eveee 05.09.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 O dzięki Wam, kochane! Magpie, przecież się wykończysz kobitko - życzę, żebyś te 10 min. na herbatkę znalazła, choćby w weekend! Gahan ja planuję coś podobnego do tego, tylko na betonowych słupach: http://www.blogcdn.com/www.luxist.com/media/2009/05/pergola-lights.jpg Tak sobie też myślę, czy bardzo obawiać się tej strony południowej - ile tak naprawdę było upalnych dni w tym roku? U nas niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pergotenda może uchronić Cię przed cieniem w pochmurne dni - też mam podobny problem, choć jeszcze nie mam tarasu, tylko trawnik i też od strony południowej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163104-pergotenda-%28pergola-ze-zwijanym-dachem-z-materia%C5%82u%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 05.09.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Hm..., ciekawa ta pergotenda, przesledziłam cały wątek ( dzięki,Gosiek 33); Ale się zastanawiam, czy takie zadaszenie mimo wszystko osłoni od słońca na tyle,żeby było można siąść na tarasie i nie umrzeć z duchoty eveee, nie zewnątrz nie musi być strasznego upału, wystarczy temp.25stC i jak słońce się oprze na południowej ścianie to naprawdę trudno będzie korzystać w miarę komfortowo z tarasu, chyba,że chcesz go przeznaczyć głównie na opalanie; przy upałach trzeba poczekać do późnego popołudnia,żeby wejść gołą stopą na taras i się nie poparzyć ( w przypadku gdy na tarasie mamy płytki ); czy przewidywałaś już koszty budowy takiego zadaszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.09.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Na razie nawet w fazie przymiarek nie jestem, za to rasia jak najbardziej ale ceny ją zabiły i na razie jest na etapie uzgadniania jakiegoś innego systemu. Popytaj u Niej w komentach, bo nie mogę znaleźć albo wykasowała albo raczej mój net nie nadąża http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125190-rASI-domek-fotoretrodziennik-komentarze/page971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 05.09.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Gahan dowiadywałam się, ale szczerze Ci powiem, że nie pamiętam ceny, wiem tylko, że zwaliła mnie z nóg, niestety. Dlatego postanowiłam zrobić sama coś podobnego na zasadzie prowadnic (jak w zasłonach) i tkaniny podgumowanej lub żaglowej - ale technologia jeszcze nie opracowana, ponieważ taras w powijakach i inne dylematy budowlane na tapecie. Na razie mąż obmyśla konstrukcję, a ja oglądam i oglądam i się inspiruję Takie jeszcze ładne zasłonki Wam wkleję, to już naprawdę w upalne dni http://i.pinger.pl/pgr494/5c8dc0b900035ecb4ff942eb/outdoor_mania_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 06.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Gosiek33 - dzięki, poczytam:) eveee - mam nadzieję,że podzielisz się z nami swoimi ( Waszymi) dokonaniami w tym temacie:) jak już będziecie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 06.09.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Oczywiście, że się podzielę, jeśli będzie się czym chwalić Ale OT się zrobił, miało być o kawie a nie zadaszeniach Idę do rasi, może coś podpatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.09.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 ale mi sie marzy zabudowa tarasu, na wiosne moze sie juz uda a kawe na tarasie uwielbiam pic \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 06.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Mój taras od południowej strony: dach wypuszczony na ok. 1/2 powierzchni tarasu, drewniana balustrada od zachodu oraz południa (na niej pnie się winogron), do tego ozdobne kasetony na kwiaty plus kwiaty wiszące po dachem; Gdyby jeszcze użytkownicy położonych obok ogródków nie palili teraz całego wyrwanego z gleby badziewia... Edytowane 6 Września 2012 przez zet_zet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 10.09.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 zet_zet, zdjęcia, zdjęcia prosimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 11.09.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Bardzo proszę -oto kilka zdjęć. Zapewniam, że kawa na tarasie smakuje wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 11.09.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 cudnie tez tak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 11.09.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 zet_zet , jak ładnie:) Na jakiej wysokości masz usadowiony taras? I da się posiedzieć przez południe w upalne dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 11.09.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Taras jest na wysokości niespełna 0,5 m od gruntu. Czy da się siedzieć w upalne dni? Oczywiście, choć wtedy jedynie cześć tarasu jest zacieniona. Z kolei rano bardziej wyczekuję słońca, niż przed nim uciekam Cały taras jest nasłoneczniony późnym popołudniem (gdy słonce schodzi niżej ), ale balustrada i tak daje nieco cienia. Wiele zależy od pory dnia i pory roku. I oczywiście od gatunku wypijanej kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 14.09.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Czy można zobaczyć inne tarasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 15.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Jest chyba osobny wątek 'pokażcie swoje tarasy', czy jakoś tak. Chyba, że ktoś pokaże razem z tą kawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 18.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Taras z kawką - jak najbardziej!!! Kto się zdecyduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masiwa 13.06.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ach marzenie, jeszcze żeby z tarasu można skoczyć wprost do basenu i mogłabym być domatorem 4ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.06.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ach marzenie, jeszcze żeby z tarasu można skoczyć wprost do basenu i mogłabym być domatorem 4ever ja tez tak chcialam, ale niestety nie przy moim mlodszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.06.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Witam Ja jeszcze troche i mam nadzieje, ze tez dolacze do grupy osob pijacych, jedzacych, odpoczywajacych na swoim tarasie Juz sie tego nie moge doczekac..taras na szczescie mam podwojny, jeden zadaszony, drugi odsloniety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts