Agduś 16.05.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Przeczytałam pierwszy post i poczułam smutek, przeczytałam pozostałe i już wiem, że musi być dobrze. Tyle modlitw, dobrych fluidów, gorących myśli... Ustaliłam szybko kierunek i posyłam swoje. Daleko mają, ale są szybsze od światła, więc dotrą. A niezła ze mnie czarownica, więc na pewno choć ciut ciut pomogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.05.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 dołączam do tych najlepszych i gorących życzeń zdrowia i siły w walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 16.05.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 czekam na dobre wieści bo przecież innych być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.05.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Tomku ... zostały Ci 2 dni snu ..... odpoczywaj , bo potem musisz mieć dużo siły na powrót do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.05.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 własnie wróciłam z Czestochowy .....szepnełam słówko w Twojej intencji -Tomku Wczoraj przejeżdżałem przez Częstochowę, nie było jak się zatrzymać, ale widząc Jasną Górę poprosiłem Najświętszą Panienkę aby czuwała nad Tobą Tomku Rzadko o cokolwiek proszę Niebiosa, mam nadzieje że tym bardziej moje prośby zostaną wysłuchane. To samolubne, co napiszę, ale... Tomku jesteś nam potrzebny Zdrowiej Przyjacielu maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 16.05.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Tomku! Z niejednym sobie poradziłeś, teraz też dasz radę. Pozdrawiam gorąco i czekam na dobre wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 16.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Przenoszę>Gabriela Gab02-433 Warszawaul. Przednia 5m6mBank65 1140 2004 0000 3402 2793 9103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Tomku drogi, przyjacieluwszyscy tu godziny liczą masz na forum fanów wieluwszyscy zdrowia Tobie życzą Więc do zdrowia szybko wracajsił nabieraj i humorui w klinice pobyt skracajbo Komturia bez nadzoru Wszystko tam na Ciebie czekai sąsiedzi i rodzinaTwój pies koło domu szczekaw kącie czeka butla wina Kiedy zdrowie Ci dopiszebędziesz chodził po Komturiiwsłuchasz się w mazurską ciszęnajpiękniejsze są Mazury Zostawiłeś tam swe sercenie myśl zatem już o niebie nie zostawiaj nas w roztercebo nam smutno jest bez Ciebie W niebie będziesz urzędowaćza 40 latek możeteraz trzeba wnuki chowaćzdrowia przychyl mu więc Boże ! Daj mu zdrowie Panie Bożebo to człowiek jest wspaniałyodejść od nas on nie może będziem modlić się dzień cały ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonetka 16.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Nie wiem Kto jeszcze mieszka w miarę blisko ? . Podskoczyłabym do Komturii i zawiozła co nieco ( mam botwinkę , kaczkę z jabłkami , duszoną bodróweczkę w sosie , biszkoptową szarlotkę , galaretkę z nóżek , młodą kapustę ) ale nie wiem gdzie to jest konkretnie ...chciałam Kogoś zapytać ( napisać ) ale nie wiem Kogo ? może Ktoś do mnie napisze ....mogłabym zostawić koszyczek pod drzwiami ( jak nikogo nie zastanę ) ale jak tam jest pies ? ps. nie wiem czy jestem taką super gospodynią kulinarną ale czym mam chciałabym się podzielić . Najchętniej wpadłabym jutro, godzina dowolna. Upiekę jeszcze ciasto owocowe ( ananasy , borówka , winogrona ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.05.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 My tu gadu gadu a pomyśleliście o tym że jak już będzie dobrze to Tomek będzie chciał osobiście każdemu podziękować.Toż ze dwa lata mu zejdzie w podróży. Ja tam się podłączę do Asi.M coby po wiosce nie biegał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 16.05.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 To ja czekam na te podziękowania Tomku drzwi u nas ciągle otwarte na oścież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.05.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Zmartwiła mnie wiadomość o Tomku Tomaszu - wracaj!!! Życzę zdrowia i siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 I jeszcze mam taki pomysł.Może byśmy zrobili takie "światełko do nieba" jak Owsiak.Powiedzmy jutro o 21 zalogujmy sie jak największą grupą na forum,w zwykły dzień było ponad 800osób pokażmy Tomkowi że jesteśmy z nim.Co Wy kochani na to.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 16.05.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Wierzę w pozytywne myślenie, więc przeznaczę wiele pozytywnych myśli - 3maj się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Nie wiem Kto jeszcze mieszka w miarę blisko ? . Podskoczyłabym do Komturii i zawiozła co nieco ( mam botwinkę , kaczkę z jabłkami , duszoną bodróweczkę w sosie , biszkoptową szarlotkę , galaretkę z nóżek , młodą kapustę ) ale nie wiem gdzie to jest konkretnie ...chciałam Kogoś zapytać ( napisać ) ale nie wiem Kogo ? może Ktoś do mnie napisze ....mogłabym zostawić koszyczek pod drzwiami ( jak nikogo nie zastanę ) ale jak tam jest pies ? ps. nie wiem czy jestem taką super gospodynią kulinarną ale czym mam chciałabym się podzielić . Najchętniej wpadłabym jutro, godzina dowolna. Upiekę jeszcze ciasto owocowe ( ananasy , borówka , winogrona ). kobieto .... jesteś aniołem dziewczyny - lokalne , dajcie znać na priv bonetce gdzie ma podrzucić te smakołyki dla komturów - jak nie odezwiecie się do jutra to poproszę ją żeby wysłała do mnie ( szczególnie tą szarlotkę ) ... więc spieszcie się kobiałki, spieszcie bigmario4 .... jak najbardziej jestem "za" , choć ja to tak czy siak będę ...ostatnio całymi dniami siedzę na tym forum .... uzaleznienie jakieś czy cuś ja też jak już Tomku wyzdrowiejesz - czekam na Ciebie u siebie .... jeśli nie bęsz mógł się z czasem wyrobić z nadmiaru zobowiązań podziękowalnych do spełnienia to osobiście przyjadę Cię uściskać do komturii ... na Mazurach już od 2 lat nie byłam, będzie okazja poodwiedzać rodzinę i stare kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 16.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Po raz kolejny okazuje się że Forum jest jak jedna wielka rodzina! Tomku -jesteś tu po prostu POTRZEBNY! i nie masz innego wyjścia -musisz do nas szybko wrócić! Łza sie w oku kręci z powodu tego nieszczęścia, ale z drugiej strony, jak czytam te posty wsparcia i otuchy dla przyjaciela-forumowicza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 16.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ostatnio od znajomego dostałem wiadomość dotyczącą UDARU MÓZGU I zaraz ją dołączę w poście niżej. Może informacje zawarte w tej historii uswiadomią nam jak groźny jest udar i jak zdradliwy jest on. Są dwa rodzaje udarów mózgu - niedokrwienny i krwotoczny (wylew).80 proc. chorych ulega udarom niedokrwiennym, a tylko 20 proc. wylewom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 16.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Zdarzenie prawdziwe: Podczas "grilowania" Zośka się potknęła i upadła. Zaproponowano jej wezwanie karetki pogotowia, jednak ona zapewniała wszystkich, że wszystko jest OK, a potknęła się o kamień tylko z powodu nowych butów. Ponieważ wydała się ona trochę blada i drżąca, osoby wokół niej pomogły jej się oczyścić i przyniesiono jej nowy talerz. Zosia spędziła zatem resztę wieczoru pogodnie i wesoło. Małżonek Zosi zadzwonił później z domu i zawiadomił wszystkich, że jego żona została zabrana do szpitala. O 23,00 Zosia zmarła. W czasie "grilowania" doznała ona udaru mózgu. Gdyby jej przyjaciele wiedzieli, jak można rozpoznać oznaki wskazujące na udar, Zosia żyłaby nadal. Niektórzy ludzie nie umierają natychmiast. Często żyją oni długo w sytuacji beznadziejnej i są zdani na pomoc innych ludzi. To potrwa tylko minutę, aby przeczytać poniższy tekst... Jeden z neurologów powiedział, że jeżeli on dotrze w przeciągu 3 godzin do ofiary udaru mózgu, to może ograniczyć skutki udaru mózgu. Powiedział, że cały szkopuł w tym, aby trafnie rozpoznać udar mózgu, zdiagnozować i leczyć pacjenta w ciągu tych 3 godzin, co jednakże nie jest łatwe. Rozpoznanie udaru mózgu: istnieją 4 kroki, którymi należy się kierować, aby rozpoznać, czy chodzi tu o udar mózgu. Lekarze twierdzą, że osoby towarzyszące mogą się zorientować czy chodzi tu o udar mózgu, jeżeli danej osobie postawią 4 proste pytania: > v poprosić osobę, aby się uśmiechnęła (nie będzie w stanie się uśmiechnąć). v poprosić osobę, aby powiedziała proste zdanie (na przykład: " ładna dziś pogoda"). v poprosić osobę, aby uniosła ramiona (nie będzie potrafiła lub uniesie tylko częściowo). v poprosić osobę, aby pokazała język (kiedy język jest zakrzywiony i wije się z lewa do prawa i na odwrót, to jest to również znak udaru mózgu.) Gdyby osoba miała problemy z wykonaniem Chocz jednej z tych > czynności, to należy bezzwłocznie zawołać lekarza pogotowia ratunkowego i opisać ww. oznaki osobie przy telefonie. Znajomy kardiolog twierdzi wręcz, że gdy pośle się niniejszy mail przynajmniej 10 osobom, to można mieć pewność, że jakieś życie /ew. także nasze/ uda się może przez to ocalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Tomku jestem z Tobą całym sercem.Wracaj do nas. Musisz wrócić.Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.05.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Zukow - dobra robota .... może pomogłeś właśnie ocalić komuś życie , ja na przykład nie posiadałam takiej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts