gogush 03.05.2021 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Z doświadczenia polecam boscha - u mnie bezawaryjny od ponad 6 lat. U mnie to samo , 5 lat gwarancji (właśnie sie kończy) . Suszarka produkowana w Polsce , pralka niestety w Turcji , ale póki co działa. Płyta, zmywarka, piekarnik tez bez problemów. HINT : nie radzisz sobie z czyszczeniem płyty ? użyj sody oczyszczonej i wody utlenionej, nasypujesz sody na płytę delikatnie skrapiasz sodę , czekasz 10 min i zaczynasz wycierać , nie mam lepszego sposoby , płyta jak nowa (widać wszystkie porysowania) To samo dotyczy piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 03.05.2021 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Bosch nie ma też indukcji, którą możnaby zlicować z blatem. rozumiem że nie zakładasz ze sie cos rozleje podczas gotowania ? ew. jaki masz patent na uszczelnienie blat<>płyta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagnst 19.05.2022 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) Z rozwiazań, które u nas się sprawdziły: Brodzik prysznicowy Kaldewei w kształcie długiego prostokąta - z dwiema bateriami Syfon prysznicowy z bardzo dużą przepływnością; Blat granitowy z wykończeniem "leather", grzałki elektryczne w grzejnikach łazienkowych; Osprzęt "Blum" we wszystkich meblach na miarę. Jak równięż filtry do wody - wodę mamy bardzo twardą w naszej okolicy, filtry ją uratowały, nie musimy kupować wody butelkowej Polecam skontaktować się z nimi, powinni doradzić co zamontowć). Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalak 26.09.2022 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 (edytowane) Najlepszy zakup w nowym Domu : -Mop bioniczny uwielbiam go. Zamiata i myje podłogę mam trójkę dzieci które uwielbiają jeść wszędzie tylko nie przy stole ten sprzęt jest moim ratunkiem. -suszarka bębnowa, no ten sprzęt przeskoczyl moje oczekiwania -oświetlenie ledowe wokół lustra w łazience: Na minus: -Za mało szuflad w kuchni - lodówka w zabudowie (za wąska i za mało pojemna) postawilabym teraz zwykła . Edytowane 8 Listopada 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mborek 10.01.2023 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 AEG/Electrolux jest super jesli chodzi o gotowanie, pieczenie i chlodnictwo, Bosh/Simens zmywanie a pranie Miele, jesli budżet nie pozwala to Bosh, LG. Jesli chodzi o plyte indukcyjna, polecam zlicowac z blatem( fajna sprawa bo latwiej sie czysci) oraz sprawdzic rozstaw palników, czy mieszcza sie duze garnki i patelnie, bo wcale nie jest to oczywiste niestety, mi dodtkowo zależało zeby jeden mial przynajmniej 24 cm średnicy, jesli smazecie, to must have Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 19.04.2023 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Witam,czy ktoś z was użytkuje może lodówkę firmy Haier? Warto ją kupić? Ta 3-dzwiowa jest dla mnie super.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 09.06.2023 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Muszę na szybko kupić lodówkę. Jakie firmy czy technologie należy odrzucić na wstępie? Wszędzie jest Samsunga, LG czy Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.06.2023 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Tam wszystko w środku jest tej samej firmy, patrz na zużycie prądu, gwarancję i możliwość jej przedłużania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 09.06.2023 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Patrzę przede wszystkim na generowany hałas. Póki co Samsung wygrywa ze swoimi 35-ma decybelami (większość ich sprzętów tyle generuje).Ogólnie: straszna bieda w sklepach, sam mainstream, ew. z bajerami bez sensu. Niektóre rozwiązania mnie szokują, np wspólny obieg powietrza między zamrażarką i chłodziarką (!). Uszczelki też jakieś takie byle jakie. Aż szkoda dawać więcej niż 2500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 25.11.2023 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 @Ratpaw, i co kupiłeś coś ciekawego? Które opcje wg muszą być a które to bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.11.2023 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2023 Kupiłem Bosch KGN497ICT Pełny No Frost 203cm Szuflada z kontrolą wilgotności Srebrny od Euro AGD. Zależało mi na pełnym dwuobiegowym no froście, pojemności (szeorkość 70 cm, wysokość 203 cm) i żeby była cicha. Oprócz tego ma rączkę, a nie jakiś rant, przez co nie niszczę pazurami uszczelek. Ma powłokę metalową, dzięki czemu mogę przymocować do niej minutnik na magnesie (taki mam kaprys). Bardzo pojemny zamrażalnik z szufladami (osobne drzwi), pólkę na napoje i dwie szuflady do podtrzymania świeżości warzyw i mięs i działa to naprawdę rewelacyjnie. Nigdy wcześniej nie trzymałem papryki tak długo (chyba z 10 dni). Prędzej wyschnie niż zgnije W środku ma ładne światełko. Minus - jedna półka jest dzielona i łatwo ją składam. Muszę kupić zwykła półkę pod pełne obciążenie. Poza tym jestem mega zadowolony. Czyli co jest ważne moim zdaniem: no frost osobny dla zamrażarki i chłodziarki (naprawdę ważne) pojemność niski poziom hałasu - 35 dB jest OK, ważne jak ktoś ma otwartą przestrzeń dzienną w domu uchwyt zamiast rantu do otwierania komory do warzyw i mięsa/wędlin Aaa, i wykupiłem gwarancję do pełnych pięciu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 26.11.2023 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 to ja jeszcze dopisze, bo jestem swiezo po szukaniu i wybraniu lodowki. dla mnie wazne bylo ustawienie "no distance" - lodowka stoi bezposrednio przy scianie i mimo tego na ta sciane otwieraja sie drzwi na 90stopni i wszystkie polki mozna wyjac. Nawet moja projektantka wnetrz nie wiedziala ze cos takiego istnieje. Z sensownych marek takie cos ma chyba tylko BSH (Siemens/Bosch). Jedna firma robiaca kuchnie podlinkowala mi model Samsunga, ktory tez to ma i inne parametry tez fantastyczne. Ale na szczescie wczytalem sie w oceny na stronie Samsunga(!). Ludzie tam pisza, ze lodowka po zaniku i powrocie zasilania nie zaczyna sama znowu chlodzic, ale robi to dopiero jak.. uzytkownik ja wlaczy guzikiem on/off. Przedstawiciel Samsunga w komentarzach przyznal, ze faktycznie tak jest, ale ciagle rozwijaja swoje produkty itp itd.. na plus ze tej oceny nie usuneli, dzieki temu mimo wszystko uniknalem mega wtopy, bo u mnie domek letniskowy na wsi stoi pusty, a z pradem roznie bywa, nie dalej jak w zeszly czwartek przy wiekszym wiaterku z 7 razy w ciagu dnia swiatla gasly:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 26.11.2023 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Lekki szok z tym samsungiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 26.11.2023 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 Aaa, i wykupiłem gwarancję do pełnych pięciu lat. Sprawdź co kupiłeś, bo raczej nie "przedłużenie" gwarancji". Typowy BS wciskany przez handlowców, którzy premie dostają od ilości sprzedanych polis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramseylo 14.03.2024 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca czy jest ktoś kto używał thermomixa i lidlomixa? który będzie lepszy? zastanawiam się bo za thermo trzeba dać ~ 6 tys a w lidlu jest akurat promocja na monsieur cuisine smart i za 1800 można go dostać i mam ciężką zagwostkę z jednej strony miałbym 3 lidlomixy a z drugiej thermomix jest bardziej marką premium...co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katosu 20.03.2024 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca Moja teściowa ma thermomix już z 6 lat. Przekonałem się dzięki temu, że to wspaniałe urządzenie do wszystkiego. Zdecydowanie wybierz thermomix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts