Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A tam zmywarka czy lodowka, to prawie nie halasuje. Problemem jest glownie czajnik ktory zaglusza tv i każdą rozmowę. Ja mam kuchnie otwarta i to był błąd. Drugi raz bym takiej nie zrobił. Może półotwartą albo przynajmniej zasłonięta od głownego salonu.

Tak jest. Ale z drugiej strony czajnik hałasuje 2min a zmywarka bulgoce przez 2h.

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Półotwarta wg mnie najlepsza, sam posiadam uwag nie mam, dokładnie ściana po środku kuchni i wejście z każdej strony. Brudnych garów nie widać jednocześnie jest bezproblemowy kontakt z osobami siedzącymi w jadalni, salonie czy tez gabinecie. Kuchni całkowicie zamkniętej i oddzielonej jeszcze korytarzem to na pewno z praktyki nie polecam. Już lepiej w pełni otwarta, chociaż jak są goście to same minusy tego rozwiązania, przy domownikach to spokojnie ujdzie.

Uwielbiam gotować i piec ale nie na „wygnaniu” w zamkniętej kuchni ... jakoś nikomu z domowników nie przeszkadzają zapachy (no chyba że w cierpliwym czekaniu na posiłek :D) i tu przypomina mi się żart : „U nas w domu zawsze modlimy się przed posiłkiem mówi Krzyś - na co Jasio odpowiada : u nas nie, nasza mama dobrze gotuje”. Argument z bałaganem też do mnie nie przemawia bo mam nawyk ogarniania na bierząco przestrzeni w której „pracuję”, nie umiem gotować w rozgardiaszu a dla gości zwykle przygotowuje się poczęstunek wcześniej, przy gościach zwykle jedynie się go serwuje lub podgrzewa więc to raczej też nie problem ... ale każdemu wedle potrzeb :cool:

Ludzie, jakie wy macie zmywarki? Mam dużego Boscha od chyba 18 lat i mógłaby stać pod telewizorem, ledwie słychać cichy szum jak pracuje.

Przecież to nie pralka ani dolnopłuk wolnostojący bez zabudowy!

Aczkolwiek słyszałem o washmachine które się tłuką jak kot z kanistrem na ogonie, ale to było za wielką wodą i kilka lat temu.

Ludzie, jakie wy macie zmywarki? Mam dużego Boscha od chyba 18 lat i mógłaby stać pod telewizorem, ledwie słychać cichy szum jak pracuje.

Przecież to nie pralka ani dolnopłuk wolnostojący bez zabudowy!

Aczkolwiek słyszałem o washmachine które się tłuką jak kot z kanistrem na ogonie, ale to było za wielką wodą i kilka lat temu.

Mam tak samo boscha silence 19 lat i jest cichutki, na tyle, że puszczam go przy gościach i nikt nigdy się nie kapnął, że akurat działa.

Ludzie, jakie wy macie zmywarki?

Używałem Boscha, Amica i Sharp. Fakt, Bosch miał chyba najsłabszą pompę i woda ciurkala najciszej - ale też najczęściej przy tej samej chemii niedomywał zwlaszcza wyższych garnków.

Ale jak zmywam blaszane naczynia, to nie ma mocnych - każda hałasuje.

Blaszanych garnków nie używamy, same masywne i w połysku... Niekiedy zadzwonią kielonki, miły sercu dźwięk. :p

Z nad zlewu zaglądając do syfonu, to wydaje sie że słabo nie wylewa wody. Nie mam pretekstu aby zmienić zmywarkę. Myje, to czego chcieć więcej?

No jeszcze mogłaby sam się wyładować do kredensu :D

Blaszanych garnków nie używamy, same masywne i w połysku...

Ja mam kilka misek i kubków blaszanych. Bardzo je lubię i przy prawie każdym myciu coś blaszanego jest w zmywarce.

Z nad zlewu zaglądając do syfonu, to wydaje sie że słabo nie wylewa wody.

Pompa odpływowa to nie jest ta pompa, która myje naczynia (pompa myjąca). I jest słabiutka w porównaniu z nią.

Taaaa ...

Niesłyszalna zmywarka która osiąga poziom głośności 40-50dB ...

Niesłyszalna by była jakby miała poziom głośności max 20 dB ...

Nowoczesne są ciche aby do niesłyszalnych daleko im brakuje .

jak ktoś nie słyszy zmywarki to albo ma problemy ze słuchem albo mieszka w takiej okolicy że hałas jaki go otacza jest wyższy od hałasu generowanego przez zmywarkę ...

Taaaa ...

Niesłyszalna zmywarka która osiąga poziom głośności 40-50dB ...

Niesłyszalna by była jakby miała poziom głośności max 20 dB ...

Nowoczesne są ciche aby do niesłyszalnych daleko im brakuje .

jak ktoś nie słyszy zmywarki to albo ma problemy ze słuchem albo mieszka w takiej okolicy że hałas jaki go otacza jest wyższy od hałasu generowanego przez zmywarkę ...

Słychać ale na tyle cicho żę jest to pomijalne

Słychać ale na tyle cicho żę jest to pomijalne

Dokładnie!

Moja ma 19 lat i przez ten okres miałam często u innych do porównania inne zmywarki-nowe oraz nowoczesne i muszę przyznać, że może czasami zdarza się jej nie domywać, ale pod względem hałasu nie ma sobie równych.

Jak się popsuje, to też zacznę szukanie nowej w ,,stajni'' boscha.

Ja mam Boscha Silence Plus i wcale taki cichy nie jest.

Na szczęście stoi w osobnej kuchni więc tak nie przeszkadza.

Nie powiedziałbym, że hałas zmywarki jest pomijalny, ale w sumie może jak komuś telewizor trąbi cały dzień ;).

Nie mam włączonego telewizora cały czas, mam boscha silence bez plusa, starego -19 letniego. Może to jest kwestia ustawienia, ale nasz staruszek jest na prawdę bardzo cichy. Kiedy jestem w salonie a on włączony jest w kuchni, to mogę swobodnie czytać, bo mi nie przeszkadza. Nie słyszę go przez prawie cały cykl mycia. Jedynie przy pobieraniu wody i przy wypompowaniu .

Za to jak jestem w kuchni, to go troszkę słyszę.

Każdy ma inne odczucia , ja na przykład słyszę odgłos zmywarki a mam kuchnie zamknięta (muszę zamykać drzwi) żeby stłumić hałas.

Tak samo z wentylacją, dopóki nie usnę albo się nie obudzę to słyszę. Do torów kolejowych mam ok 400m i dźwięk pendolino słychać bardzo.

Do zjazdu z autostrady mam ponad 2 km w linii prostej i jak jakiś "dawca nerek" przejeżdża to też słychać.

Dla jednych jest to pomijalne lub się tym nie przejmują.