agb 21.08.2021 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Sprzedałeś chociaż z zyskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.08.2021 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Prawie 1000 zł drożej niż cena zakupu z 2016 Szok ile teraz stal kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.09.2021 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Dwa tygodnie przed terminem przyjechali Panowie zamontować garaż. Wyszło śmiesznie, bo we wtorek zadzwoniłem do nich z pytaniem kiedy planują przyjechać, czy da się przesunąć termin na wcześniej niż planowany pierwszy tydzień października, a facet mi odpowiada, że już do mnie dzwonili i będą w czwartek Mi to było na rękę, musiałem tylko w trybie ekspresowym posprzątać plac i przygotować miejsce do montażu. Zakupiłem też automat do otwierania bramy, jestem po wstepnych rozmowach z elektrykiem w temacie montażu domofonu, automatu do bramu i drzwi garażowych oraz instalacji elektrycznej w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.10.2021 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Czas leci, żona powoli kończy kompletowanie dodatków do domu - firany, lustro i toaletka do sypialni, lampki nocne itp. Na zewnątrz też już prawie wszystko gotowe - po zbudowaniu garażu zamontowali mi domofon, w weekend ogarnąłem z tatą i teściem elektrykiem instalację elektryczną w garażu i automat do bramy wjazdowej. Teraz czeka mnie jeszcze montaż automatu do bramy garażowej. Oświetlenie ogrodu i nasadzenia zostawiamy już na wiosnę.A dzisiaj mam dostawę drewna kominkowego - na próbę kupiłem po metrze brzozy, wiązu i olchy. Zobaczymy jak to się będzie palić. Edytowane 23 Października 2021 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.12.2021 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Planowane od nowego roku kolejne podwyżki cen materiałów budowlanych zmobilizowały mnie do większych zakupów jeszcze w tym roku i zamknięcie tematu ogrodzenia działki. Zakupiłem system ogrodzeniowy budmat, taki sam jak mam na froncie ogrodzenia, tylko że nie będę robił podmurówki - same sztachety stalowe 150 cm na słupkach metalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.02.2022 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Dwa tygodnie temu odebrałem ogrodzenie, czekam do wiosny i będziemy się sztachetować Pierwsza zima nowego domu, pierwsze ferie i okazuje się, że mój regulator temperatury ma pewne ograniczenia. Można go zaprogramować w trybie tygodniowym, więc w przypadku dłuższego wyjazdu nie da się osiągnąć obniżenia temperatury na określoną ilość dni, a podwyższenia jej do oczekiwanej na 1-2 dni przed przyjazdem. Zastanawiam się, czy takie kombinowanie ma sens, czy w przypadku wyjazdów nie wyłączać tylko cwu, a CO zostawiać tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 07.02.2022 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Mozesz napisać ile zapłaciłeś za ogrodzenie frontowe i ile mb ? Możesz polecić ekipę od kostki brukowej i napisać jaki był koszt robocizny i materiałów? Edytowane 7 Lutego 2022 przez pawel250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.02.2022 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Cześć, to co znalazłem w notatkach: Brama i furtka budmat 3,368.00 złPustaki łupane 3,219.00 złSkrzynka na listy 421.00 złOgrodzenie - przęsła 1,218.00 złOgrodzenie robocizna 4950.00 złDomofon 650.00 złSiłowniki do bramy 1699.00 zł (montaż we własnym zakresie) Jeśli chodzi o kostkę wykonanie kosztowało 25 zł za mb krawężnika oraz 90 zł za m2 położenia kostki - w tym materiały na podbudowę, piach, cement, skoczek, koparka. Czyli wszystko oprócz kostki i krawężników. Kontaktu sobie niestety nie zapisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.02.2022 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Z temperaturą urlopową to macie jedno wyjście: wyłączyć CWU, obniżyć temperaturę na termostacie o kilka stopni i zostawić rodzinie klucze. SMS czy telefon dobę przed powrotem i umyślny ręcznie przestawia termostat na "normalną" wartość. CWU włączysz sobie sam po przyjeździe. Oszczędność raczej symboliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.02.2022 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Nie no, rozwiązań jest wiele. Do mojego kotła można dokupić moduł wifi i sterować zdalnie. Tylko czy to ma sens, nie wiem, ekonomiczny, ograniczenie smogu, itp.? Czy to tylko gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 14.02.2022 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Cena za kostkę jeszcze z częścią materiałów wydaje się bardzo korzystna.Kiedy to było wykonywane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.02.2022 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Na wiosnę 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 16.02.2022 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Dzisiaj dostałem ofertę od jednego wykonawcy położenia kostki 130zl/m2 i 42zl/mb obrzeża. Czemu ja tyle zwlekałem z wyborem kostki i bramy? Zająłem się wykończeniowką i nie miałem głowy żeby otwierać kolejne fronty walki. Ech. Kemot, może przypomnisz sobie jak ich znalazłeś ? Z polecenia czy w necie ? Dasz radę może wygooglowac nr telefonu i nazwę firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.02.2022 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Spoko znajdę, oni robili też u mojego mechanika, zadzownię do niego i się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.03.2022 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Mrozy wróciły, dodatkowo facet którym miał mi wykonać ogrodzenie że sztachet się rozchorował, więc prace się opóźniają. Tymczasem żona postanowiła pobawić się w ogrodnictwo - kupiłem szklarnię z poliwęglanu i materiały na wykonanie nawadniania kroplującego. Na parapetach rosną sadzonki pomidorów, porów i selerów. Zobaczymy co z tego wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.07.2022 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) No i rok mieszkania w nowym domu za nami. W tym czasie żona zdążyła już zlecić zmianę koloru w pokojach dzieci i sypialni , na działce pojawił się nowy garaż: [ATTACH=CONFIG]460087[/ATTACH] a za garażem szklarnia, z moimi hobbistycznymi uprawami: Mamy też dwoje nowych mieszkańców Edytowane 26 Lipca 2022 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 26.07.2022 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Nieustannie zazdroszczę etapu "zamieszkanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.08.2022 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Doczekasz się, że zdjęć z dziennika widzę, że już raczej bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.02.2023 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Dzisiaj pierwszy dzień pracy zdalnej w nowym domu na nowym internecie - kupiłem internet Net Box z Playa (ruter wifi z anteną zewnętrzną), 300 GB. Na razie z transferu jestem zadowolony - pracować się da bez żadnych lagów, materiały video onlinie również otwieram bez zacinek, na chwilę obecną jestem zadowolony. Zbliża się koniec dwuletniej umowy z Play na internet mobilny. Na wiosce ruszają rozmowy na temat światłowodu z Orange, jestem wstępnie zapisany, ale pewnie do finalizacji jeszcze długa droga więc na kolejne dwa lata przedłużę umowę. Mimo początkowych obaw, niepewności, po prawie dwóch latach mogę wyrazić ogólne zadowolenie. Przez ten okres internetu nie było może ze trzy razy po mniej niż dobrę przy okazji wichur/orkanów, a tak to bez przeszkód mogłem z niego korzystać. Póki co nawet nie zamontowałem anteny zewnętrzej na zewnątrz - stoi sobie na parapecie w gabinecie i wszystko śmiga. Zużycie miesięczne mam na poziomie 240-280 GB w zależności jak dużo oglądam Netflixa, Youtuba. Dotychczas za 300GB płaciłem 70 zł, teraz proponują 500GB za 65 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.02.2023 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Zanim przeprowadziłem się do domu mieszkaliśmy 5 m-cy u teściowej. Niby Warszawa (na pograniczu z Kampinosem) ale światłowodu brak (sic!). Zdecydowałem się więc na internet domowy LTE/5G bez limitu od T-Mobile. Droga to przyjemność bo 130PLN za miesiąc. Na Bielanach działał znakomicie dzięki ODI/IDU, też stało na parapecie. Przeniosłem oczywiście ten internet do domu i tu na wsi też daje radę. Oczywiście jest praca zdalna na tym urządzeniu, są rozmowy on-line z rodziną, jest streaming materiałów dla dzieciaków. Miesięcznie łykam między 750GB a 800GB danych. Transfery na poziomie pozwalającym na normalną pracę i rozrywkę. W godzinach roboczych ewidentnie łącze jest tu mniej obciążone i DL/UL jest na poziomie 100/20, w godzinach szczytu te 30/10 da się uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts