kerado28 17.05.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Robi wrażenie. Materiał musi być bardzo równy, czy murarze szlifują każdy bloczek? Wcale nie jest, szlifowanie byłoby nieuzasadnione ekonomicznie ( kilka dni pracy). Silikaty mają oczywiście kilka wad, ale także zalet, jedną z nich jest fakt, że są prawie równe (ale tylko prawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 20.05.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ja przed ociepleniem domu poszedłem wieczorem z żoną na budowę. Żona świeciła halogenem na ściany wewnątrz domu, a ja na zewnątrz latałem z pianką i zatykałem dziury. Potem to samo za dnia, bez świecenia, ale za to uważnym przyjrzeniem się wszelkim szczelinom. Czy uszczelniłem wszystko ? Pewnie nie, ale mam spokojne sumienie DOBRE! Tez ostatnio zatykalem dziury ktore powstaly nie wiadomo skad. Uwazam ze duze, srednie i male dziury lepiej zatkac piana czy zaprawa. Mikroszczeliny od murowania to juz raczej tynk. Jak mowili przedmowcy tez bardziej skupial bym sie na oknach i przede wszystkim poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 21.05.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 @RafałDz Przerabiałem ten sam temat rok temu szlak mnie trafiał, sam z ojcem przeleciałem wszystkie spoiny na zewnątrz tynkiem, pół dnia roboty w dupe :/ aby mieć czyste sumienie. Najważniejsze i tak są okna, drzwi, przepusty (kable ,wentylacja itd.), warstwę szczelną zapewnia tynk wewnątrz. Robiłem test przed zrobieniem sufitu z płyt G-K, tylko folie przyklejone na taśmy butylowe i wynik wyszedł przywoity 0,44, teraz stwierdzam, że nie ma żadnej filozofi w dobrym uszczelnieniu, ale nie ufał był żadnej ekipie ! no chyba, że oni później biorą odpowiedzialność za wynik testu. Okna na taśmy montowe przez wykwalifikowaną ekipę, ale i tak były drobne nieszczelności, poprawione po teście, później regulowałem też drzwi tarasowe gdzie też delikatnie uciekało. Robisz WM ? bo jak nie to daj sobie spokój ze szczelnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.mArK 03.08.2022 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Buduję z bk na pianoklej. Muszę jedna ścianę ocieplić przed testem szczelności. Czym przelecieć wszystkie spoiny na zewnątrz? Klej, tynk, jakis uszczelniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 03.08.2022 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 @RafałDz Robisz WM ? bo jak nie to daj sobie spokój ze szczelnością... Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 04.09.2022 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2022 Buduję z bk na pianoklej. Muszę jedna ścianę ocieplić przed testem szczelności. Czym przelecieć wszystkie spoiny na zewnątrz? Klej, tynk, jakis uszczelniacz? Klejem do BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts