Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[

Amadi, mam nadzieję, że milczenie Twoje to jedynie oznaka braku czasu.

Bo wiesz, w kontekście mojego niedawnego tet a tet z koserwą mięsną różne mi mysli przychodzą do głlowy :lol:

kuleczko internet w domu postanowił sobie odpocząć...wczoraj naprawili :)

muszę nadgonić co tu popisaliście ;)

w domu zapiernicz...nie wiem w co ręce włożyć...wiosna przyszła, wiec odsłoniła braki w ogrodzie :)

- dietę trzymam

- na siłowni ćwiczę

- dołożyłam aeroby

odezwę się po świętach.....ja w ogóle nie wiem czy zdążę wszystko przygotować...ale rzeżuchę chociaż wysiałam... będę miała co jeść :)

pozdrawiam Was kochani

amadi

Amadi, fajnie że dałaś znak życia :)

no i super, że trzymasz się obranej ścieżki.

Magdyla, trudno mi powiedzieć czy to od jogurtu. Powinnaś przeanalizować całodzienną dietę. Tak sądzę.

2 razy w tyg to trochę za niska aktywność, więc nie da raczej wymiernych efektów odchudzenia. Najwyżej lepszą kondycję i samopoczucie.

Melduję, że u mnie nieźle nieźle.

Obżarstwa brak.

U nas podobnie :-) W pierwszy dzien Swiat rodzinnie wszystkich wyciagnelismy na Czantorie i Rownice :-) a wczoraj byl lany poniedzialek w aquaparku :-) Niestety troche nie dojadalam ww i pol kilo mnie mniej :(

Najwazniejsze, to mega dotlenienie pluc i otwarcie sezonu wycieczkowego :-)

arco, mocne gratulacje!!!! :-)

A co u pozostalych? ;)

U mnie była przegrana bitwa z babcią:

"Nie, naprawdę, ja mięsa nie jem, prosze mi schabu nie nakładać."

"Ale jak to... to co Ty jesz... to Ci ziemniaczki sosikiem [mięsnym] poleję, żeby suche nie były."

Wobec tego dziś rano było 72,8kg. Ale to nic takiego, spodziewałem się że skończę gorzej :D

No i pogoda robi się ładniejsza, w sam raz na bieganie, a dzień trochę dłuższy. Przez kwiecień mam też zamiar przerobić ponownie szóstkę Weidera. Zdradliwe bydlę. Na początku niby bardzo lajtowo ,co to jest te kilkadziesiąt brzuszków, a potem liczba powtórzeń nagle rośnie do jakichś strasznych ilości :)

U mnie całkiem nieźle - połowa rodziny z różnych powodów na diecie - te święta były inne niż wszystkie i bardzo mi się podobały. Pogoda dopisała - byliśmy na rolkach, rowerach, spacerach, rybach... Koniec ery przesiadywania przy stole! :)

Dziś byłam na siłowni sama - koleżanka odpadła :( chłopaki już skomentowali jej brak charakteru. Ja nie odpuszczam :)

Amber, czekam z niecierpliwością :-)

Aby nie zanudzac bede dozowac ;)

Jako ze nie chcialam przerywac treningow tylko dlatego, ze bylam swiatecznie wyjechana, postanowilam zasiegajac opinii z roznych sportowych portali i udac sie na polecana silownie "na obczyznie" :-) Moj wybor padl na sredniej wielkosci silke, z tradycjami, w bardzo duzym miescie o ktorej pisano, ze "ma zelastwa do wyboru, wystarczajaco duzo maszyn cardio, kameralna atmosfere i dobry dojazd" ..

Calkiem szybko okazalo sie, ze z powyzszej opinii zgadza sie jedno "dobry dojazd" :( Pozostale argumenty napisane, albo przez kogos, kto tej silowni nie doswiadczyl, albo mial zupelnie inne oczekiwania co do przybytku fizycznosci ...

I tak "zelastwo do wyboru" ... ekhmmm ... pochylilam swoj ciekawski wzrok nad stojakiem z hantlami i co widze? Wszystko na czarno, zupelnie bez opisu czy oznaczenia ... Ku mojemu zaskoczeniu jakos koles rzekl, ze hantle wybieraja "na oko" ... albo "na pamiec" ... ale czesciej jednak na oko ;) Postanowilam wlasne oko skalibrowac z porada trenera w tej kwestii, ale blyskawicznie okazalo sie, ze trenerem jest pani recepcjonistka, sprzedawczyni wody mineralnej i obsluga solarium i sauny w jednym http://img405.imageshack.us/img405/9540/evillolcl4.gif ... No mysle ciekawieeeeeeeee .... Oczywiscie pani trener, recepcjonistak, sprzedawca i obsluga solarium nie przyszla aby rozwiklac moje trywialne problemy a czarnymi hantlami, wiec zaczelam samodzielnie je "smakowac" ;) Zaczelam od najsubtelniejszych co podobno "na oko" mialy jakies 7 - 8 kg ... a moze 8,5 .... nikt nie wiedzial, ale kazdy z klubowiczow chcial pomoc ... Przypisuje to na plus!!! :-) No ale ogromnym minusem okazalo sie, ze jednak moj triceps cwiczony nie bedzie ... Przynajmniej nie w tej silce ;)

Trudno mnie jednak zrazic i postanowilam skatowac na macie i pilce brzuch ... Rozgladam sie nerwowo na prawo i na lewo w poszukiwaniu tych badz co badz prostych i tanich pomocy i .... i .... i "na oko" nie widze ... Ide wiec kolejny raz do pani trener, recepcjonistki, sprzedawczyni i obslugi w jednym i wyrzucam szybko, aczkolwiek przymilnie "czy moge dostac do cwiczen mate" ... oczy pani z recepcji robia sie okragle ... baaardzo okragle .. szybko wiec ciagne "i pilke" ... No i tego chyba bylo za duzo ... pani recepcja i obsluga klapnela wesolutko "nie ma ... nie bylo i nie bedzie" ... Oj ... poczulam jak ktos za piete sprowadzil mnie na twardy grunt http://img405.imageshack.us/img405/6465/eviltongueaw7.gif albo moze to byl tylko wszedobylski zapach potu w tym przyciasnym, niewietrzonym i nieklimatyzowanym pomieszczeniu ...

No doobraaaaaa ... wybredna nie jestem, przeciez triceps wczesniej zarzucilam to i brzuch moze nie byc przetrenowany ... no ale interwalow nie odpuszcze ...

Przynajmniej tak mi sie wydawalo ...

reszte dopisze jutro

No Amber - niezła przygoda - opowiadaj dalej ;)

Choć założę się, ze i w moim mieście takie siłki przeważają:)

U mnie waga po świętach nieco w górę, do tego od trzech dni poruszam się prawie, ze o lasce bo choroba mnie rozłożyła totalnie - zaraz wlaśnie mam wizytę u lekarza..

ale po wczorajszym obejrzeniu rozmów w toku stwierdzam, że nie zależy mi naprawdę na konkretnej wadze..grunt to ładny wygląd, bo te babki naprawdę przesadziły z odchudzaniem - masakra !

Oglądaliście?

Oj, nie oglądałam a szkoda.

Ja dzisiaj też o lasce Arco.

Korzonki mnie łupią:p

Nie wiem czy przeziębiłam, czy przesadziłam z siłownią, od świąt jestem tam codziennie.

(wiem zaraz mnie Amber okrzyczy :yes: )

Na swoje usprawiedliwienie powiem, że mam podzielony plan, wiec mięśnie mają szansę odpocząć.

Amber to gdzie ty byłaś???:lol2: bo na pewno nie tam gdzie ja bywam:no:

Trzeba było pytać to bym podała coś konkretnego:yes: gdzie piłki i maty som i hantle opisane tez a nwet trener jest taki co pomoze, nie tylko Pani recepcjonistka:cool:

czekam na cia dalszy......moze i mojej siłce sie dostanie:cool: