kulibob 16.11.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 A w ogóle istnieje taki obowiązek? I kto to są "Ci" no komuna to się raczej skończyła bezpowrotnie. Coś tam URE musi zatwierdzić. Zle postawiłem pytanie kiedy będą znane nowe stawki lub stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Coś tam URE musi zatwierdzić. Zle postawiłem pytanie kiedy będą znane nowe stawki lub stare No właśnie najpierw będą wnioski operatorów o zatwierdzenie tabel i potem ich zatwierdzenie lub nie. Ale .... już rok temu miało być zniesienie obowiązku zatwierdzania tabel i zostało to przez pis powstrzymane za jak sie oficjalnie mówi 8mld z tym że w tym roku nie ma pieniędzy. Dla gospodarstw domowych prąd zdrożeje 5% to jest nic. w moim przypadku 350 zł około 30 zł miesięcznie. o by tylko takie podwyżki były. Natomiast dla przedsiębiorców to już n-razy a to znajdzie pokrycie we wzroście cen wszystkiego i bankructwach cześć firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.11.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 A dokiedy te tabele mają dostarczyć?5% uważam że to uczciwa podwyżka tym bardziej żeprad nie drożał dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 A dokiedy te tabele mają dostarczyć? 5% uważam że to uczciwa podwyżka tym bardziej żeprad nie drożał dawno Pojęcia nie mam ale myślę że już to zrobili a te 5% to wyczytałem w informacjach w kilku miejscach to sa przewidywania. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 16.11.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) spokojnie panowie, prócz kija jest i marchewka a poza tym ten droższy prąd jakiś taki lepszy jest, patrząc na tych ludków z reklamy Edytowane 16 Listopada 2019 przez Hipka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 16.11.2019 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Do kiedy mają obowiązek ogłosić nowe ceny prądu? ZE składają wnioski pod koniec roku , tak by URE dało odpowiedź w ciągu 30 dni , ale przed końcem roku . Taryfy ( stare lub nowe) wchodzą w życie z początkiem roku. Także w przyszłym tygodniu możemy usłyszeć o wnioskach ZE o podwyżki , chyba z że PISlam już knebluje im usta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 ZE składają wnioski pod koniec roku , tak by URE dało odpowiedź w ciągu 30 dni , ale przed końcem roku . Taryfy ( stare lub nowe) wchodzą w życie z początkiem roku. Także w przyszłym tygodniu możemy usłyszeć o wnioskach ZE o podwyżki , chyba z że PISlam już knebluje im usta . z tym kneblowaniem to na bank tylko srają żarem bo budżet się nie spina nawet na papierze i nie ma możliwości zablokowania podwyżek prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 16.11.2019 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 NBP w swojej ostatniej symulacji inflacji przyjął 8% wzrost ceny energii elektrycznej w 2020 i tyle samo w 2021. tyle że nie wiem o cenę dla których odbiorców chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 17.11.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 NBP w swojej ostatniej symulacji inflacji przyjął 8% wzrost ceny energii elektrycznej w 2020 i tyle samo w 2021. tyle że nie wiem o cenę dla których odbiorców chodzi. Też czytałem. Chodzi o gospodarstwa domowe, czyli taryfy z serii "G". Jak będzie, to zobaczymy. W maju wybory, więc pewnie będzie mniej tych procentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2019 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) miała być 5% lub 8% podwyżka cen prądu ale planują i jedno i drugie czyli 40% i cały misterny plan w pizdu https://wiadomosci.onet.pl/kraj/podwyzki-cen-pradu-spolki-energetyczne-wysunely-postulaty/4jjzfwd Kuźwa chyba te moje PV to były w sama pore Edytowane 19 Listopada 2019 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.11.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 "Za cenę prądu odpowiada teraz minister aktywów państwowych, czyli ja. Podwyżki dla indywidualnych odbiorców nie będzie" - deklarował w Porannej rozmowie w RMF FM Jacek Sasinźródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 "Za cenę prądu odpowiada teraz minister aktywów państwowych, czyli ja. Podwyżki dla indywidualnych odbiorców nie będzie" - deklarował w Porannej rozmowie w RMF FM Jacek Sasin źródło No jasne a 8 mld zł wyciśnie z swego pijackiego nochala razem z ćwiartką wódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.11.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Z dostępnych publikacji wynika, że: "Zgodnie z notowaniami na TGE, w środę podstawowy kontrakt roczny na dostawę energii w 2020 r. był wart 254 zł za MWh. W listopadzie 2018 r. identyczny instrument na 2019 r. był notowany na poziomie 287 zł/MWh, a w listopadzie 2017 r. kontrakt na 2018 r. - 220 zł MWh." - tak powiedział dla Bankier.pl prezes URE, do którego wypłynęły wnioski o podwyżkę cen prądu (a wpłynęły 15.11) Nie zostały jeszcze złożone wnioski od dystrybutorów. Jak widać ceny się zmieniają, a nie tylko rosną. Do tego 2 rzeczy: 1. ZE i tak są dużym plusie za ten rok, 2. wybory prezydenckie w przyszłym roku Jakoś jestem spokojny, jak będą podwyżki, to nie jakieś gargantuiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.11.2019 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Listopad, to chyba ostatni gwizdek, by podpisać lojalkę na 3 roczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 21.11.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Listopad, to chyba ostatni gwizdek, by podpisać lojalkę na 3 roczki... alboooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy14777 02.12.2019 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Witam serdecznie. Przechodzę na taryfę g12w w Tauronie. Chcę grzać bufor prądem w taryfie nocnej i w okienku dziennym (od godz. 13-15). Mam nowy dom, ogrzewanie 100% podłogówka + 2 drabinki w łazienkach. Dom ocieplony styropianem 20cm grafitem, na suficie poddasza piana pur 22cm, na podłodze 15cm styropianu, Buduję wg projektu, także też wg niego powinno wyjść 45kwh/m2/rok. Przyjmijmy bezpiecznie, że zapotrzebowanie na ciepło wyniesie 55kwh/m2/rok. Podłogi grzanej 144m2. Jak duży bufor będę musiał posiadać? Pozdrawiam i proszę o rady Edytowane 2 Grudnia 2019 przez hudy14777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 02.12.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Witam serdecznie. Przechodzę na taryfę g12w w Tauronie. Chcę grzać bufor prądem w taryfie nocnej i w okienku dziennym (od godz. 13-15). Mam nowy dom, ogrzewanie 100% podłogówka + 2 drabinki w łazienkach. Dom ocieplony styropianem 20cm grafitem, na suficie poddasza piana pur 22cm, na podłodze 15cm styropianu, Buduję wg projektu, także też wg niego powinno wyjść 45kwh/m2/rok. Przyjmijmy bezpiecznie, że zapotrzebowanie na ciepło wyniesie 55kwh/m2/rok. Podłogi grzanej 144m2. Jak duży bufor będę musiał posiadać? Pozdrawiam i proszę o rady W taryfie g12w nie ma okienka dziennego 13-15 Na podłodze masz beton czy gips? Ja grzeje podobny domek bez bufora tylko grzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 02.12.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Panowie gwarancja ceny w Enea czy się opłaca? 360zl rocznie za to chcą? Gdyby ceny wzrosly o 30℅ to się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 02.12.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 W taryfie g12w nie ma okienka dziennego 13-15 Na podłodze masz beton czy gips? Ja grzeje podobny domek bez bufora tylko grzałki. jest okienko dzienne(Tauron, kolega pisze wyraźnie!), nie wprowadzaj w bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.12.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Panowie gwarancja ceny w Enea czy się opłaca? 360zl rocznie za to chcą? Gdyby ceny wzrosly o 30℅ to się opłaca. Wiadomo, że politykom nie można ufać - ale w przyszłym roku wybory prezydenckie. "Za cenę prądu odpowiada teraz minister aktywów państwowych, czyli ja. Podwyżki dla indywidualnych odbiorców nie będzie" - deklarował w Porannej rozmowie w RMF FM Jacek Sasin źródło W taryfie g12w nie ma okienka dziennego 13-15 tutaj napisali, że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts