eniu 08.12.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nefer, to prawda. Trzeba doceniac to co się ma, to co się zdobywa. W tych czasach kiedy coraz mniej cieszy to sztuką jest odnaleźc te małe iskierki, które rozgrzewają serce Czasy jak czasy . Kiedyś to zbójcy na drogach czyhali, zaraza cholery raz po raz się panoszyła , kibelków w domach ze spłuczką nie było ... Ja tam się cieszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 08.12.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ludwik_13 a do wiosny jeszcze daleko! Akurat czas ,żeby nowy domek i taras zrobić "na gotowo" Powodzonka! Niestety - nie da się. Teraz martwy sezon, bo nie ma kto pilnować budowy a trochę strach kłaść instalacje. Ostatnio dmuchnęli nam kabel zasilający położony na ziemi od domku Mamusi do skrzynki budowlanej. To i ze ściany też wyrwą. Niby strata niewielka, ale świadomość, że ktoś sforsował siatkę i łaził po moim - paskudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Niestety - nie da się. Teraz martwy sezon, bo nie ma kto pilnować budowy a trochę strach kłaść instalacje. Ostatnio dmuchnęli nam kabel zasilający położony na ziemi od domku Mamusi do skrzynki budowlanej. To i ze ściany też wyrwą. Niby strata niewielka, ale świadomość, że ktoś sforsował siatkę i łaził po moim - paskudna. Alarm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 16.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 A kto tam do mnie na wieś dojedzie? Poza tym chwilowo nie mam prądu na budowie a akumulatory też mogą gwizdnąć niestety. Psa nie wywiozę, bo zwierz nie może być sam a poza tym - czekanie też ma swoje zalety- planujemy, planujemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.12.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Oczywiście - jak poczekasz to potem lepiej smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ja cały czas wychodzę z kawą (i czasem z papieroskiem ) na taras. Nie pochowałam jeszcze mebli tarasowych. Jak spadnie śnieg to wyniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.12.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) mój taras w tym roku przeszedł metamorfozę ......został obudowany przesuwnymi oknami i tym sposobem stał się dodatkowym pokojem ....w słoneczne acz zimne dni na tarasie temp dochodzi do 25-30st i spokojnie można wypić poranną kawę w szlafroku ,a jeśli jest za ciepło to wystarczy odsunąć jedną ścianę i jest rześko ..... Z niecierpliwością oczekuję wiosny i lata aby sprawdzić kolejne pory roku ...póki co jesień i początek zimy jest ok [ATTACH=CONFIG]92348[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]92350[/ATTACH] przez 6 lat cieszyliśmy się z tarasu otwartego ale bardzo wietrznego .....teraz będziemy grzać stare kości na słoneczku Edytowane 18 Września 2013 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.12.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 16.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Przeczytałam wątek.Kawa na tarasie !!!Ale sie rozmarzyłam- mam dwa tarasy- jeden na parterze i drugi, cały zdaszony ok.10m2, na piętrze, otoczony gałęziami brzóz. Tam sobie stawiam stary bujany fotel i niski stoliczek i codziennie rano, od wiosny do jesieni, piję kawę. Taras wychodzi na wschód, światło przesiane przez liście brzóz, bosssko....Nie mogę się doczekać wiosny !!!Macie jakiś sposób, żeby szybciej przyszła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 16.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Czasy jak czasy . Kiedyś to zbójcy na drogach czyhali, zaraza cholery raz po raz się panoszyła , kibelków w domach ze spłuczką nie było ... Ja tam się cieszę ... Bardzo mi się podoba podejście:D. W końcu ile narzekań można słuchać. Ale wiosna to już mogłaby przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 17.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Nie mogę się doczekać wiosny !!! Macie jakiś sposób, żeby szybciej przyszła ? Sposobu nie mam ale jak się dowiem to na bank się nim podzielę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 18.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Nie wiem jak u Was, ale u mnie odwilż na całego:D.Czyżby wielkimi krokami nadchodziła WIOSNA:lol2:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 18.02.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 janiseya u mnie dzisiaj 11st! Chlapa niemiłosierna, wszędzie woda ale to nic, ja już dzisiaj poczułam tą wiosnę co tak nieśmiało do nas idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 19.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 U nas cały dzień było trochę powyżej zera (max. 3 stopnie) , ale i to wystarczyło, żeby śnieg z dachu się zsunął (budynek w stanie surowym) . Dziś weszli panowie hydraulicy i ułożyli kanalizację. Kawa na tarasie przybliża się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 19.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A jakże, u nas też dach wyłania się coraz bardziej spod śniegu.Tarasy będą z kostki, więc na razie ich brak, jest tylko kawa;). Ale u rodziców, po wczorajszych roztopach taras już odtajał.Już kombinuję jak go na sezon letni ukwiecić(ale tak niewymagająco;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 19.02.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ew-ka .Już mam zamówiony taki hamak jaki Ty masz.Moja kawa na tarasie też już przybliża się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 19.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Sposobu nie mam ale jak się dowiem to na bank się nim podzielę! Koniecznie , koniecznie !!!! :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 21.02.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Co tak słabo?W ten weekend nie tylko kawa ale i ognisko było!I pieczone kiełbasy i pieczone kartofle i specjalne płyny rozweselająco-rozgrzewające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 22.02.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tedii u mnie dzisiaj pada i za przyjemnie nie jest, moge na upartego wyjść na taras i pić kawę ale czy to jest w tym sęk? Chodzi o to by w słonku i ciepłym powiewie wiaterku usiąść spokojnie z kawą w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 07.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 A u mnie krokusy wyszły !!! Wiosnaaa idzieee !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts