Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UZDATNIANIE WODY - doradzę w sprawie doboru urządzeń

ewoda

Recommended Posts

44 minuty temu, PanSiny napisał:

Dzięki za informację ale jak dla mnie to za drogo, znalazłem jeszcze np. https://niezawodni.net.pl/pl/products/oferta-indywidualna-kompaktowy-zmiekczacz-wody-25l-clack-ws1ck-pallas-pl-618.html

Rozumiem że propozycja jest wynikiem chęci sprzedaży własnego produktu (nie koniecznie złego), ale może ktoś z forumowiczów coś jeszcze zaproponuje (tańszego).

Proszę do mnie napisać na priv, to przedstawię Państwu atrakcyjną ofertę.

Pozdrawiam.

2 godziny temu, PanSiny napisał:

Rozumiem że propozycja jest wynikiem chęci sprzedaży własnego produktu (nie koniecznie złego), ale może ktoś z forumowiczów coś jeszcze zaproponuje (tańszego).

Rozumiemy 😉 Produkt jest topowy, jeden z naszych bestsellerów. Zapewniamy pełne wsparcie techniczne, dostęp do części zamiennych przez wiele, wiele lat.

Witajcie,

bardzo bym prosił o radę w doborze zmiękczacza wody. Domek, woda wodociągowa, 2 osoby, zurzycie średnio 7m3/miesiąc, 2 łazienki, zmywarka. Twardość wody 17-18dH. Chciałbym znaleźć cos ekonomicznego i sprawdzonego, jeśli zmiescilbym się w 2tys to byłoby super. Spotkałem się z kilkoma rekomendacjami odnośnie głowicy Clack, jednak obawiam się że nie starczy mi w tym budżecie. Będę wdzięczny za rady.

9 godzin temu, Zeuskk napisał:

Witajcie,

bardzo bym prosił o radę w doborze zmiękczacza wody. Domek, woda wodociągowa, 2 osoby, zurzycie średnio 7m3/miesiąc, 2 łazienki, zmywarka. Twardość wody 17-18dH. Chciałbym znaleźć cos ekonomicznego i sprawdzonego, jeśli zmiescilbym się w 2tys to byłoby super. Spotkałem się z kilkoma rekomendacjami odnośnie głowicy Clack, jednak obawiam się że nie starczy mi w tym budżecie. Będę wdzięczny za rady.

W Państwa przypadku w zupełności wystarczy zmiękczacz o pojemności złoża 20 litrów.

Głowice Clack, to jest mistrzostwo, ale faktem jest, że raczej do 2000 zł nie opcji zakupu zmiękczacza opartego na tym rozwiązaniu.

Ze swojej strony proponuję zmiękczacz z głowicą BNT. Według mojej opinii i doświadczenia, to jeden z lepszych "chińczyków", a i cenowo zmieścimy się w określonym budżecie.

O szczegóły zapraszam do kontaktu.

• Thanks 1

15 godzin temu, KLARSAN napisał:

Bardzo rozsądnie, dobrze, że robisz research i się szkolisz!

Do tego służy to forum, żeby dzielić się wiedzą i wydawać kasę rozsądnie. Uważam że można wydać każdy pieniądz jak się nie przemyśli. Macie jeszcze inne zmiękczacze w ofercie? np. Ecoperla Toro 24 nie będzie wystarczający?

9 godzin temu, Zeuskk napisał:

Witajcie,

Cześć, najtańszy, prosty zmiękczacz oparty o nie-chińską głowicę, który znamy to https://www.filtry-do-wody.info/produkt/zmiekczacz-pentair-riversoft-15/

• Thanks 1

33 minuty temu, PanSiny napisał:

Do tego służy to forum, żeby dzielić się wiedzą i wydawać kasę rozsądnie. Uważam że można wydać każdy pieniądz jak się nie przemyśli. Macie jeszcze inne zmiękczacze w ofercie? np. Ecoperla Toro 24 nie będzie wystarczający?

To dobre rozwiązanie w budżecie 3000 zł, wiele pozytywnych opinii od użytkowników, bardzo mało awarii na przestrzeni kilku lat sprzedaży. Jednak - chcąc być szczerym - jest to urządzenie z głowicą Fobrite produkowaną w Nankin (Chiny).

Godzinę temu, Zeuskk napisał:

Dzięki za wcześniejsze rady. Jeszcze tak szukam, czytam i trafiłem na taki zestaw: https://hydroflow.pl/pl/p/Zmiekczacz-Clack-WS1-CI-1.5mh-7x35-15l-Upflow-Mixing/325 Co o tym myślicie?

Uśmiałem się jak przeczytałem, że przy 15 litrach żywicy (chińskiej, o ile kojarzę...) wydajność wyniesie 1,5 m3/h (a średnio nawet do 6 m3/h) ;)