fighter1983 25.09.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 listwa w zasadzie moze byc biala.... tak niewiele jej wystaje ze nie ma znaczenia... no chyba ze ktos muska, glaszcze i piesci kazdy mm. DO tego styropianu najlepiej klej systemowy od tego samego producenta co bedziesz miala tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 25.09.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dzięki Problem w tym że nie wiem jaki będzie tynk, a tym bardziej jakiej firmy Czytam teraz namiętnie, że Caparol najlepsza relacja jakości do ceny? A jaki tynk-silikon, silikat, akryl? Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 25.09.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Mój wykonawca chwalił bardzo Majsterpola. No ale wiadomo jak to z tym chwaleniem i polecaniem, różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 ja mam grafitowy styro (akurat było pochmurno, jak go kładli i mało się odkształcał). Na to tynk mineralny i farba silikatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art79 25.09.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 To naprawdę ciekawe! O to moja przygoda z ważeni styropianu Polstyr: http://meskimbyc.pl/twoj-dom/83-dom/1278-ocieplenie-domu-cz1-kupujemy-i-waymy-styropian-.html Swoje wrażenia dotyczące styropianu z polstyru (co prawda białego) opisałem tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219317-styropian-gwarantowany Chciałbym jeszcze zakupić austrotherm ale u sprzedawcy w składzie gdzie końcem maja robili mi ofertę okazało się, że w przeciągu ostatniego miesiąca (września) cena styropianu tej firmy została 2krotnie podniesiona do góry... Zadzwoniłem do centrali austrothermu i nie zaprzeczyli. Teraz zaczynam się zastanawiać czy aby nie będę przepłacał i płacił tylko za nazwę....? Termo organiki niestety nie mam w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6mastroiani 30.09.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Na podobnym wątku wpisałem dzisiaj ale widzę że o ciemnym styropianie jest kilka " internetowych story"Do rzeczy. Mój sąsiad własnie skończył ocieplać dom 12 cm garafitem Termoorganiki, używał klejów TO , wziął ich cały system, płyty sam oglądałem w porządku, ekipa tez była pilnowała i kleiła styropian zgodnie z zaleceniami . Efekt końcowy bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 30.09.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Mój sąsiad własnie skończył ocieplać dom 12 cm garafitem Termoorganiki, używał klejów TO , wziął ich cały system, płyty sam oglądałem w porządku, ekipa tez była pilnowała i kleiła styropian zgodnie z zaleceniami . Efekt końcowy bez zarzutu. Aktualnie pogoda chyba dobra dla grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 30.09.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 To zależy. Jak jest duże zachmurzenie to jest ok. Gorzej jak słońce naparza przez cały dzień.. Ja zrezygnowałam z grafitu, a zaoszczędzone na tym pieniądze dołożę i zainwestuję w lepszy tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.09.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Właśnie mi się zakleiła chałupka Termoorganiką 032. Wykonawca mówił, że jest minimalne łódkowanie (ja go nie widziałem oglądając same paczki), ale że przy 20cm grubości podobno jest zawsze. Pogoda rzeczywiście dobra. Klej uniwersalny z Termoorganiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 30.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 do mnie wchodzą za tydzień, bo mają obsuwę mam nadzieję że zdążą przed zimą z ciekawości-ile płaciłeś za klej uniw. TermoOrganiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 W wycenie miałem ciut mniej niż 21 zł, ale jeszcze nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezzz22 02.10.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 U mnie też już położony 032 Termo Organiki na kleju uniwersalnym SPKU i nic się nie dzieje. Wykonawca powiedział, że to mocny klej. Dodatkowo kazałem przecierać płyty tarką przed nałożeniem kleju.Początkowo było słonecznie /temperatura max 15-16 stopni/. Później coraz zimniej i pochmurno. Cieszę się, że nie zrezygnowałem z szarego. 700 PLN różnicy na całej inwestycji między Goldem a Termonium..to tona opału..na pewno szybko się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.10.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 U mnie też już położony 032 Termo Organiki na kleju uniwersalnym SPKU i nic się nie dzieje. Wykonawca powiedział, że to mocny klej. Dodatkowo kazałem przecierać płyty tarką przed nałożeniem kleju. Początkowo było słonecznie /temperatura max 15-16 stopni/. Później coraz zimniej i pochmurno. Cieszę się, że nie zrezygnowałem z szarego. 700 PLN różnicy na całej inwestycji między Goldem a Termonium..to tona opału..na pewno szybko się zwróci. U mnie wyszło grubo ponad 1000 zł różnicy. Mam do czego dołożyć tego tysiaka, teraz na etapie budowy jeszcze.. A i tak dobrze (ciepło) będzie Z czego masz ściany? Ponoć na ceramikę powinno się kłaść nieco więcej ocieplenia, a na beton komórkowy można mniej, bo jest sam w sobie cieplejszy. U nas beton komórkowy, i 16 cm styro. Myślę że da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.10.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Sprawdziłam cenę kleju uniwersalnego TO. U mnie kosztowałby 19 zł. Za tyle samo mam klej Caparola. Więc wzięłam Caparola i będzie praktycznie cały system Caparola (kleje, siatka, tynk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.10.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tak oliwce podpadlem w watku z jareko ze nawet mnie nie zapytala o oferte.... a w Warszawie.... na Caparolu.... trzeba bylo cicho siedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tak oliwce podpadlem w watku z jareko ze nawet mnie nie zapytala o oferte.... a w Warszawie.... na Caparolu.... trzeba bylo cicho siedziec Trzeba było nie sapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.10.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tak oliwce podpadlem w watku z jareko ze nawet mnie nie zapytala o oferte.... a w Warszawie.... na Caparolu.... trzeba bylo cicho siedziec A przepraszam, wchodziłam na stronę ale stwierdziłam że trochę daleko i koszty dostawy mnie zeżrą :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Tak oliwce podpadlem w watku z jareko ze nawet mnie nie zapytala o oferte.... a w Warszawie.... na Caparolu.... trzeba bylo cicho siedziec W zasadzie jeszcze nie zamówiłam, czekam na Twoją ofertę 900 kg kleju do styro 800 kg kleju do siatki 2 putzgrundy siatkę już dopadłam na Allegro za super cenkę PS. A nie boisz się ze mną zawierać transakcji? Wiesz.. jak coś pójdzie nie tak... Edytowane 2 Października 2013 przez oliwkawawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 W zasadzie jeszcze nie zamówiłam, czekam na Twoją ofertę 900 kg kleju do styro 800 kg kleju do siatki 2 putzgrundy siatkę już dopadłam na Allegro za super cenkę PS. A nie boisz się ze mną zawierać transakcji? Wiesz.. jak coś pójdzie nie tak... Mała ta elewacja - 160 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.10.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 ze 180 będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts