Bertha 05.03.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 "Nie masz to jak pranie wywieszone na sznurku": tu sadza upadła, tam jaskółka przelatując oznaczyła a na poszwie dachowy obesraniec usiadł. Byłem tu - bęc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2018 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Pranie po przejsciu przez suszarke nie pachnie tak jak wysuszone naturalnie. Traci zapach plynow do plukania. Pranie z suszarki jest miekkie.ma to swoje zalety i wady. Po zalozeniu nie czuc takiej swiezosci jak w przypadku wysuszenia naturalnego. dla mnie to akurat same zalety, miekkie, nie pachnie plynem, odkłaczone, nie elektryzuje sie. przy stosowaniu suszarki w ogole nie sa potrzebne płyny zmiekczajace. przy obecnej jakosci powietrza odnosze wrazenie, ze pranie wysuszone naturalnie na dworzu akurat pachnie tym co zawieje czy zadymi, niekoniecznie świezoscia a płyn jest tylko po to by te watpliwa swiezosc zamaskowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 05.03.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) E tam, pachnie nie pachnie, człowiek nie czuje zapachu swoich perfum po 5 minutach a co dopiero prania...Suszarka ma tylko jedną wadę - koszt zakupu i koszt suszenia. Nie jest to dla osób które oglądają każdą złotowkę z dwóch stron. Pisze o suszarkach jako samodzielnych urządzeniach. Pralkosuszarki nie są polecane z wielu powodów, mają więcej was. Edytowane 5 Marca 2018 przez Pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2018 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 z zakupem sie zgodze ale juz z eksploatacja nie do konca, przy suszarce nie kupuje tylu plynow zmiekczajacych, ktore jak wiadomo malo nie kosztuja:cool: w zasadzie sie wyrownalo. jednak wygoda i czas tez jest wartoscia dodana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 05.03.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 3 suszenia i ci zje pradu za tyle co kosztuje butla płynu zmiekczającego, którego zreszta nie musisz stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 05.03.2018 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 O to to super. Ja mam taka modlitwę jak sprzątam: "Panie Boże dziękuję Ci Bardzo że stworzyłeś mnie dziadem i stać mnie było tylko na 130 m2 Amen!" jakby Cię Pan Bóg dziadem nie stworzył to i na sprzątaczkę by cie było stac. Tyle na temat duzego domu i sprzatania. kiedys było takie przysłowie - jak cie stac na krowe to na łańcuch też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 05.03.2018 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 to jaki jest sens budowac dom z pietrem skoro na stare lata i tak wyladujesz na parterze i do dyspozycji bedziesz miala maly pokoik . zamontowanie krzesełka windy nie jest ogromnie kosztowne i temat chodzenie po schodach jak juz sie nie da jest rozwiązany. Jak ktos całe zycie po schodach chodzi to tak szybko nie zaniemognie. A z drógiej strony budowac dom na całe życie z mysla o ostatnik zwykle miesiacach zycia to też słaby sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 05.03.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Suszenie pewnie nie zje wiecej niz 1kwh wiec 0,60 pln wiec juz nie przesadzajmy z ttmi kosztami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.03.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 3 suszenia i ci zje pradu za tyle co kosztuje butla płynu zmiekczającego, którego zreszta nie musisz stosować. Susząc rozwieszone pranie musisz dostarczyć i tak ciepła do odparowania. Więc i tak za suszenie płacisz, chociaż sobie z tego nie zdajesz sprawy. Jak masz rekuperator, to trochę tego ciepła odzyskasz potem (ale nie tyle, co można wnioskować z % sprawności TEMPERATUROWEJ bo to ściema marketingowe i jakoś producenci nie chwalą się sprawnością rzeczywistą). A susząc suszarką koszt suszenia zmniejsza koszt ogrzewania - bo to ciepło zostaje w domu. Warto sprawdzić jaki pobór prądu na cykl producent deklaruje, a potem sprawdzić miernikiem - bo różnice zależą od technologii i są ogromne. Oszczędna zużyje niewiele ponad 1kWh/cykl a może i mniej. Latem faktycznie, można oszczędzić nie używając suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopiero.co 05.03.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Suszarka to przede wszystkim niesamowita wygoda i ogromna oszczędność czasu.Z tego powodu uważam, że są to bardzo dobrze wydane pieniądze. W ogóle mi ich nie żal, żałuje, że nie zdecydowaliśmy się na to parę lat temu. KAszpir: najczęściej używamy programu 100 minutowego. Suszy idealnie. JAk naładuje zupełnie pełny bęben , tak na maxa to mi suszarka włącza dłuższy program. 2 i pół h. Chętnym na suszarkę radzę zdecydowanie kupować pralkę i suszarkę osobno, najlepiej jednej firmy, bo można montować w słupek. Edytowane 5 Marca 2018 przez Dopiero.co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.03.2018 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Mamy od kilku lat pralko-suszarkę i pomimo że cykl pranie suszenie trwa długo to ciężko się bez tego obyć. Awaria elektrozaworu to nam dość mocno uświadomiła. Jako plus jednego urządzenie, wkłada się prani i wyjmuje suche ciuchy a że to trwa ~7 godzin......... ale bez ingerencji bez przekładania. Ja polecam tego typu urządzenia. Pranie często włączane wieczorem -rano ubrania gotowe do zakładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.03.2018 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 ale bez ingerencji bez przekładania. Ja polecam tego typu urządzenia. Pranie często włączane wieczorem -rano ubrania gotowe do zakładania. Co to za urządzenie, że ma taką samą ładowność prania i suszenia? Czy ładujecie tylko część pojemności do prania, żeby suszarka dała radę? To jest podstawowa wada takiego urządzenia, że wszystkie które oglądałem mają inną pojemność prania, inną suszenia - więc wypada po cyklu prania wyjąć część prania i rozwiesić albo niech sobie leży i czeka, aż pralkosuszarka upora się z pierwszą częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.03.2018 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Co to za urządzenie, że ma taką samą ładowność prania i suszenia? Coś elektroluksa ( 15 coś tam....... mogę odszukać jutro symbol), nie pamiętam czy wg danych ma tą samą wagę pranie suszenie, ale jakoś tak do fula nie ładujemy i działa. Do tej pory raz się zdarzyło ze nie wysuszyło bo było za "ciężko" a w zasadzie był inny problem za ciasno w bębnie i nie dało się maszynie tego ułożyć - wyważyć. Ale maszyna nie tania, 2 usterki na gwarancji i 2 już po. Coś koło 4 lat to mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 06.03.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Co to za urządzenie, że ma taką samą ładowność prania i suszenia? Czy ładujecie tylko część pojemności do prania, żeby suszarka dała radę? Dokładnie tak - z tego co czytałem suszarki mają mniejszą pojemność niż pralki. Skoro mam pralkę o pojemności 8 kg (a ładuję pewno z 10 kg). to musiałbym dzielić suszenie na 2 razy - tak ?! Albo część suszyć na suszarce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 06.03.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Co to za urządzenie, że ma taką samą ładowność prania i suszenia? Czy ładujecie tylko część pojemności do prania, żeby suszarka dała radę? To jest podstawowa wada takiego urządzenia, że wszystkie które oglądałem mają inną pojemność prania, inną suszenia - więc wypada po cyklu prania wyjąć część prania i rozwiesić albo niech sobie leży i czeka, aż pralkosuszarka upora się z pierwszą częścią. Ja mam odwronie Electrolux EWF1264EOW 6kg załadunku Electrolux EDP12074PDW 7 kg załadunku Pierzemy i suszymy w dzień w nocy to nawet szum wentylacji mechanicznej mi przeszkadza a co dopiero pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 06.03.2018 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) Suszenie pewnie nie zje wiecej niz 1kwh wiec 0,60 pln wiec juz nie przesadzajmy z ttmi kosztami Nie masz chyba pojęcia o tym ile zjada suszarka. To jest po prostu grzejnik. Typowa suszarka zjada od 3.8 do 4.7 KWh czyli miedzy 2 a 3zł na cykl. Specjalnie sprawdziłem 4 najpopularnijesze modele na ceneo. Chyba że masz drogi sprzęt z pompą ciepła ale ten wydatek nigdy sie nie zwróci a awaryjność takich suszarek jest kilka razy wieksza niż tych prostych. Suszarka to bardzo komfortowe i przydatne urzędzenie ale na pewno nie jest tanie w uzywaniu. U nas to okolo 80zł miesiecznie na prąd więcej (dwójka dzieci). Edytowane 6 Marca 2018 przez Pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.03.2018 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Efektywność energetyczną podają producenci, można sprawdzić na stronach sklepów tak jak pisze Pod - przy pełnym załadunku (7-8kg) wyjdzie ok. 4kWh na cykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 06.03.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) Ja teraz duszę się będąc u kogoś w mieszkaniu, nie wyobrażam sobie powrotu do bloku polecam wszystkim, którzy się wahają kupno mieszkania czy budowa domu, wybrać oczywiście tą drugą opcję Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 06.03.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Nie masz chyba pojęcia o tym ile zjada suszarka. To jest po prostu grzejnik. Typowa suszarka zjada od 3.8 do 4.7 KWh czyli miedzy 2 a 3zł na cykl. Specjalnie sprawdziłem 4 najpopularnijesze modele na ceneo. Chyba że masz drogi sprzęt z pompą ciepła ale ten wydatek nigdy sie nie zwróci a awaryjność takich suszarek jest kilka razy wieksza niż tych prostych. Suszarka to bardzo komfortowe i przydatne urzędzenie ale na pewno nie jest tanie w uzywaniu. U nas to okolo 80zł miesiecznie na prąd więcej (dwójka dzieci). Wydatek ten zwróci się pewnie po 9 latach ale czy warto? Awaryjność z pompą dużo większa niż bez. Zaraz będę robił pranie to zobaczę ile mi zje energii na pranie i osobno szuszenie. Mam całą stertę ubrań. 35,5 KWh od zainstalowania czujnika zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 06.03.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Susze prawie wszystko, program "suche do szafy". Uwielbiam reczniki wysuszone w suszarce, takie fajne, mieciutkie. Zapach plynu do plukania niestety prawie znika po suszeniu, ale mam zamiar kupic i wyprobowac chusteczki zapachowe Jedyny minus- musze prasowac posciel... Wymietolona jest strasznie po wysuszeniu. Mam dwie pralki i czesto zdarza mi sie, ze piore jednoczesnie w obu (jedna np. pranie w 40st, druga 60), a potem wszystko razem przerzucam do suszarki. Suszarka ma zaladunek 8kg, wiec pralki oczywiscie niepelne. Na stronie sklepu dla mojej suszarki jest podane: Zużycie energii załadunek pełny / częściowy [kWh] 2.65 / 1.34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts