Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

Nefer, to prawda.

Trzeba doceniac to co się ma, to co się zdobywa.

W tych czasach kiedy coraz mniej cieszy to sztuką jest odnaleźc te małe iskierki, które rozgrzewają serce :)

Czasy jak czasy . Kiedyś to zbójcy na drogach czyhali, zaraza

cholery raz po raz się panoszyła , kibelków w domach ze spłuczką

nie było ... Ja tam się cieszę ...:)

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ludwik_13 a do wiosny jeszcze daleko!

Akurat czas ,żeby nowy domek i taras zrobić "na gotowo"

Powodzonka! :)

Niestety - nie da się. Teraz martwy sezon, bo nie ma kto pilnować budowy a trochę strach kłaść instalacje. Ostatnio dmuchnęli nam kabel zasilający położony na ziemi od domku Mamusi do skrzynki budowlanej. To i ze ściany też wyrwą.

Niby strata niewielka, ale świadomość, że ktoś sforsował siatkę i łaził po moim - paskudna.

Niestety - nie da się. Teraz martwy sezon, bo nie ma kto pilnować budowy a trochę strach kłaść instalacje. Ostatnio dmuchnęli nam kabel zasilający położony na ziemi od domku Mamusi do skrzynki budowlanej. To i ze ściany też wyrwą.

Niby strata niewielka, ale świadomość, że ktoś sforsował siatkę i łaził po moim - paskudna.

Alarm ?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

mój taras w tym roku przeszedł metamorfozę ......został obudowany przesuwnymi oknami i tym sposobem stał się dodatkowym pokojem ....w słoneczne acz zimne dni na tarasie temp dochodzi do 25-30st i spokojnie można wypić poranną kawę w szlafroku ,a jeśli jest za ciepło to wystarczy odsunąć jedną ścianę i jest rześko .....

Z niecierpliwością oczekuję wiosny i lata aby sprawdzić kolejne pory roku ...póki co jesień i początek zimy jest ok

[ATTACH=CONFIG]92348[/ATTACH]

sier4.jpg

sier09.jpg

sier08.jpg

[ATTACH=CONFIG]92350[/ATTACH]

przez 6 lat cieszyliśmy się z tarasu otwartego ale bardzo wietrznego .....teraz będziemy grzać stare kości na słoneczku :wiggle:

Edytowane przez Ew-ka

• 1 month później...

Przeczytałam wątek.

Kawa na tarasie !!!

Ale sie rozmarzyłam- mam dwa tarasy- jeden na parterze i drugi, cały zdaszony ok.10m2, na piętrze, otoczony gałęziami brzóz. Tam sobie stawiam stary bujany fotel i niski stoliczek i codziennie rano, od wiosny do jesieni, piję kawę. Taras wychodzi na wschód, światło przesiane przez liście brzóz, bosssko....

Nie mogę się doczekać wiosny !!!

Macie jakiś sposób, żeby szybciej przyszła ?

• 2 weeks później...