słoneczny 7,8m2 netto+wymiennik basenowy. PV 2,18kW magazyn ok 4kWh pełna dywersyfikacja brakuje jeszcze wiatraka i DRJ mam nadzieję, że jak wyjedziesz na tydzień, to żona to ogarnia? chyba, ze nie masz żony albo nie wyjeżdzasz albo nie masz zony i nie wyjeżdzasz? Nie wyjeżdżam bo po ch... co ja życia nie mam żeby na tydzień wyjeżdżać Co tam jest do ogarniania? PC PP się pojawia bo jestm w trakcie ewakuacji z OEP a w miejsce OEP prawdopodobnie wejdą grzałki w rurze. a koza, kolektory i offgrid są zgodne z moim światopoglądem i mają więcej niż jedno zastosowanie i łączy je jedna rzecz zgadniesz jaka? Edytowane 7 Listopada 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.11.2019 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) Vr5 opisał w wątku o panelach przypadek znajomego co kupił uszkodzoną pc... Jest też wątek o trwałości pc , jakoś nie widziałem by się psuły po 3 latach U mnie padła pompa w suszarce do ubraniań po 14 miesiącach. Tam także pompa ciepła. Dobrze że była w okresie obowiązywania rękojmi. 5 tygodni czekałem na wymianę sprężarki z tytułu rękojmi. A teraz zima. Pada sprężarka w grudniu. Co do gwarancji, to także znajdą haczyk. Aktualnie przerabiam to u znajomych ze śmieciuchem 5 klasy. Montaż na vat 8%, brak zastrzeżeń ze strony instalatora. Po 3 latach śmieciuch 5 klasy się rozcieka. Wina po stronie inwestora, bo kocioł niewłaściwie podłączony. Szczyt absurdu. Ale to kraj teoretyczny... Także rybki, z tym szajsem zwanym gwarancją. Edytowane 9 Listopada 2019 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.11.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 U mnie padła pompa w suszarce do ubraniań po 14 miesiącach. Tam także pompa ciepła. Dobrze że była w okresie obowiązywania rękojmi. 5 tygodni czekałem na wymianę sprężarki z tytułu rękojmi. A teraz zima. Pada sprężarka w grudniu. Co do gwarancji, to także znajdą haczyk. Aktualnie przerabiam to u znajomych ze śmieciuchem 5 klasy. Montaż na vat 8%, brak zastrzeżeń ze strony instalatora. Po 3 latach śmieciuch 5 klasy się rozcieka. Wina po stronie inwestora, bo kocioł niewłaściwie podłączony. Szczyt absurdu. Ale to kraj teoretyczny... Także rybki, z tym szajsem zwanym gwarancją. To współczuję, sam myślę o suszarce może zareklamujesz firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.11.2019 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) U mnie padła pompa w suszarce do ubraniań po 14 miesiącach. Tam także pompa ciepła. może to po prostu wada fabryczna . Porównujesz no nie wiem... auto kompaktowe , z autem sportowym ? Oba przecież są samochodami i jeżdżą . A teraz zima. Pada sprężarka w grudniu. mamy listopad Co do gwarancji, to także znajdą haczyk. Aktualnie przerabiam to u znajomych ze śmieciuchem 5 klasy. Montaż na vat 8%, brak zastrzeżeń ze strony instalatora. Po 3 latach śmieciuch 5 klasy się rozcieka. Wina po stronie inwestora, bo kocioł niewłaściwie podłączony. Szczyt absurdu. Ale to kraj teoretyczny... Także rybki, z tym szajsem zwanym gwarancją. skoro wina instalatora to przykład troszkę nietrafiony , dlaczego producent ma odpowiadać za nie swoje błędy ? Niech inwestor szarpie instalatora partacza . Ja grzeję peleciakiem od 2012 , tymi samymi kotłami ludzie grzeją już 13 sezon . Edytowane 9 Listopada 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 09.11.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Niemcy wymieniają te PC po 10 latach bo im się już zwróciła i instalują nowszy wydajniejszy model. Niemcy mają takie samo podejście do PV. Jak myślisz skąd w Polsce tyle sprawnych paneli używek? Masz 100 % racji, czego przykładem jest PC w "stopce". Ta firma produkuje dobrej jakości pompy. Jeśli Niemiec wymieni PC, która mu się zamortyzowała na nową o sprawności kilkanaście procent wyższej to zyska (zaoszczędzi na kosztach eksploatacji). Jeśli z podobnych powodów wymieni panele, to będzie otrzymywał więcej prądu z tej samej powierzchni. A zmieniając samochód zapłaci mniejszy podatek drogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.11.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Masz 100 % racji, czego przykładem jest PC w "stopce". Ta firma produkuje dobrej jakości pompy. Jeśli Niemiec wymieni PC, która mu się zamortyzowała na nową o sprawności kilkanaście procent wyższej to zyska (zaoszczędzi na kosztach eksploatacji). Jeśli z podobnych powodów wymieni panele, to będzie otrzymywał więcej prądu z tej samej powierzchni. A zmieniając samochód zapłaci mniejszy podatek drogowy. Dodam że Niemiec może dostać takie dofinansowanie do wymiany PV że to dodatkowo mu się opłaci a stare opchnie za parenaście ero do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts