Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co tu taka cisza? Utknęliście w pakierniach i innych takich? ;-)

„Ćwiczcie, bo nie znacie dnia ani godziny”

Tak, parafrazując, mogę podsumować ostatnie tygodnie. Choć przypadkowo może to się skojarzyć z tragicznym lotem do Smoleńska, to jest to zupełny przypadek.

Sens jest inny. Niespodziewanie drugiego dnia świąt wybyłem tam gdzie jest teraz bardzo dużo słońca, wody i żółtego piasku. Gdybym się trzymał swojego zwyczajowego rytmu, to musiałbym chodzić na plażę w piance ;-) Ale ponieważ w tym roku jakoś wcześniej mnie wzięło, żeby się za siebie wziąć, to wystarczyły kąpielówki.

Czy w tym wątku (nadal) unikamy fałszywej skromności? ;-) Zatem przez ponad tydzień wśród sporych tłumów wczasowiczów zarejestrowałem tylko trzy męskie sylwetki lepsze od mojej. Z czego w lipcu mógłbym powiedzieć, że dwie. Zabrakło kilku tygodni. Gwoli ścisłości odnotuję, że w przypadku pozostałych dwóch nie pomógłby mi nawet lipiec 2020 ;-) hyhyy

Opłaca się więc być czujnym. Co ciekawe; mimo totalnego treningowego rozprężenia forma utrzymała się na całkiem ciekawym poziomie. Wprawdzie ruchu było sporo, ale żelastwa zero. Żadne odkrycie w sumie, chyba, że z perspektywy wieku – tzn. to ciągle działa ;-) Pewnie wpływ na to miała ciekawa dieta. Praktycznie całodobowo dostępne całkiem dietetyczne (dla chcącego) papu. Napchałem się tyle grillowanego kurczaka i ryżu, że mam dość na rok. Dwa razy dziennie zaś urzadzałem sobie totalne bachanalia ;-) Nawet litry grenadiny w tequili sunrise nie zamieniły mnie w misiowatego klocka. Zatem polecam wszystkim zrobić sobie urlop, coby jakoś te dopieszczone sylwetki zdyskontować ;-)

Szkoda tylko, że końcówka urlopu upłynęła w cieniu tragicznych informacji z Polski :/

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy w tym wątku (nadal) unikamy fałszywej skromności? ;-) Zatem przez ponad tydzień wśród sporych tłumów wczasowiczów zarejestrowałem tylko trzy męskie sylwetki lepsze od mojej. Z czego w lipcu mógłbym powiedzieć, że dwie. Zabrakło kilku tygodni. Gwoli ścisłości odnotuję, że w przypadku pozostałych dwóch nie pomógłby mi nawet lipiec 2020 ;-) hyhyy

Gratulacje!!! I tego trzymajmy sie jak dlugo sie da ... KiZ, moge napisac tylko jedno ... pewnie wiesz, prawda??? ;)

A gdzie zdjecia z tej plazowej rozpusty? Nie daj sie prosic, tylko wrzuc cos na nasze wyglodniale oczy :-)

U nas rowniez pelna satysfakcja! Wiosne i lato w neglizu uwazam za otwarta :-)

Cisza, bo o czym tu pisać :)

Moja waga już stabilnie utrzymuje się w okolicach 72kg. Powtarzam A6W, robię 70 pompek i chyba wkrótce postaram się poprawić do 80, dwie mile biegam poniżej 17 i pół minuty. Na majówce umawiam się z przyjaciółmi na porównywanie kaloryferków na brzuchach ;)

My tutaj też chętnie porównamy i obiektywnie ocenimy:)

Na wątku budowlanym zdecydowanie nie powinno zabraknąć kaloryferów.

Czekamy więc:cool:

Amberko, nie ma się czym chwalić, z niekłamanym żalem przyznac muszę.

Od zmiany planu treningowego minął ponad miesiąc i tak jak na poczatku efekty były widoczne, tak teraz jakby wszystko stanęło w miejscu.

A nawet jakaś taka grubsiejsza jestem. Tzn waga const. ale wizualnie sporo mi jeszcze nie leży:rolleyes:

Jestem, co tu kryć dośc zniechęcona tym faktem.

Powstałą frustrację natomiast przypieczętowałam trzydniowym prawie obżarstwem grrrrrr.

Z plusów to tyle, że regularnie ćwiczę i wypracowana forma i zapewne masa mięśniowa nie pozowoliły mi przytyć pomimo odstępstw od diety.

Od wczoraj zebrałam się w kupę i znów staram się być FIT:)

Czekam na kopa w dupę;)

Amberko, nie ma się czym chwalić, z niekłamanym żalem przyznac muszę.

Od zmiany planu treningowego minął ponad miesiąc i tak jak na poczatku efekty były widoczne, tak teraz jakby wszystko stanęło w miejscu.

A nawet jakaś taka grubsiejsza jestem. Tzn waga const. ale wizualnie sporo mi jeszcze nie leży:rolleyes:

Jestem, co tu kryć dośc zniechęcona tym faktem.

Powstałą frustrację natomiast przypieczętowałam trzydniowym prawie obżarstwem grrrrrr.

Z plusów to tyle, że regularnie ćwiczę i wypracowana forma i zapewne masa mięśniowa nie pozowoliły mi przytyć pomimo odstępstw od diety.

Od wczoraj zebrałam się w kupę i znów staram się być FIT:)

Czekam na kopa w dupę;)

hmmm ... sadze, ze powinnas czesciej sie nagradzac :-) I rozpieszczac i wyznaczac sobie malutkie cele, po ktorych nastepuje mega NAGRODA :-) Cos co lubisz najbardziej! Zakup kosmetyku, bielizny, nowych szpilek, bikini a moze wizyta w daily spa? Ja zawsze nagradzam sie tym ostatnim i masazem w czekoladzie :-) Zadne zakupy mnie tak nie kreca, jak masaz karku, plecow i ... stop ... Skore za to bym oddala :-) Generalnie mam sklonnosci hedonistyczne ;)

BTW w ekranie logowania do systemu mam swoje aktualne zdjecie ... nie abym byla w nim zakochana, bo wcale tak nie jest ... wybitnie nie lubie swoich fotografii wrrrr :( ale ... ale wiem, ze w takiej formie nigdy nie bylam, wiec tak sie motywuje do jej utrzymania ...

kuleczko, moze wiec druknij swoje foty i magnesikiem je a to na lodowce, a to na drzwiach do kuchni, obok piekarnika, kolejne w spizarce i jeszcze jedno ... to najbardziej NAJ w sypialni :-)

arco, a Ty gdzie??? To ze jestes dla mnie mistrzynia obkladania tortow to juz wiem, ale ... no ale jak u Ciebie z forma tworcza Kobietko? Nie mysl, ze o Tobie zapomnialam! No! Jak Dzieciaczki? Daja pieknej Mamie pocwiczyc? arco, wiem ze te torty robisz na zamowienie. Moze wrzucisz mi na pw w jakich okolicach dzialasz. Czesto, gesto ze znajomymi robimy imprezy i zamawiamy torty na specjalne okazje! Takie jak ty wykonujsz bylyby w moim towarzystwie prawdziwym przebojem! Jesli jestesmy gdzies po sasiedzku, to moja ekipa zostanie Twoim stalym klientem!

arco, a Ty gdzie??? To ze jestes dla mnie mistrzynia obkladania tortow to juz wiem, ale ... no ale jak u Ciebie z forma tworcza Kobietko? Nie mysl, ze o Tobie zapomnialam! No! Jak Dzieciaczki? Daja pieknej Mamie pocwiczyc? arco, wiem ze te torty robisz na zamowienie. Moze wrzucisz mi na pw w jakich okolicach dzialasz. Czesto, gesto ze znajomymi robimy imprezy i zamawiamy torty na specjalne okazje! Takie jak ty wykonujsz bylyby w moim towarzystwie prawdziwym przebojem! Jesli jestesmy gdzies po sasiedzku, to moja ekipa zostanie Twoim stalym klientem!

ja nie Arco, ale wiem, gdzie dziala :) - polnocno-zachodnia Polska, troche daleko, szkoda ;)

kuleczko, moze wiec druknij swoje foty i magnesikiem je a to na lodowce, a to na drzwiach do kuchni, obok piekarnika, kolejne w spizarce i jeszcze jedno ... to najbardziej NAJ w sypialni :-)

Wpadłam na super pomysł:rolleyes:

Może prześlij mi Amber swoje foty.

Powieszę sobie w salonie, kuchni, a w szczególności na lodówce :D (bo w sypialni to jakoś tak głupio nie :p )

Obawiam się, że moje nie są jeszcze dostatecznie motywujące:bash: :no:

Ok, nie biadolę, bierę się w kupę.

Najważniejsze, że moment obżarstwa minął. Waga nie urosła, więc nie ma dramatu.

Wczoraj na siłowni omawiałam nowy plan, który jest w przygotowaniu.

Trening będę miała rozbity na jeszcze więcej cześci.

Nie pamiętam dokładnie, ale w inne dni klata, a w inne np barki:eek:

fajnie:)

Arcobaleno !!! gdzieś Ty! gdzie pozostałe odchudzaczki???

Wpadłam na super pomysł:rolleyes:

Może prześlij mi Amber swoje foty.

Powieszę sobie w salonie, kuchni, a w szczególności na lodówce :D (bo w sypialni to jakoś tak głupio nie :p )

Obawiam się, że moje nie są jeszcze dostatecznie motywujące:bash: :no:

oj nieeeeee http://yelims.free.fr/Groumph/Peureux04.gif No moze na lodowce, ale to w formie wyjca http://yelims3.free.fr/Grrrrrrrrrrrr/Grrrr28.gif. Pottera pewnie ogladala, to wie o jakim wyjcu pisze ;)

gdzie pozostałe odchudzaczki???

sadze, ze na lajtowym watku a nie takim z treningami heavy duty, czarnym chlebem bez stosownego obkladu i obiadami bez omasty http://yelims.free.fr/Jetirelalangue/Langue01.gif

Ajjjjjjjjjjj jestem jestem...

Wkurza mnie to forum, tzn nie forum tylko jego działanie, mega wolno chodzi i wiesza się non stop, nie ma cierpliwości więc nie zaglądam tak często jak bym chciała :(

A co u mnie ...hmmm..po pierwsze sukces - waga już pokazała 59,5 więc radosć wielka :) Po drugie niestety porazka - nie moge się zmobilizować do ćwiczeń...nie wiem co mnie naszło - cały miniony miesiac był w kratke z cwiczeniami, ale do systematyczności daleko, jak patrzę na swój brzuch to niestety zadowolona byc nie mogę, co więcej zdaje mi się, ze zadne cwiczenia tu nie pomogą i to mnie najbardziej zniechęca - po porodzie już 7 m-cy a może to jeszcze za krótko..dzizisja zrobiłam też pomiary to po centymetrze jeszcze ubyło pod biustem i w dolnych częściach ciała co mnie najbardzioej cieszy, ale im bardziej chudne tym bardziej jestem niezadowolona ze swojego wyglądu - jak to mówią w miarę jedzenia apetyt rośnie - na lepsze ;) W każdym razie wagę i wymiary sprzed ciązy już osiągnełam, ale bywało lepiej oj bywało, więc będę walczyć dalej :) Co mnie cieszy - pisałam już o tym wcześniej - zdrowe i odchudzone nawyki znowu weszły w krew, staram się pilnować tego białka, zeby było sporo, owoce i węglowodany staram się jeść do ok 16, zienmiaki całkowicie weg, na pewno jem więcej warzyw niż wcześniej i mniej słodyczy, chociaż one wciaż na mnie napadają hehe zdaję sobie jednak sprawę ze to tylko połowa sukcesu a druga połowa to ćwiczenia które zaniedbałam - a tak mi już dobrze szło !

Amber, Kulka - Cieszę się dziewczyny, że o mnie pamiętacie, jak spobie Was czytam to mi głupio ze sie zaniedbuje i nie daje rady, no wstyd po prostu ! Jesteście moją mobilizacją :) Wy byscie wkleiły jakieś foty dla jeszcze lepszej motywacji ! Serio mówię !!! Nie dajcie się prosić !

Amber - dzisiaj/jutro modzę kolejny tort tym razem dla 4-latka ;) I tak jak napisała mbz - daleeeko mi do Was niestety.

A ciekawe co tam u amadi?

oj nieeeeee http://yelims.free.fr/Groumph/Peureux04.gif No moze na lodowce, ale to w formie wyjca http://yelims3.free.fr/Grrrrrrrrrrrr/Grrrr28.gif. Pottera pewnie ogladala, to wie o jakim wyjcu pisze ;)

oglądała, oglądała :cool:

sadze, ze na lajtowym watku a nie takim z treningami heavy duty, czarnym chlebem bez stosownego obkladu i obiadami bez omasty http://yelims.free.fr/Jetirelalangue/Langue01.gif

Faktycznie, weszłam i poczytałam. Kopenhaskie, głodóweczki i kilogramki wody i mięśni lecą:cool: a za miesiąc zabawa od nowa:rolleyes:

jest nawet taka piosenka "sialalalala zabawa trwa.."

Wnioskuję, że wystraszyłyśmy towarzystwo na dobre.

Amber, to przez Ciebie!!!!

:p:D

Arcobaleno, cieszę się, że jesteś;)

próbowałaś przeglądać forum na google chrome, albo operze?

U mnie muli tylko na internet explorer.

Wracając do meritum badzo mnie cieszą Twoje zmienione nawyki zywieniowe.

Szkoda, że zaniedbujesz ćwiczenia, ale wierzę, że wrócisz na odpowiednia scieżkę:cool:

Ja sobie zrobiłam ostatnio 3 dni przerwy o siłowni. Po prostu czułam, że tego potrzebuję.

Teraz znów ćwiczę z przyjemnością.

Czasem warto dać sobie na luz, ale wiadomo,. nie za dużo i nie za długo:cool:

No i waga Arco!!! Super! I wymiary też w dół.

Gratulacje!!!

Arco, ciesze sie, ze sie odezwalas! Mam tak samo, tez wkurza mnie to forum http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-377.gif, ale coz mam nadzieje, ze kiedys bedzie lepiej ;)

Mysle, ze jak najszybciej powinnas to niezadowolenie zamienic na pelna satysfakcje i dume! Pewnie Polowek, Rodzina i Znajomi juz zauwazyli Twoja fit-forme! I nie wyrzucaj sobie, ze cwiczysz "w kratke". Arco, dla mnie i tak jestes mega aktywna Kobietka. Dwojka dzieci, dom i tworcza praca, a Ty z tym wszystkim dajesz sobie tak doskonale rade! Jestes WIELKA, chociaz w gabarytach coraz mniejsza :-)

No i zaluje, ze tak daleko od siebie mieszkamy :( Torty ozdabiasz taaaak pieknie! Podgladam, aby oko nacieszyc :-)

kuleczka, myslasz ze taka straszna jestem http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/zarbi-9782.gif ;) A ja przeciez wszystkich love http://img515.imageshack.us/img515/5778/flircikts7.gif

Kuleczka - no ja własnie na explorerze przegladam - moze Opera będzie lepsza - spróbuje !

Amber - taak wszyscy chwalą, mąż najbardziej hehe chociaż on złego słowa nie pisnął nawet jak było mnie dużo więcej hahaaa

Skad Ty te emoty bierzesz??? Faaajne są :)

I przywołuję do porządku:

nie wyrzucaj sobie, ze cwiczysz "w kratke".

nie tak masz mi pisać ! Tylko jak wcześniej, że systematyczne ćwiczenia to klucz do sukcesu a 3 x w tygodniu to zaledwie sporadycznośc !! :)) To na mnie zdecydowanie lepiej działa - tzn lepiej w sensie kopa !

Idę na kawę z batonikiem zbożowym - kupuję sobie ostatnio batoniki sante, bo własnoręcznie wypiekane owsiane mi się chwilowo przejadły - a parę razy zrobiłam sobie też lajtowe kokosanki (jajko, słodzik, olejek zapachowy i wiórki) są przepyszne, ale dużo wiórek idzie a one chyba są mega tłuste, co?

Noo to kawka a potem cwiczenia :)

kuleczka, myslasz ze taka straszna jestem http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/zarbi-9782.gif ;) A ja przeciez wszystkich love http://img515.imageshack.us/img515/5778/flircikts7.gif

My Ciebie tez love :)

Ja mysle, ze Ty odstraszasz wygladem w avatarze :wink: - jak sie na Ciebie taka pikna (i szczupla) popatrzy, to czlowiek nadzieje traci :D

Dobra i ja sie zamelduje - jakos tak na poczatku marca pisalam, ze waga stoi w miejscu i ze pojawil sie u mnie nowy "domownik" (orbitrek),

no to od jakichs trzech tygodni - waga poszla w dol i mam 1,5 kg mniej :) chcialoby sie wiecej, ale tak chyba zdrowiej i pewniej

arco, mowisz i masz niedobra Dziewucho, ktora od cwiczen sie miga!!! http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-171.gif A jak jeszcze raz zobacze, ze migasz sie od tresci naszej codziennosci toooooo przyleci kominem wyjec!!! http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20angry/6BE795.gif

No! Misja aktywnosci spelniona http://yelims5.free.fr/Zik/Musique38.gif

No to ide na spacerek z psami http://www.humor.logocjoner.pl/gify/b119651438247515c4e79be7.gif

My Ciebie tez love :)

Ja mysle, ze Ty odstraszasz wygladem w avatarze :wink: - jak sie na Ciebie taka pikna (i szczupla) popatrzy, to czlowiek nadzieje traci :D

Dobra i ja sie zamelduje - jakos tak na poczatku marca pisalam, ze waga stoi w miejscu i ze pojawil sie u mnie nowy "domownik" (orbitrek),

no to od jakichs trzech tygodni - waga poszla w dol i mam 1,5 kg mniej :) chcialoby sie wiecej, ale tak chyba zdrowiej i pewniej

Ha! Gratuluje! Swietne osiagniecie :-) A jak czesto nowy "domownik" jest w uzyciu? :-) Chyba calkiem czesto, bo wynik sam sie nie zrobil :-)

No i przestan z tym odstraszaniem, bo jeszcze avka zmienie, na jakis hmmmm ... straszniejszy http://download1.klimacik.pl/e-gify.com/183.gif