Chef Paul 24.01.2022 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Pominąłeś sam początek w którym mnie obraziłeś i za którego dostałeś bana a szkoda że ten post został wycięty bo zapewne też byś go pokazał aby odzwierciedlić całą sytuację.:lol2: Nie podoba ci się to zgłoś, jaki problem?? Nie wykasują to wtedy pisz w uwagach. Znowu zostałeś pokrzywdzony. Chcesz coś udowodnić ale nie możesz? Przytocz więc cały ten wątek (a nie ten "wycięty" post) za który to niby dostałem bana, obrażając Ciebie. ps - Wykazałeś, że archiwizujesz usunięte posty w których jesteś obrażany i oczerniany. Ten post o którym napisałeś wyżej nie zdążyłeś czy tylko przez zapomnienie? Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.01.2022 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 .... Do moderatora @finlandii o tym pisałem wcześniej o merytorycznej dyskusji z @fotohobby albo @d7d - to klasyczny przykład gdzie ciągnie się wywalanie brudów z innych wątków. .. Wystarczy rzeczowo odpowiedzieć i temat nie będzie wracał. A że kluczysz tak jak w przypadku praw i obowiązków... Wybacz - oznajmiłeś taką rzecz jak niemal powszechnie znaną świętość, której nie ma na naszym forum. Więc jesteśmy ciekawi.. A zupełnie poważnie - to w Twoich wypowiedziach widzę notoryczne wywlekanie wpisów z różnych postów oraz pogardliwe wyrażanie się o innych użytkownikach. A gdy odpowiedzi wracają niczym bumerang to się bulwersujesz. Nie potrafię zrozumieć Twojego sposobu funkcjonowania niczym kiedyś osoby "nikt specjalny", której już nie ma (?) na tym forum.. . Widzę, że strony okopały się na swoich stanowiskach. Ja też. Ale nie mam problemu by się do tego przyznać. To tyle z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2022 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 ... Widzę, że strony okopały się na swoich stanowiskach. Ja też. Ale nie mam problemu by się do tego przyznać. To tyle z mojej strony. Pełna zgoda Najbardziej zabawne jest jednak to kiedy "złodziej pierwszy krzyczy, łapać złodzieja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.01.2022 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Ty specjalnie czy nie to robisz? Oskarżyłem o kłamstwo bo kłamałeś na temat że wysłałem ci wiadomość na PW a nie na łamach forum. OMG, jaka to różnica, czy przesłałeś mi te wiadomośc za pomocą PW, czy jako komentarz do reputacji? Doprawdy tę różnicę kwalifikujesz jako "bezczelne kłamstwo" ? Efekt jest taki sam - owszem, przyznałeś się do błędu, ale nie na forum. To w czym jest w takim razie: przyznałem się do błędu na forum Skoro nic takiego nie miało miejsca ? A o do "resetu" to jestem za. Tylko Ty odkąd wróciłeś z bana odgrzebujesz przeszłość, przytaczasz nicki użytkowników do których masz jakieś pretensje (oskarźenia) - to o jakim resecie piszesz ? Edytowane 24 Stycznia 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2022 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) ... Co do tych praw i obowiązków to nie chce Cie obrażać ale widać ma ogromny problem z tym, więc masz te prawa i obowiązki. Wystarczy czy chcesz więcej? To te wszystkie fora na których byłeś moderatorem, które przyciągają "bardzo ścisłe umysły"? A ja byłem i były takie, ale ja bylem na poważnych forach. Rozumiem, że przez skromność nie podajesz ich nazwy. ps - podaj "więcej", wygląda na to, że jesteś ekspertem w kwestii moderowania forów Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2022 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Wystarczy czy chcesz więcej? Ten punkt mi się podoba: "Moderatorzy nie mają obowiązku publicznego informowania o zastosowaniu sankcji ani tłumaczenia się z podjętych działań," Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 ... Co do tych praw i obowiązków to nie chce Cie obrażać ale widać ma ogromny problem z tym, więc masz te prawa i obowiązki. Wystarczy czy chcesz więcej? Jakby to napisał mój ulubiony nauczyciel: "bardzo dobrze, siadaj. Dwója!" A dlaczego? Bo poza zaśmieceniem forum masą miałkiego tekstu niewiele wnosi do tematu. Prawidłowe cytowanie wymaga wskazania źródła. Tak, byśmy nie mieli pretekstu do wysuwania tezy, że może są to jakieś zmyślone teksty. Oczywiście, że mogę sobie wygooglować źródło. Ale nie na tym polega forum, byśmy bawili się w zgadywanki. Jak to ma być konstruktywne to może warto było wybrać te najbardziej znaczące fragmenty... Czasem warto sobie zwyczajnie odpuścić... zwłaszcza jak się nie odnajdujemy w danej przestrzeni. To jest forum i każdy może zabrać głos, także w imieniu innego użytkownika, także Twoje wpisy (np. te odnośnie adwokata kogoś) odbieram jako nie na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2022 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 ... to sobie poczytaj ostanie posty Chefa, sam hej, ironią, mające na celu ośmieszenie adwersarza w oczach innych użytkowników ... ... Ciebie nie musi nikt ośmieszać. Czy to nie Ty napisałeś, że byłeś moderatorem na "bardzo poważnych forach"? Czy ich nazwy to jakaś tajemnica? Mogłeś przecież napisać "byłem moderatorem na forum xyz gdzie obowiązywał taki regulamin dla moderatorów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2022 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Ale oczywiście że jemu wolno tylko ja tu jestem ten który coby nie napisał jest nie tak. Brawo za hipokryzję. A kto powiedział że mi się podoba ? Jest jednak mała różnica. Powiedziałem swoje zdanie, jedni temat przemilczą, a inni będą w kółko wałkować.. tylko po co? By kolejny raz usłyszeć że się nie zgadzamy w poglądach? Z założenia nic do Ciebie nie mam. Podejmuję dyskusję, byś nie czuł się zupełnie ignorowany. Z raportami się zapoznaję jak ze wszystkimi. Może z tą różnicą, że w przypadku ich hurtowego napływu potrzebuję czasu. Od tego jest kilku moderatorów na forum i jeśli uważają za słuszne mogą zareagować. Cóż poradzić, że zwykle nie jest po Twojej myśli? Może mylimy się my, a może jednak Ty? Wypada wtedy przyjąć na klatę decyzję, a nie wszczynać pyskówki. Prowokują Cię? Czasem najlepszą metodą jest milczenie, co niniejszym wdrażam u siebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2022 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 ...By kolejny raz usłyszeć że się nie zgadzamy w poglądach? ... Pozdrawiam. W tej "konwersacji" nie chodziło o zgodę lub niezgodę w poglądach, (przynajmniej z mojej strony). Wszystko już chyba zostało powiedziane w poruszanych kwestiach. Forumowicze sami ocenią. Pozdrowiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 31.01.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Znów nie można dodawać załączników poprzez zaawansowaną edycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2022 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) To, co podlinkowałeś uważasz za zaczepkę personalną ?W odpowiedzi @swierol użył wulgaryzmów, więc cóż dziwnego, że post wypadł ? A jeśli tu mowa o jakiejkolwiek wycieczce personalnej, to zaczął @swierol, czyniąc aluzję do avatara, którego używa @d7d (post#20).Jakby nie było on pierwszy zszedł z dyskusji o kominach. Jesteś strasznie zaślepiony niechęcią do pewnych osób i nie potrafisz rzeczowo ocenić sytuacji. Edytowane 2 Lutego 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.02.2022 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Jak w przedszkolu. Bo Bartuś mi zabawkę zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 @henrykow. Ośmieszasz się - ale twój wolny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2022 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) Szanowni moderatorzy forum wraz z Redakcją, apelowałem ostatnio aby zrobić reset i kto nie wytrzymał? ano nikt inny jak @d7d wszczął pyskówkę personalna ze mną i z @swierol-em https://forum.muratordom.pl/showthread.php?375683-Komin-systemowy&p=8117590&viewfull=1#post8117590 i najlepsze jest to że w temacie wyżej zalinkowanym odpowiedź udzielona na zaczepkę personalną @swierol-a została wykasowana a post prowokacyjny @d7d pozostał. Nic z tym nie robicie! Czyżby to jest kółko wzajemnej adoracji? Bo jemu wolno wytykać personalnie brak wiedzy u adwersarza a jak ja albo ktoś inny wytknie jemu te same błędy to posty znikają. Nastanie tu kiedyś normalność???!!! We wskazanym przez Ciebie poście jest zawarty cytat i odpowiedź na niego. Cytat jest o tyle istotny, bo jest początkiem odejścia od tematu i stanowi jedynie zaczepkę, nie ma żadnej treści. Dojrzałość doświadczonych forumowiczów sugerowałby przemilczeć i nie rozwijać tematu (ew. ograniczyć się od pierwszego zdania). Ostatnia odpowiedź w tej sprzeczce była jednak bardzo rozwinięta w wylewaniu żali do wszystkich, a za wulgarny język miałem ochotę dać bana mimo iż nikt o niego nie apelował. A że w tej wypowiedzi nie było żadnego słowa na temat wątku, to wpis wyleciał. Tym samym uważam, że nie masz racji wskazując winnego pyskówki. To traktujcie wszystkich na równo a nie jeden za tak samo brzmiący post dostaje bana a drugi nagrodę. Tu już nie wiadomo jak pisać aby nie naruszyć bardzo delikatnego ego .... Poproszę o konkret: jakie "tak samo brzmiące posty"? Jeden odpowiada na pytanie. Złośliwie, ale nie ma bezpośredniego powodu do usuwania. Drugi jest litanią pretensji do wszystkich okraszoną słowem - przepraszam, cytuję/ a jednak wykasowałem słowo, bo jest jednym z najbardziej wulgarnych przekleństw/. To ma tak samo brzmieć? I jaki ban i jaka nagroda?! W tym przypadku nie ma miejsca ani jedno, ani drugie Edytowane 3 Lutego 2022 przez finlandia uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.02.2022 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 To teraz ja wam przypomnę, co henrykow łaskawie napisał w "prawach i obowiązkach" moderatora : 3. Moderator ma obowiązek weryfikacji nowych postów oraz usuwania lub edytowania postów: a) zdublowanych (usunięcie) b) zawierających wulgaryzmy (ocenzurować, przykładowo a***e) Ładnie to tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2022 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mogę...A naprawdę chcesz?Bo to przykre było... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.02.2022 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Henio, znowu zaczynasz?To już mnie nie wolno? Tylko ty masz prawo pisać w tym dziale, hipokryto?I to po 2-3 posty?Zabronisz, łaskawco innym się wypowiadać? PS. Co to jest dysekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2022 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Możesz przybliżyć ten temat z tym j-j? Ponoć długo śledziłeś Forum przed zalogowaniem ? j-j wybudował dom ogrzewany kablami i zdenerwował się, że niektórzy nie uważali go za pasywny. Zwinął zabawki (dziennik budowy) i odszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.02.2022 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Widzisz aby ktoś cie tu pierwszy atakował? to ty ujadasz do mnie i sądzisz że ja nie mam prawa odpowiedzieć?? Nie, heniu, ja się wypowiedziałem w sprawie przekleństw, bo mierzi mnie wtrącanie wulgaryzmów do wypowiedzi, a cytat wstawiłem, by pokazać, że jednak takie "przerywniki" nie są mile widziane na forach internetowych. No ale już się nie odzywam, przekroczyłem limit dozwolonych postów (dla mnie) w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts