Dekorator-ka 18.04.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Co polecacie do nowego mieszkania, urzadzone bardzo nowocześnie, czy 4k już się opłaca czy jeszcze za wcześnie na te technologię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 18.04.2018 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 4k juz dawno sie zadomowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 18.04.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Witam Zadaj pytanie w poniższym linku ( aby poczytać nie musisz się rejestrować, ale aby zadać pytanie to już tak)http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/9630-jakiego-kupic-lcd-jesli-ktos-nie-wybral-jeszcze-marki-1486.html Zauważ, że mają tam listę około 31 pytań dotyczących twych preferencji. To ułatwi forumowiczom pomóc tobie wybrać odpowiedni tv.Pozwoliłem sobie poniżej wkleić te pytania. Poczytaj sobie na tamtym forum jak ludzie odpowiadają na poniższe pytania. Jest tam ponad 1400 stron, oczywiście czytaj posty najnowsze, gdzie uwzględnione są obecnie produkowane telewizory 1. Odległość od ekranu?2. Jak słońce świeci w pokoju? 3. Jak duży jest pokój: 4. Preferowana technologia: 5. Jaki masz obecnie telewizor? 6. Jakie programy najczęściej oglądasz?7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: 8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? 9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? 10. Matryca błyszcząca czy matowa? 11. Preferowana wielkość telewizora?12. Preferowana marka? 13. Czego nie lubisz w telewizorach? 14. Jakie urządzenia będą podłączone?15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? 17. Czy ważne jest wifi ? 18. czy będziesz korzystać ze Smart TV?19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? 20. Co chcemy aby TV posiadał ? 21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? 22. ma mieć 3D?23. ma mieć slot na karty SD ?24. ma mieć tuner DVB-S/S2?25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć?26. Jaki masz sygnał podłączony do TV: 27. ile programów HD? 28. ma stać czy wisieć?29.Rozdzielczość: 30.Dvb-t: tak, DVB-C: 31.Na czym najbardziej Ci zależy: 32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor:33.Sugerowana cena ? 34.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 20.04.2018 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 A jaka platforma nadaje materiał w 4k? Nie mówię o okazjonalnych transmisjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.04.2018 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Okazyjnie nc+ kanał38., CANAL+NOW . Są dedykowane dekodery 4k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 25.04.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Ze sprawdzonych marek i na podstawie własnego doświadczenia mogę Ci polecić Philipsa. Mam dwa telewizory tej marki obecnie. Jeden w salonie (wiadomo centrum rozrywkowe dla każdego: ja sport, żona filmy, dzieci bajki), drugi w sypialni (jak żona ogląda film, a ja chcę mecz, tak jak dziś Bayern-Real). Działanie bezproblemowe, no i wygląd też spoko, a to ważne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 25.04.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 A jaka platforma nadaje materiał w 4k? Nie mówię o okazjonalnych transmisjach. YT. Tak z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 25.04.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Ze sprawdzonych marek i na podstawie własnego doświadczenia mogę Ci polecić Philipsa. Mam dwa telewizory tej marki obecnie. Działanie bezproblemowe. No ale na podstawie dwóch sztuk telewizora nie można stwierdzić nic o całej populacji setek tysiecy wyprodukowanych i uzytkowanych na calym swiecie... To tak jak z samochodami, jeden Janusz powie ze ma Passata i ze tylko leje i jezdzi i nic mu sie nie psuje i w zwiazku z tym Szmelcwageny to sa super auta bo on wie bo ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 25.04.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Przecież każdy czytający to wie, że to jego subiektywna opinia. Też posiadam TV tej marki i jest ok. A Passat to zły przykład, bo niemieckie samochody i tak są wzorem dla innych. No ale autor wybierze co mu tam najbardziej pasuje. Tylko mu radzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.04.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Pytanie na które pytający sam musi sobie odpowiedzieć: ile miejsca? priorytety co ogląda? budżet? Albo w odwrotnej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 26.04.2018 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 . A Passat to zły przykład, bo niemieckie samochody i tak są wzorem dla innych. :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 26.04.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Te pytania z forum HD w większości bez sensu. Wszystkie większe tv są smart/wifi. 3D nikt już nie robi. Obraz ostry czy łagodny sobie ustawisz. Jak tanio to np ue55mu61.. Jak średnio to np ue55mu7...Moja rada osobista kup większy niż planujesz. Nigdy u nikogo nie widziałem za dużego tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 26.04.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ja planowalem 42 a kupiłem 50. Jest za mały. Ale to było prawie 10 lat temu kiedy krolowały 32 i 37 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 28.04.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Bo poszedłeś w zła stronę. Ja kupiłem niedrogi 50" TV do oglądania bzdetów, a do filmowych seansów odpalam projektor i mam 100". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekorator-ka 30.04.2018 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Bo poszedłeś w zła stronę. Ja kupiłem niedrogi 50" TV do oglądania bzdetów, a do filmowych seansów odpalam projektor i mam 100". Polecisz jakiś dobry projektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.05.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja używam starego BenQ W-500 i pewnie następny też będzie tego producenta. Chociaż tak naprawdę jest wielu dobrych producentów i bardziej od marki liczą się parametry. Pamiętaj, że do KD ważniejszy jest kontrast niż jasność. Generalnie projektory robi się dla dwóch grup docelowych - multimedialne (wysoka jasność i niski kontrast) i do KD (niska jasność i wysoki kontrast). Tobie potrzebny drugi rodzaj. A najlepiej umówić się z jakimś dobrym sklepem, żeby zaprezentowali Ci kilka i wybierzesz coś dla siebie. Warto też poczytać forum HDTV, jest tam sporo ludzi, którzy mają naprawdę duże pojęcie o projektorach. PS. jest jeszcze jedna kwestia - kilka procent osób przy projektorach w technologii DLP widzi efekt tęczy - tzn. przy szybkich ruchach gałki ocznej widzą jak biały kolor rozjeżdża się na kolory podstawowe (Red Green Blue). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.12.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ja też mam już kilkuletniego Philipsa i nie jestem zainteresowany w tej chwili zakupem nowego. W tej chwili szkoda mi na to pieniędzy. Zdecydowanie wolę poczekać na zadomowienie się technologii 8K i ostre zejście w dół z cenami na 4K. Poza tym strasznie urosły rozmiary w ostatnich latach - do moich potrzeb wystarczy 40 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.12.2018 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Jeszcze kwestia kontrastu i czerni. Tu technologia OLED wygrywa, za to nie jest A+ tylko A. W perspektywie durnych pomysłów z cenami energii elektrycznej warto na to zwrócic uwagę. Plazmy były piekne , lecz energię żarły prawie jak Rubiny 707 czy 714. Kaloryfery można było przykręcać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 21.03.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Bez marginesu ceny oraz informacji dlaczego 50 cali ( bo może inny nie wejdzie do mieszkania?....), a nie 80? to nic się nie da doradzić poza jednym: OLED. W sprawie 4k warto.Na 8k czekać nie warto - zanim materiały w tej technologii wejdą do użytku i mowa tu tylko o netflixie ( na tV w 8k nie liczyłbym nawet za 10 lat) to tv bedzie juz nic nie warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts