Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

Ja na tarasie głównie się opalam,jem lody i czytam.W naszym klimacie lato jest krótkie,niestety,wieczory i ranki chłodne i nie dla mnie picie kawy na tarasie o godzinie 7,brrrr.....

e, we wrześniu to fakt - poranki zimne, ale w maju, czerwcu - rześki poranek przed upalnym dniem i ptasi rozgardiasz - szczególnie w maju, gdy ptaki zakładają rodziny;

a wieczory byłyby równie przyjemne gdyby nie wredne komary, których w tym roku się namnorzyło co nie miara i skutecznie uniemożliwiały jakiekolwiek posiadówki tarasowo-ogrodowe;

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Niestety o porannej kawie na tarasie można już zapomnieć. U mnie dziś rano było - 7 st :(. Wczoraj w dzień 8 st. Szybko się zimno zrobiło w tym roku.

Dopiero taras skończyłem a tu już trzeba myśleć o zwijaniu mebli ogrodowych na zime. Mam cichą nadzieje że w jakiś weekend będzie na tyle ładna pogoda żeby chociaż w dzieć pokusić się o kawe na tarasie

Wczoraj pomimo ataku wirusów na mój organizm,

posiedziałam na tarasie prawie godzinę.

Nie było wiatru, zacisznie, słońce jeszcze silne, a już nisko,

więc mimo zadaszenia pięknie oświetlało i grzało cały taras.

Tradycyjnie kawa, a potem herbata z malinami miodem i cytryną.

Bosko, akumulatory naładowane, nawet kaszel lżej znosić :)

Proszę o więcej takich słonecznych dni :yes:

• 4 weeks później...
Zabierałem głos w poruszanym tutaj wątku, ale jeszcze raz napiszę, że kawa wypita na tarasie (obojętnie, o której porze dnia i roku) jest bezcenna. Nawet, gdy krzątam się wokół domu i coś robię przy drewnie, iglakach, drzewkach itp. to zawsze lubię usiąść chwilę na tarasie. Najlepiej z kolejną kawą lub buteleczką dobrego wina. A po odśnieżaniu z kubkiem grzańca w ręku :). Obiady latem - tylko na tarasie. Taras to niesamowite miejsce. Jedynie salon z kominkiem może z nim konkurować (szczególnie późną jesienią :) ). Ewentualnie jeszcze ławeczki przy ognisku za domem.

Ja czekałam i czekałam ale w końcu mam:) Nie mieszkam jeszcze ale to lato już było wybitnie budowlano-tarasowe...

Jak sobie pomyślę ile razy o tym marzyłam...:)

Co prawda latem taras wyglądał tak:

http://img541.imageshack.us/img541/7489/adxn.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Czyli goły beton i modne paletowe ogrodzenie ale było bezpiecznie i przyjemnie... W każdym momencie dnia znalazł się kawałek cienia w który uciekaliśmy podczas upałów.

A tydzień temu, w niedzielę pomimo zaawansowanej jesieni siedziałam na tarasie ubrana w krótki rękaw i delektowałam się pyszna kawą i słońcem... Ech, taras fajna rzecz