Regut1 19.09.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jak już Ci powiedziałem,wali mnie to co piszesz i nie zamierzam się szczylowi jakiemuś tłumaczyć. Kłamiesz z tym,że komuś kogoś naganiałem,kłamiesz,że jestem dalej wiceprezesem,kłamiesz,że jestem czlonkiem zarządu,kłamiesz w kazdej sprawie itp. Masz pieniaczu z ekosyfem coś jeszcze do powiedzenia w temacie watku czy nie czy dalej robisz burdel z wątku ? Jesteś na mnie NIKIM żeby się tłumaczyc Arturek po co zaraz te nerwy i ublizanie? Inaczej juz nie potrafisz?Wiem ze starasz sie zrobic wszystko zeby mod mial pretekst do usuniecia tej dyskusji i Twojej niechlubnej roli na tym forum. Przestan sie denerwowac. Jezeli nie chcesz opowiadac o Mikim to przynajmniej odpowiedz na zadane pytania. Do moda. Arturo stara sie zrobic wszystko zeby ta dyskusja zniknela z forum. Biorac pod uwage jego dotychczasowe zachowanie, notoryczne niszczenie tego forum, zasmiecanie licznych watkow, ublizanie forumowiczom i obrazanie nowych inwestoro oraz rownie liczne jak i rownie nieskuteczne bany z tego tytulu bardzo prosze o wyrozumialosc i nie usuwanie wiadomosci. Mysle ze dzieki temu nowi inwestorz beda wiedzieli z kim maja doczynienia. Dobrej Nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Arturek po co zaraz te nerwy i ublizanie? Inaczej juz nie potrafisz?Wiem ze starasz sie zrobic wszystko zeby mod mial pretekst do usuniecia tej dyskusji i Twojej niechlubnej roli na tym forum. Przestan sie denerwowac. Jezeli nie chcesz opowiadac o Mikim to przynajmniej odpowiedz na zadane pytania. Do moda. Arturo stara sie zrobic wszystko zeby ta dyskusja zniknela z forum. Biorac pod uwage jego dotychczasowe zachowanie, notoryczne niszczenie tego forum, zasmiecanie licznych watkow, ublizanie forumowiczom i obrazanie nowych inwestoro oraz rownie liczne jak i rownie nieskuteczne bany z tego tytulu bardzo prosze o wyrozumialosc i nie usuwanie wiadomosci. Mysle ze dzieki temu nowi inwestorz beda wiedzieli z kim maja doczynienia. Dobrej Nocy Do moderatora,prosiłbym o zachowane tej dyskusji Bo przedszkole się robi... Jakoś nie widzę posiadaczu ekosyfu wielce "nagonionych" i oszukanych przeze mnie,czy kłamałeś pisząc o tym ? Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.09.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 ja pamiętam także podawanie różnych cen posiadanej przez Arturo pompypo czym w dyskusji z Karoką wyszło szydło z worka, bo przyznał się,że dostał ją gratis. Zatem tak to wygląda, raz cena taka, raz taka a raz Gratis... a wszyscy się dziwią, bo jak dzwonią i pytają w swoim rejonie, to wyceny są inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 20.09.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Bezsensowne przepychanki. Prosimy o dyskusje merytoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.09.2015 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Patrzyles na wentyle ? Więc myślałem o GWC w układzie TIchelmana (czy jakoś) łączna długość rur ok 50m z rur kanalizacyjnych fi160. Największym problemem albo zaletą są wody gruntowe. Wody pojawiają się na głębokości ok 0,8-1m . koło czerpni z szmacianym filtrem dałbym trójnik ze złożem kamlotów do rozsączania skroplin. Jesli by się to nie sprawdziło przez wody gruntowe to trzeba by przy końcu rozkopać i dać zbiorniczek i pompować. Nad rurami GWC ułożyć z 20cm ziemi dać folie styro 2cm i folię później znowu ziemię.Daje nam to 30-50cm ziemi i 2 styropianu. Wchodzimy do domu filtr później wentylator jakaś skrzynka 5-6nawiewów pe-flex 75(63) i 3 wyciągi ok 90(tak na później jak się dorobię reku) Tymczasowo grawitacja. Teoretycznie daje mi to przepływ powietrza ok 120-180m3/h chyba trochę mało?? jeśli dam więcej to prędkość wzrośnie powyżej 3m/s jeśli dobrze pamiętam kubatura samego domu to gdzieś 400m3 CO do wentyla to nie znalazłem wentyla kanałowego DC te co są to mają chyba za małe ciśnienie, chociaż nie umiem policzyć tego jednak pe-flex na 10m ma stratę ciśnienia 20Pa przy V-2.5m/s. Do tego straty na GWC. Wiadomo wentyl musi mieć regulację. Coś sensowniejszego to prąd zmienny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?241574-GWC-wentylacja-mechaniczna-nawiewna-i-grawitacyjna-wywiewna-po%C5%BAniej-rekuperator&p=6947235#post6947235 Edytowane 20 Września 2015 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 20.09.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Bezsensowne przepychanki. Prosimy o dyskusje merytoryczne Wasze forum przestaje być merytoryczne, ponieważ brakuje tu moderowania i pozwala się kilku osobom na "rozwalanie" wielu wątków. Na żadnym forum nie widziałem braku takiej konsekwencji jak tu - osoba wielokrotnie banowana wraca i dalej robi dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.09.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dlaczego osoba banowana co kilka dni powraca na forum? Może redakcja to wyjaśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 20.09.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Żeby było weselej czy merytorycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts