Elfir 05.01.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 to chyba jednak problem tego konkretnego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 06.01.2020 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Obecnie mam okna od producenta X na profilu Veka SL82. A podasz jaki to producent? Przecież negatywne opinie też są istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 06.01.2020 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 A podasz jaki to producent? Przecież negatywne opinie też są istotne. Na ta chwile nie. Jak sprawa reklamacji sie zakonczy to opisze wszystko ze szczegolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 07.01.2020 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Ja mam okna Vetrexu V90, tzw. alphaline. Profil Veki, okucia Roto z tego co pamiętam. Wymiary okien dobrałem tak, aby nie mieć z nimi problemów w przyszłości. Wcześniej ktoś się skarżył na profil 82-milimetrowy - przecież nie po to wyszły nowe ramy 90-milimetrowe, żeby montować ciężkie szyby w 82 milimetrach! V90 wcale nie są cieplejsze niż V82, tylko sztywniejsze! Wracając do Vetrexu: okna to jedno, ale sposób montażu i jego jakość (ekipa) to kolejne dwa składniki stolarki otworowej. Ja póki co jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 22.01.2020 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Aluminiowe i do domu nie polecam. Zimą w dotyku są lodowate w dodatku każdą ryskę na nich widać. Jak dom to tylko drewno lub plastik. A kto kupuje do domu okna aluminiowe bez przekładek termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 14.02.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) A kto kupuje do domu okna aluminiowe bez przekładek termicznych Nie mam pojęcia. A wogole ktoś takie produkuje? Przez idiotyczne przepisy p. poz w większości budynku musiałem zamontować okna w klasie ei60 czyli rama wypełniona materiałem nie palnym szyba która w środku ma żel za które zapłaciłem małą fortunę. Wszystko na profilu aluprof mb 78ei. Kilka okien mam bez ei60 z jak to napisałeś z przekładką termiczną . Jedyna zaleta przekładek czy okien ei 60 to ze nie kondensuje się na nich para wodna ( nie są mokre po nocy zresztą sam producent mnie o tym informował). Mimo to w dotyku są zimne jak diabli - działają jak radiator . Absolutnie nie polecam rozwiązania okien aluminiowych do domu. Do firmy ok, do budynku przemysłowego ok ale nie do domu. Ładnie wyglądają i to ich jedyna zaleta Edytowane 14 Lutego 2020 przez Karasso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 15.02.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Nie mam pojęcia. A wogole ktoś takie produkuje? Przez idiotyczne przepisy p. poz w większości budynku musiałem zamontować okna w klasie ei60 czyli rama wypełniona materiałem nie palnym szyba która w środku ma żel za które zapłaciłem małą fortunę. Wszystko na profilu aluprof mb 78ei. Kilka okien mam bez ei60 z jak to napisałeś z przekładką termiczną . Jedyna zaleta przekładek czy okien ei 60 to ze nie kondensuje się na nich para wodna ( nie są mokre po nocy zresztą sam producent mnie o tym informował). Mimo to w dotyku są zimne jak diabli - działają jak radiator . Absolutnie nie polecam rozwiązania okien aluminiowych do domu. Do firmy ok, do budynku przemysłowego ok ale nie do domu. Ładnie wyglądają i to ich jedyna zaleta To dziwne bo ja mam w domu okna aluminiowe z przekładką termiczną i nie są w zimie zimne. Tylko mam większy profil od twojego- 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohun82 27.03.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 (edytowane) a ja powiem tak... Nigdy wiecej nie kupie wysokich okien plastikowch. No niech beda jakies 1.5x1.5 metra. Obecnie mam okna od producenta X na profilu Veka SL82 o wysokosciach: 2100 i 2400. To co sie dzieje z tymi oknami na sloncu to jest jakis zart. Serwis byl u mnie chyba z 10 razy. Prostowal okna, regulowal, itd. Nic to nie daje. Okna powyzej 2 metrow nie nadaja sie na strone poludnie - zachod, przynajmniej nie VEKA Softline 82. Brzuchy do srodka na 3-4 mm na dlugosci skrzydla, brak szczelnosci itd. Najwieksza wtopa na budowie. Niech sie producenci chwala jakimis wspolczynnikami, wewn. uszczelkami, ktore sa po to zeby o nich wspominec w broszurach. I co z tego... jak okna banany i po 2 sezonach i skrzydla nie przylegaja do ramy - wiatr hula az milo. Nigdy wiecej plastiku. Okna w starym domu jakies Drutexy co maja 15 lat sa w lepszym stanie niz moje super profile po 2 latach. Nauczka na przyszlosc - tylko aluminium albo drewno. Czy te okna to ms okna?? Edytowane 27 Marca 2020 przez bohun82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts