Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CWU jak ogrzewać latem i jaki bojler

kulibob

Recommended Posts

Jak już Ci powiedziałem,wali mnie to co piszesz i nie zamierzam się szczylowi jakiemuś tłumaczyć.

Kłamiesz z tym,że komuś kogoś naganiałem,kłamiesz,że jestem dalej wiceprezesem,kłamiesz,że jestem czlonkiem zarządu,kłamiesz w kazdej sprawie itp.

Masz pieniaczu z ekosyfem coś jeszcze do powiedzenia w temacie watku czy nie czy dalej robisz burdel z wątku ?

Jesteś na mnie NIKIM żeby się tłumaczyc

Arturek po co zaraz te nerwy i ublizanie? Inaczej juz nie potrafisz?Wiem ze starasz sie zrobic wszystko zeby mod mial pretekst do usuniecia tej dyskusji i Twojej niechlubnej roli na tym forum. Przestan sie denerwowac. Jezeli nie chcesz opowiadac o Mikim to przynajmniej odpowiedz na zadane pytania.

Do moda.

Arturo stara sie zrobic wszystko zeby ta dyskusja zniknela z forum. Biorac pod uwage jego dotychczasowe zachowanie, notoryczne niszczenie tego forum, zasmiecanie licznych watkow, ublizanie forumowiczom i obrazanie nowych inwestoro oraz rownie liczne jak i rownie nieskuteczne bany z tego tytulu bardzo prosze o wyrozumialosc i nie usuwanie wiadomosci. Mysle ze dzieki temu nowi inwestorz beda wiedzieli z kim maja doczynienia.

Dobrej Nocy

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Arturek po co zaraz te nerwy i ublizanie? Inaczej juz nie potrafisz?Wiem ze starasz sie zrobic wszystko zeby mod mial pretekst do usuniecia tej dyskusji i Twojej niechlubnej roli na tym forum. Przestan sie denerwowac. Jezeli nie chcesz opowiadac o Mikim to przynajmniej odpowiedz na zadane pytania.

Do moda.

Arturo stara sie zrobic wszystko zeby ta dyskusja zniknela z forum. Biorac pod uwage jego dotychczasowe zachowanie, notoryczne niszczenie tego forum, zasmiecanie licznych watkow, ublizanie forumowiczom i obrazanie nowych inwestoro oraz rownie liczne jak i rownie nieskuteczne bany z tego tytulu bardzo prosze o wyrozumialosc i nie usuwanie wiadomosci. Mysle ze dzieki temu nowi inwestorz beda wiedzieli z kim maja doczynienia.

Dobrej Nocy

Do moderatora,prosiłbym o zachowane tej dyskusji :D

Bo przedszkole się robi...

Jakoś nie widzę posiadaczu ekosyfu wielce "nagonionych" i oszukanych przeze mnie,czy kłamałeś pisząc o tym ?

Edytowane przez Arturo72

ja pamiętam także podawanie różnych cen posiadanej przez Arturo pompy

po czym w dyskusji z Karoką wyszło szydło z worka, bo przyznał się,że dostał ją gratis.

Zatem tak to wygląda, raz cena taka, raz taka a raz Gratis...

a wszyscy się dziwią, bo jak dzwonią i pytają w swoim rejonie, to wyceny są inne....

Patrzyles na wentyle ?

Więc myślałem o GWC w układzie TIchelmana (czy jakoś) łączna długość rur ok 50m z rur kanalizacyjnych fi160. Największym problemem albo zaletą są wody gruntowe. Wody pojawiają się na głębokości ok 0,8-1m . koło czerpni z szmacianym filtrem dałbym trójnik ze złożem kamlotów do rozsączania skroplin. Jesli by się to nie sprawdziło przez wody gruntowe to trzeba by przy końcu rozkopać i dać zbiorniczek i pompować. Nad rurami GWC ułożyć z 20cm ziemi dać folie styro 2cm i folię później znowu ziemię.Daje nam to 30-50cm ziemi i 2 styropianu. Wchodzimy do domu filtr później wentylator jakaś skrzynka 5-6nawiewów pe-flex 75(63) i 3 wyciągi ok 90(tak na później jak się dorobię reku) Tymczasowo grawitacja. Teoretycznie daje mi to przepływ powietrza ok 120-180m3/h chyba trochę mało?? jeśli dam więcej to prędkość wzrośnie powyżej 3m/s jeśli dobrze pamiętam kubatura samego domu to gdzieś 400m3

CO do wentyla to nie znalazłem wentyla kanałowego DC te co są to mają chyba za małe ciśnienie, chociaż nie umiem policzyć tego jednak pe-flex na 10m ma stratę ciśnienia 20Pa przy V-2.5m/s. Do tego straty na GWC. Wiadomo wentyl musi mieć regulację. Coś sensowniejszego to prąd zmienny

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?241574-GWC-wentylacja-mechaniczna-nawiewna-i-grawitacyjna-wywiewna-po%C5%BAniej-rekuperator&p=6947235#post6947235

Edytowane przez kulibob

Bezsensowne przepychanki. Prosimy o dyskusje merytoryczne

Wasze forum przestaje być merytoryczne, ponieważ brakuje tu moderowania i pozwala się kilku osobom na "rozwalanie" wielu wątków. Na żadnym forum nie widziałem braku takiej konsekwencji jak tu - osoba wielokrotnie banowana wraca i dalej robi dym.